Erdoğan'dan Öğrencilere Büyük Müjde: Üniversite Sınavı da Dershaneler de Kalkacak

• Konbuyu başlatan Kutay Alp
  • Başlangıç tarihi
K

Kutay Alp

Guest
Üniversite sınavı da dershaneler de kalkacak

Başbakan Erdoğan’ın Seul yolunda, “Üniversite giriş sınavlarını da üniversite hazırlık kurslarını ortadan kaldırıyoruz. Bu dershaneler ya liseye dönecekler ya da kapanacaklar” dediği öğrenildi

Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Kore’ye giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, temaslarına başladı. Başbakan Erdoğan, Seul’e inmeden önce uçakta gündemdeki konuları değerlendirdi. Önümüzdeki hafta Genel Kurul’a gelecek olan tartışmalı 4+4+4 kanun teklifiyle ilgili CHP’yi eleştiren Başbakan’ın şöyle dediği öğrenildi: “4+4+4 halkımızı memnun edecek. Avrupa’nın çoğunluğunda da 12 yıl zorunlu eğitim var zaten. Sayın Bahçeli de destek veriyor. ‘İmam hatipleri birlikte açalım’ diyor. ‘Buyursunlar beraber açalım’ diyorum. CHP’nin tavrının nedeni, gizli gündemlerindeki 28 Şubat’ın koyduğu iradedir. O bozuluyor.”

Başbakan’ın özel okullarla ilgili de bir çalışmanın olacağını belirterek, şu bilgiyi verdiği öğrenildi: “Özel okullara yeni imkânlar doğacak. 4+4+4 sistemi nedeniyle yeni binalara ihtiyaç olacak. Okul yapma konusunda büyük bir fatura var. Özel okullardan hizmet alma noktasındayız. Danıştay bozmuştu. Yeniden çalışma yürütüyoruz. Bunu da ilk kez açıklıyorum. Üniversite giriş sınavlarını da üniversite hazırlık kurslarını ortadan kaldırıyoruz. Bu dershaneler ya liseye dönecekler ya da kapanacaklar. Bazı dershanelerle konuştum. Kendileri ‘Biz de bu yola girmeyi düşünüyoruz’ dediler

gazetevatan

en son müjde verildiğinde Anadolu Liselerine giriş sınavı kalkacaktı,

her sene sbs konarak sınav sayısı 3'e çıktı :)

Bi hevesle nasıl acıyolar konuları. Bu sekil agzınızın suyunu akıtan haberler , gerçek gündemden uzaklastırmak icin insanları. Bunu bizi anladık . siz ne zaman anlıycaksınız.

inşallah dedikleri gibi olur inşallah gündem değiştirmek değildir hedefleri

Dedikleri gibi olması için dünyada örnekleri olan çağdaş ve bilimsel bir altyapı üzerine kurulu eğitim-öğretim hayatının fiilen var olması gerekir. Yani çocuklarımız bilgi, beceri, kavrama yeteneği ve ilgi alanlarına göre yetişerek üniversite denen eğitim-öğretim düzeyine ulaştığında verimli, üretken ve mutlu olacağı yola otomatik olarak ve kendi bilinciyle yönelmişse, şartlarlar bu olgunluğu, özgürlüğü sağlamışsa üniversite sınavıda, dersanelerde tarihe karışır. Hangi insanevladı ben akıl ve mantık taşıyorum derken, mevcut şartları bilirken böylesi bir söze inanabilir ki.?! Yıl 2012 ve üniversitelerimizin yüzde 40'ı liseden bozma. Hani derlerya barakadan bozma bir evde yaşıyorum. Liseden bozma üniversiteler varken eğitimden, bilimden, akıldan yana pek umut yok. Hayal çok. Yalan çok. Her söylenene inanan dahada çok. Gönlüm, zaman içerisinde olgunlaşarak üniversite düzeyine gelen genç nesillerimizin yetişmesinden, üniversite sınavı ve dersanelerin kalkmasından yana.

Dedikleri gibi olması için dünyada örnekleri olan çağdaş ve bilimsel bir altyapı üzerine kurulu eğitim-öğretim hayatının fiilen var olması gerekir. Yani çocuklarımız bilgi, beceri, kavrama yeteneği ve ilgi alanlarına göre yetişerek üniversite denen eğitim-öğretim düzeyine ulaştığında verimli, üretken ve mutlu olacağı yola otomatik olarak ve kendi bilinciyle yönelmişse, şartlarlar bu olgunluğu, özgürlüğü sağlamışsa üniversite sınavıda, dersanelerde tarihe karışır. Hangi insanevladı ben akıl ve mantık taşıyorum derken, mevcut şartları bilirken böylesi bir söze inanabilir ki.?! Yıl 2012 ve üniversitelerimizin yüzde 40'ı liseden bozma. Hani derlerya barakadan bozma bir evde yaşıyorum. Liseden bozma üniversiteler varken eğitimden, bilimden, akıldan yana pek umut yok. Hayal çok. Yalan çok. Her söylenene inanan dahada çok. Gönlüm, zaman içerisinde olgunlaşarak üniversite düzeyine gelen genç nesillerimizin yetişmesinden, üniversite sınavı ve dersanelerin kalkmasından yana.

yerden göğe haklısın ve ilave etmek istediklerim var;

ilk önce sınavsız geçiş için öğrenci yeteneği belirlenir,ama neye göre? Bu iş için eğitim kalitesinin Ankara'nın göbeğindeki bir okul ile Muş'un her hangi bir köyü yada kasabasındaki okul eğitiminin aynı olması gerekir ki,gerçek başarı ölçülebilsin.Çok lise 1.cileri gördük öss yi geçemeyen...Yani eğitim eşitliği=gelecek eşitliği

sonrası kolay,coni abilerini yada ab abillerini örnek alacağına dünyada okuma oranı %100 olmuş Japonya'yı örnek al :durdurun

ve son olarak,

okumuş işsiz nesil yaratacağına bırak okutma daha iyi :001_tt2:

Sınavsız üniversiteye girişi gerçekleştirirse bir Erdoğan gerçekleştirir oda yapamazsa bu iş hayal olur

Geri