muratcolez
New member
- Reaction score
- 0
Erdoğan Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmelerinde muhalefete ağır yüklendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TBMM Genel Kurulu’nda 2010 yılı Bütçe Kanun Tasarısı’nın görüşmelerinde gündem ve ekonomi konularıyla ilgili Meclis’e sesleniyor.
Başbakan Erdoğan konuşmasına Bursa'da hayatını kaybeden madencilere ve Tokat'ta kaybettiğimiz Şehitlere başsağlığı dileyerek başladı. Ayrıca Erdoğan İstanbul'da molotof sonucu hayatını kaybeden Serap'a da başsağlığı diledi.
KÜRSÜYE ÇIKTI BAYKAL'A CEVAP VERDİ
Erdoğan hemen ardından da Baykal'ın İktidar "Tokat saldırısını PKK yaptı diyemiyor" açıklamasına cevap verdi. Başbakan Erdoğan, "biz terör örgütünün ismini sık sık telaffuz edilmesini doğru bulmuyoruz. Evet Reşadiye saldırısı PKK'nın açılıma karşı yaptığı bir provokasyondur." dedi. Erdoğan, Tokat saldırısının detayları ile ortaya çıkmadan konuşmak istemediklerini, saldırıyı PKK'nın üstlendiğini açıkladı.
Erdoğan'ın meclisi geren konuşması
İZLE
Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
Burada spekülasyonlara fırsat vermeden, örgütün üstlendiği gibi, bizlerde aynı şekilde örgütün propagandasını yapar gibi sürekli ismini zikretmeyi de hiçbir zaman devlet ciddiyetimizle uygun bulmuyoruz. Milli birlik ve kardeşlik sürecine yönelik bir sabotajdır.
Daha önceki 7 bütçemizde olduğu gibi 2010 yılı bütçesi de Türkiye’nin imkanlarını fırsatlarını potansiyellerini azami derecede milletimizin istifadesine sunan, ülke ve dünya gerçekleriyle örtüşen bir bütçe olarak yapılmıştır.
MUHALEFETTEN "İKTİDAR BAŞARILI OLMUŞTUR" DEMESİNİ BEKLEMİYORUM
Muhalefetten "İktidar başarılı olmuştur" demesini beklemiyorum. Böyle bir şey olduğu zaman bu koltukların boş kalması lazım. İktidarın ne denli doğru yapıp yapmadığını, sandıkta milletimizin huzurunda görüyoruz. 4 seçimde iktidara doğru mu yanlış mı yaptı, değerlendirmesini yapacak. Bütçe görüşmeleri sadece bütçe rakamlarının analiz edildiği değil, aynı zamanda ülke gündeminin ele alındığı, yapılanların yapılacakların teklif edildiği ve önerilerin değerlendirildiği görüşmelerdir. Ama sadece bütçe konuşamıyoruz.
SİZİN ZAMANINIZDA DA BU ÜLKEYİ GÖRDÜK
Erdoğan, ekonomi ile demokratikleşmeyi paralel yürüttüklerini, ikisini de ihmal etmeden sürdürdüklerini belirterek " Ekonomiyi bıraksaydık bugün ekonomik olarak bu noktaya gelmezdik, demokratikleşmeyi ihmal etseydik Türkiye olarak dünyada itibarı bu noktaya gelmezdi. Türkiye'de rekorlar kırılıyor. Küresel ve bölgesel rekorlar kırıyor. Bu ülkenin varlıklarının gelirlerinin kaynaklarının yüzde 62,7'si faiz olarak dağıtılıyordu. O zaman iktidarda CHP-DSP VE ANAP vardı. 7 yılda bu oranı kademe kademe oranına düşürdük. En son cuma gününün rakamı yüzde 9.1. Enflasyonu yüzde 30'la aldık şu anda yüzde 5.5. Aradaki fark ortada. Uzaydan birileri kulağıma söylemiyor. Sizin zamanınızda bu ülke 3 haneli rakamları da gördü.
SİZ NE YAPTINIZ SAYIN BAYKAL
Nereden nereye geldik. 1999 yılında büyüme rakamı -4.7. İktidarda kim var MHP DSP koalisyonu. Türkiye'nin yıldızıın parladığı daha iyi görülüyor. Tarihinde görülmemiş gelişmeler yaşanıyor. Adından taktirle bahsediliyor. Siz ne yaptınız Sayın Baykal, siz ne yaptınız Sayın Bahçeli.
TEĞET GEÇİYOR TEĞET
2001 krizi ülkenin böyle yönetildiği için yaşandı ve ithal çözümler üretildiğinden yaşandı. Bizi ise kendi projelerimizle çözüyüoruz. Yine söylüyorum. Teğet geçiyor teğet. 23 milyar dolar borçla devraldık Ödeye ödeye şuanda 8 milyar dolar borumuz kaldı. Biz masaya adam gibi otururruz. Muhalefet borçlandı biz ödedik. Sadece ABD’de kriz döneminde 158 banka battı. Türkiye’de bir banka sıkıntı dahi yaşamadı
FAİZ ELEŞTİRİSİ
Erdoğan, enflasyonla faize giden paranın bugün vatandaşın cebine, yola, baraja, emniyete, işe, aşa dönüştüğünü anlattı. Erdoğan faizlerin neden yüksek olduğunu, faizi yüksek kılan unsurun da ülkelerin risk primi olduğunu ve bu risk piriminin de faiz oranını oluşturduğunu dile getirdi. Türkiye'nin risk primi yüzünden faizin yüzde 60'ların üstüne çıktığını söyledi.
ERDOĞAN'DAN 2001 KRİZİ HATIRLATMASI
Erdoğan, MHP, DSP Anavatan iktidarı döneminde bazı bankaların mesai saati dışında Merkez Bankası'ndan milyon dolarlar aldığını ve bu alımların hemen ardından kriz patladığını, 600 bin lira üzerinden alınan doların bir kaç saat sonra bir milyon 700 binlira düzeyine çıktığını bankaların trilyonlarca lira bir gecede kar elde ettiğini söyledi. Sadece bir bankanın gecelik karının 4 milyar dolara çıktığını anlattı. Erdoğan, Rahşan affı ile bu bankaların da kurtarıldığını söyledi.
MHP'YE SERT ELEŞTİRİ
Erdoğan, AK Parti'ye ihanet hiyanetle suçlayanların o gün neden seslereni çıkarmadınız. Akşam karanlığında ülke soyulurken milliyetçiliğinizi neden hatırlamadınız. Milliyetçiyim diyerek bu bedeli millitemize hangi hakla ödettiniz. Milliyetçiydiniz de göz göre ülkenin soyulmasına neden sesinizi çıkarmadınız. Akşam karanlığında milli bankamız soyulurken milliyetçilğinizi o gün neden hatırlamadınız. 2009 yılında yaşanan mali kriz ise dünyanın kötü yönetilmesi sonucudur. 2009 yılında dünya ithal projelerle dünya kurtarılmaya çalışılırken biz ülkeyi hiçbir ülkeden örnek almadan kendi politikamızla yönettik ve ülkeye krizin şokunu yaşatmadık.
MUHALEFET BORÇLANDI BİZ ÖDEDİK
23.5 milyar dolarla borçla ülkeyi aldık. Şu anda 8.5 milyar dolar borcumuz var biz masaya adam gibi otururuz. Muhalefet borçlandı biz ödedik. 21 banka fona devredildi bedelini biz ödedik. 2009 krizinde 158 banka battı, Türkiye'de bir banka dahi zarar etmedi.
KİTABINIZDA KARDEŞLİK YOK
Terör belası riskler hanesinde yazıyor. Bu beladan kurtulduğu zaman Türkiye doğu güneydoğusunda sıçrama olacağı ortadadır. Muhalefetin bu projeyi desteklememesi bu açıdan çok önemlidir. Milli birlik ve beraberlik projesi. Bir ismi duymaya katlanamıyorsunuz. Kitabınızda kardeşlik yok birlik beraberlik yok ne yapayım. Bugün IMF'de borç için bekleyenler bugün bizim yaptığımzı anlayamazlar. İnadınıza kardeşlik diyoruz bunun için. İnadına demokrasi, inadına milli birlik ve beraberlik diyoruz.
SİZİN HİÇ ANNENİZ, BABANIZ ÖLDÜ MÜ
Erdoğan, Stalin'in sözünü hatırlatarak " Bir kişinin ölümü trajik, bin kişinin ölümü istatistiktir", 41 bin kişi hayatını kaybetti demek belki anlam ifade etmiyor. Sizin hiç anneniz babanız kardeşiniz öldü mü? Siz kendinizi şehit anne babanın yerine koydunuz mu? Dersim'i istatistik gösterge olarak görenler, gündelik ifadelerle aşağılayanlar kendinizi Dersimli ana babanın evladın yerine koydunuz mu? Her ölüm erken ölümdür. Bunun böylesine sürüp gitmesine tahammülümüz yok. Biz ekonomiye ve güvenliğe istitatistik olarak bakmıyoruz. Biz anaların dili ile konuşuyoruz. Biz bunun için demokratik açılım süreci dedik. Kardeşlik süreci dedik. Dedikki muhalefette bizle beraber olsun. 3 aydır attığımız hangi adım ülkeyi bölüyor geriyor. Gerilim üreten sizin hayali senaryolarınız kara kampanyalarınız ve gerginlik politikalarınızdır.
UMARIM YİNE BIRAKIP GİTMEZSİNİZ
Başbakan Erdoğan'ın sözleri üzerine CHP sıralarında hareketlilik gözlendi. CHP'li Anadol Erdoğan'a tepki gösterdi. Başbakan, "Sayın Anadol biz geçmişinizi biliriz. İyi biliriz seni iyi biliriz" dedi. Erdoğan tepkiler üzerine, "Kamera ise işte burada kamera. Mikrofonsa mikrofon burada geldiniz konuştunuz. Lütfen sonuna kadar dinlersiniz. Umarım yine bırakıp gitmezsiniz" dedi.
BAYKAL'DAN ERDOĞAN'A: "İŞİNE BAK"
Erdoğan, CHP tarafından hazırlanan Baykal'ın 1996 raporunu okudu. CHP Tunceli raporunda var. Erdoğan, Meclis'e CHP'nin Tunceli ve Kürtlere yönelik raporlarını gösterdi. "Bunları CHP bize gönderdi. CHP'nin 1996 yılında hazırladığı Tunceli raporunda ana dilde eğitim var." dedi. Bunun üzerine Baykal "İşine bak" diye tepki gösterdi. Erdoğan, "Ben işime bakıyorum. Sana da görevini hatırlatıyorum" diye çıkıştı. Erdoğan aynı rapordan bölümler okumaya devam etti. İkili arasında gerilim Erdoğan raporu okurken devam etti. Erdoğan "Baykal'ı şimdi daha iyi tanıdım. Sabah başka akşam başka." dedi.
DTP DE MHP DE DAĞA ÇIKARIZ DİYOR
Erdoğan, DTP'nin süreç içinde yaptığı eleştirileri MHP'nin de yaptığını söyledi. Erdoğan, DTP'nin PKK'nın muhatap alınmadığını söylüyor, MHP, PKK'nın muhatap alındığını, DTP Öcalan'ın dinlenmediğini, MHP ise Öcalan'ın muhatap alındığını söylüyor. DTP dağa çıkmaktan bahsediyor, MHP de dağa çıkmaktan bahsediyor. Biz ise her kesimi buraya Meclis'e siyaset yapmaya çağırıyoruz. Her türlü konunun çözüm yeri Meclis'tir.
ÖCALAN'I İMRALI'YA KİM YERLEŞTİRDİ
Pazar günkü mitingide Bahçeli benim, partim hakkında ağır sözler sarfetti. Ben ailelere şunu söylüyorum. Bahçeli ekrana çıkınca çocuklarını uzak tutsunlar. Birilerini bölücülük ihanetle suçlamak sizin haddinize mi. Bizim dönemde terör durdu dediniz. Öcalan teslim edildi. O zaman hangi yasa uygulamadaydı. Peki İmralı'ya kim yerleştirdi. Bütün gerçekler milletimin önünde cereyan ediyor.
MUHALEFET ASKERİN ŞEVKİNİ KIRIYOR
Bütün muhalefete sesleniyorum. "Terörle mücadele edilmiyor" diyerek bu ülkenin polisine askerine de haksızlık ediyorsunuz ve şevkini kırıyorsunuz. Ben sürekli ne ihtiyaç varsa A dan Z'ye kadar hepsi karşılanmıştır. Bugün Kandil'e operasyon yapılabiliyorsa bu bugünkü iktidarın başarısıdır. Bizden bir önceki yönetim acaba Türkiye'nin dışına çıkabildimi bu konuyu kimse ile konuşabildi mi. Bugün hala sınır ötesi harekat yapılıyor. terör cephesi silahını bırakmadığı sürece askerimiz de polisimiz de operasyonlarını son vermeyecektir son vermez.
KÜRDE KÜRT DİYEMİYORSUNUZ
Erdoğan, 81 vilayetin hepsinde olduklarını belirtirek " Siz Sivas'ın öteki tarafına gidebiliyormusunuz, sizin gittiğiniz yerler belli. Benim askerim ve polisim nerde ise biz de ordayız. Siz Kürt kardeşimiz bile diyemiyorsunuz. Allahın Kürt olarak yarattığı insana Kürt demek lütuf mudur.
ATATÜRK DE Mİ BÖLÜCÜYDÜ
İnsanlar doğuştan etnik kökenini alır. Bunu bilirseniz etnik kimliğe de saygıyı öğrenirsiniz. Türkiyeli olmak kavramını bölücülük ihanet olarak nitelendiriyorsunuz. Türkiye halkı ifadesini kullanan Atatürk de mi bölücüydü.
SAYIN BAŞKAN SİZ Mİ SUSTURACAKSINIZ YOKSA..
Erdoğan konuşurken Meclis karıştı. Meclis sıralarından gelen sesler üzerine Erdoğan Meclis Başkanı Mehmet Aşi Şahin'e dönerek "Siz mi sustarcaksınız ben mi susturayım." dedi. Ardından Şahin vekilleri uyardı.
İŞTE SİZ BUSUNUZ
Erdoğan Atatürk'ün Söylev ve Demeçlerinin bulunduğu kitabı gösterdi. Baykal'dan gelen tepki üzerine Erdoğan, "Ne yani sizin geçmişinizi soruşturmayalım mı? Sizin bu tepkiniz neye benziyor biliyor musunuz? Atatürk öldükten sonra Atatürk'ün resmi, Atatürk öldükten sonra İnönü'nün resmi. İşte siz busunuz" diyerek seslendi.
BU ÜLKEYİ VAMPİRLERE TESLİM ETMEYECEĞİZ
Biz bu yola çıkıtğımızda nasıl engeller çıkacağını, nasıl tahrik provokasyonlar yapılacağını bilerek yola çıktı. Bunlara boyun eğmemek üzere yola çıktık. Statüko devam edemez. Gençler göz göre ölüme gönderilemez. Daha çok ocağın sönmesine göz yumulamaz. Biz bu ülkeyi terörden beslenen vampirlere teslim etmeyeceğiz. Biz bunun için kardeşlik diyoruz birlik diyoruz. Gençlerin şehitlerin kanı üzekrinden maddi manevi rant sağlayanlar var. Biz bunu yapanları karşımıza alarak yola devam ediyoruz. Tabi hortumları kesilenler bundan rant sağlayanlar karşı çıkacak. Ama biz bunları kararlılıkla yok edip yolumuza devam edeceğiz.
GEÇMİŞ ATIŞMASI
Erdoğan konuşmasını bitirdikten AK Partililerce ayakta alkışlandı. Ardından CHP'li Kemal Anadol, Erdoğan'ın " Biz senin geçmişini iyi biliyoruz" sözlerini gerekçe göstererek söz istedi. Meclis Başkan Şahin, "senin geçmişini biliriz' lafını sataşma olarak mı kabul ediyorsunuz? Burda bir sataşma görmüyorum" diye yanıt verdi.
Kaynak