Erdoğan: HAYIR Dememiş Olsaydık...

GemaR

Banned
Reaction score
0
139132.jpg

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin hayır oyu kullanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin İran'a yaptırım kararı almasıyla ilgili olarak, ''Biz 'hayır' dememiş olsaydık, kendimizi inkar etmiş olurduk, imzalarımızı inkar etmiş olurduk, bu onursuz bir davranış olurdu. Biz bu onursuzluğu kabul edemezdik. Böyle bir yanlışa ortak olmak istemeyiz. Çünkü tarih bizi affetmez. Gelecek kuşaklar nesiller bizi affetmez. Onun için 'Biz duruşumuzu omurgalı sergilemek durumundayız' dedik ve bu adımı attık. Bugün de meselenin diplomatik yollarla çözülmesini sağlıyoruz, bu çabalarımız devam edecek ve çıkan sonuca kimsenin başka anlamlar yüklememesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Türk-Arap İşbirliği Forumu (TAF) toplantıları açılışında yaptığı konuşmada, konukları İstanbul'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, forumun bölge için hayırlı sonuçlar doğurmasını diledi.

Foruma katkıda bulunanlara teşekkür eden Erdoğan, ''Bizler, sadece aynı coğrafyayı paylaşmıyoruz, sadece aynı havayı solumakla, aynı iklimi yaşamakla kalmıyoruz. Bizler ortak bir tarihi paylaşıyor, ortak bir kültürün, ortak bir medeniyetin hissiyatını taşıyoruz'' dedi.

İstiklal Marşı'nın şairi, merhum Mehmet Akif'in, Türklerle Arapların kardeşliğini çok anlamlı iki dizeyle ifade ettiğini belirten Erdoğan, Akif'in, ''Türk Arapsız yaşayamaz; kim ki yaşar der, delidir/Arabın, Türk hem sağ gözüdür, hem sağ elidir'' dizelerini anımsattı.

Bu toprakların, 1922 yılına Ulusal Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlanıncaya kadar kısa da olsa bir çok ülkenin işgali altında kaldığını ifade eden Erdoğan, ancak zaferi elde ettikten sonra o ülkelerle her cephede masaya oturmak suretiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin dış politikasını ''Yurtta Sulh, Cihanda Sulh'' olarak yeniden çizdiğini anlattı.

AB'NİN SAMİMİYET TESTİ

Başbakan Erdoğan, bugün bizzat kendisinin, kabinedeki bakanların, bürokratların, özellikle işadamlarının ve sivil toplum örgütlerinin, dünyanın her ülkesine ulaşmaya, işbirliğini artırmaya çalıştıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Arap ülkeleriyle, yani ortak coğrafyayı paylaştığımız, ortak bir kültürü, ortak bir medeniyeti paylaştığımız kardeşlerimizle sıcak ilişkiler kurmamız, ülkelerimizin refahı ve huzuru için mücadele vermemiz çeşitli yorumların ortaya atılmasına sebep oluyor. Özellikle bugünlerde, Türkiye içinde ve uluslararası basında 'Türkiye'nin ekseni mi değişiyor', 'Türkiye farklı bir mecraya mı gidiyor', 'Türkiye Batı'dan mı uzaklaşıyor' şeklinde yorumlar yapılıyor. On yıllardır Türkiye'nin Arap dünyasıyla ilişkilerini perdeleme, örtme, engelleme çabası içinde olanlar, bugün bir kez daha bu gayretlerine yoğunluk veriyorlar.

Şunu hatırlatmakta fayda görüyorum, Türkiye, o zamanki adıyla Avrupa Ekonomik Topluluğu'na üye olmak için 1959'da ilk başvuruyu yapmıştı. Aradan geçen 46 senede hiçbir ciddi somut adım atılmadı. 2005 yılında biz katılım müzakerelerini başlattık, şu anda da bu müzakereler devam ediyor. Avrupa Birliği içinde kimi ülkeler müzakereleri yavaşlatmaya çalışıyor, engel çıkarmak isteyenler oluyor, Türkiye'nin üyeliğini tartışmaya açmak isteyenler, şevkimizi kırmak isteyenler oluyor. Hiç birine aldırmıyoruz, biz reformlarımızı kararlılıkla yapıyoruz. Aslında gizli ajandalarının da farkındayız ama buna rağmen AB müktesebatının gereği neyse bunu yapmaya devam ediyoruz. Aslında bu bir testtir. AB bir teste tabi olduğunun hala farkında değil. Samimi mi değil mi bunu göreceğiz.''

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin, 2008 yılında rekor düzeyde bir oy oranıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin geçici üyeliğine seçildiğini anımsatarak, İspanya ile Medeniyetler İttifakı girişimini başlattıklarını, En son Rio'da 3. zirveyi yaptıklarını, 120 ülke ve uluslararası kuruluştan üst düzeyde katılımın gerçekleştiğini söyledi.

Erdoğan, ''Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığına bir Türk, bizim milletvekilimiz olan bir arkadaşımız seçildi ve görevi başarıyla yürütüyor. Irk ayırmadan, bölge, coğrafya, inanç ayrımı yapmadan, küresel meselelerde, insani meselelerde tavrımızı net ve cesur şekilde ortaya koyuyoruz. Balkanlar'da, Kafkasya'da, Ortadoğu'da istikrar, refah ve barış için yoğun gayret sarfediyoruz'' dedi.

Evet deselerdi ona da bir kulp bulurlardı. Neresinden anlamak isterlerse oraya çekiyorlar herşeyi.

Evet deselerdi ona da bir kulp bulurlardı. Neresinden anlamak isterlerse oraya çekiyorlar herşeyi.

Ab uşağı bilmem neci Tayyip diyorlardı ya işte 9 Haziran böyle niyetli insanların alnına kara bir leke olarak kalacak.Bizim vizyonumuz belli kardeşim Amerikanın işine gidecek diye sende bizdensin diyecek diye kendi çizdiğimiz sınırların dışına çıkamayız bu onlara göre birşey herşey çıkar için değildir...

Ben Amerikanin Iraka girmek istediginde doguda cok yere yerlesip Türkiyeden girmek istediklerini hatirliyorum. Sonunda anlasma olmadi taaaa okyanustan ve kizil denizden giris yaptilar.
Solcu arkadaslarim ne diyorlardi biliyormunuz?
Türkiyede girip Arabi vuracakti, zaten onlar insan degiller.
Simdi görüyoruzki girmeme ve Amerikanin aleti olmamak cok güzel karardi, biz pkk ile 25 seneden beri ugrasiyoruz birde Arablari kendimize düsman etseydik Amerika tam istedigini almis olurdu.
Tabi sonucta yine Kilicdaroglu tayfasi bunu politik instruman haline cevirirdi, tam anladigi alanlar ya kan üzeri politik yapmak.
Ben Irak girmeme kararina cok sevindim, Türkiye Amerika istegiyle oraya girmedi.
Iran konusundada pasamiz yine güzel calisma ve karar aldi, adam sözünün arkasinda, güvenilir ve tasdik edilir.
Biz sözümüzde ve özümüzde dürüst olalim, Arablar sözlerinde ve özlerinde dürüst olmama imkani kalmadi artik, onlar her zerre dosta ihtiyaci var. Arablarin düzenlerinin bozulmasi bize zarar, misal pkk.
Irak kuvvetli olsaydi kendi problemini kendi cözer ve pkk ve kürtler orayi karistiramazdi.

Erdoğan ın gerek israil e gösterdiği tepki gerekse BM de ABD nin onca çabasına rağmen İran a karşı yaptırımda Hayır oyu vermesi bizim sahtekar palavracı sözde ulusalcı ergenekoncuların ayarını fena bozdu

Şimdi ise Türkiye nin Batıdan ve ABD den kopup yüzünü Doğuya döndüğü propagandasını yaparak Amerikan ve Yahudi lobilerinin AKP yi düşürmesi için onlarla işbirliği içine giriyorlar

Ergenekonun yayın organı medyanın manşetlerine bakarsanız anlarsınız.Örnek mi istiyrosunuz Sözcü denen palavracı ergenekoncu gazetenin manşeti herşeyi analtıyor

adam ne yapsa yaranamıyor...yukarı baksa bıyık asagı baksa sakal...

Ya sayın Recep Bey sen neyine güvenipte gidip iranla antlaşma imzalıyorsun

alırlar işte böyle ense traşını
yok daha da ileri gidersen
İranın yanında yerini alırsın

Bu batı batı diye tutturan ama batının emo,gay ve ana babaya itaatsizlikten başka bir özelliğini almayan zihniyetler mevcut bulunan at gözlüklerini çıkarmadıkça yapılan faaliyetlerin hiç bir faydası olmayacak!

Ne yapsa yaranamayacak!

Ya sayın Recep Bey sen neyine güvenipte gidip iranla antlaşma imzalıyorsun

alırlar işte böyle ense traşını
yok daha da ileri gidersen
İranın yanında yerini alırsın

Recep Bey çok bayat bi üslub arkadaşım .Kılıçdaroğlu nu artık bu kadar taklit etmeseniz burdan bakınca sanki onun paralı uşakları gibi görünüyonuz.Her insan üslubuyla efendidir desturuyla heybetlidir.Ben bu Gandide ne üslub gördüm ne de destur gördüm basbaya ferasetsiz ve dirayetsiz bir CHP müdürü olmuş..

Şimdi gelelim mevzuya;

Konu İran komşumuz ise gerisi teferruattır hatta öyle ki savaşta istemesen bile canını onlar için siper edeceksin.Kaçarın mı var hükümet ne derse o işine gelmiyorsa ananıda al git derler haberin olsun..

Recep Bey çok bayat bi üslub arkadaşım .Kılıçdaroğlu nu artık bu kadar taklit etmeseniz burdan bakınca sanki onun paralı uşakları gibi görünüyonuz.Her insan üslubuyla efendidir desturuyla heybetlidir.Ben bu Gandide ne üslub gördüm ne de destur gördüm basbaya ferasetsiz ve dirayetsiz bir CHP müdürü olmuş..

Şimdi gelelim mevzuya;

Konu İran komşumuz ise gerisi teferruattır hatta öyle ki savaşta istemesen bile canını onlar için siper edeceksin.Kaçarın mı var hükümet ne derse o işine gelmiyorsa ananıda al git derler haberin olsun..

Recep Bey bir çizgi , geri dönüşü simgeliyor anlarsan!!!!

yok daha çok hadi irana derler , halep oradaysa arşın burada
ense traşını da alırlar öyle
mahalle kabadayılığı heryerde sökmüyor işte

Recep Bey bir çizgi , geri dönüşü simgeliyor anlarsan!!!!

yok daha çok hadi irana derler , halep oradaysa arşın burada
ense traşını da alırlar öyle
mahalle kabadayılığı heryerde sökmüyor işte

Biri gelir o çizginin üstüne bi çizik çeker gene ileriye yönelirsiniz çağ atlayın artık bırakın feodal gerici zihniyetinizi,demokrat olmak bu kadar mı zor.

O kabadayı dünyayı karşısına almışsa ,bu davada artık ülkenin davasıdır ve seninde bu konuda dalga geçmek için yeterli bir anlayışa sahip olman gereklidir..Ama Gandiyi taklit etmek daha bir münasip geliyorsa buyrun meydan sizin ,biz kabadayıyız bu dik duruşumuzdan da asla vazgeçmicez..

İsrail uğruna Filistinde ki katliyamı görmemezlikten gelemeyiz ee ıı diye lafı gevelemeyiz adamın damarından kanını çekeriz ama bunlar bizim atalarımızın bize bıraktığı ferasettir peki ya sizde neden bunlar yok??Siz neden hala onlar Arap diyebilecek kadar insani erdemlerden uzaksınız?

Biri gelir o çizginin üstüne bi çizik çeker gene ileriye yönelirsiniz çağ atlayın artık bırakın feodal gerici zihniyetinizi,demokrat olmak bu kadar mı zor.

O kabadayı dünyayı karşısına almışsa ,bu davada artık ülkenin davasıdır ve seninde bu konuda dalga geçmek için yeterli bir anlayışa sahip olman gereklidir..Ama Gandiyi taklit etmek daha bir münasip geliyorsa buyrun meydan sizin ,biz kabadayıyız bu dik duruşumuzdan da asla vazgeçmicez..

İsrail uğruna Filistinde ki katliyamı görmemezlikten gelemeyiz ee ıı diye lafı gevelemeyiz adamın damarından kanını çekeriz ama bunlar bizim atalarımızın bize bıraktığı ferasettir peki ya sizde neden bunlar yok??Siz neden hala onlar Arap diyebilecek kadar insani erdemlerden uzaksınız?

demek o erdemlerden uzak olan müslaman Mısır kardeşimiz var ? hemde sınırı olmasına rağmen sınırı kapatarak ? , tünelleri bile kapatarak ?

biz akepe nin üzerinden geçtiği çok çizgi gördük k.ırakta(kürt devleti kurdurtmayız derken) , kıbrısta ( evet birleşelim diyelim haklı olacağız dediğinden sonra güney kıbrıs ab ye girdi) , yada ermenistanda ( 0 sorun dedi anlaşma imzaladı sonrada karabağ diyor imzalarken aklın neredeydi ) yada hollanda da özür diletirken ( karikatürden dolayı özür dileyecekti ) , komik olmayın , göreceksiniz ki en kısa zamanda sayın recep beyin gazze ve iran çizgilerinin de üzerinden geçecekler silindir gibi ....

uluslarası konular pavyon geyikleriyle kabadayılık yapılmaz , yaparsanda böyle adamın eline verirler bombayı oynarsın , 9 tane vatandaşın ölür , hiç bir yerde bir şey yapamazsın, az daha bağırırsan haklı olduğun konuda bile haksız olursun .
akepe iktidarı bu dokuz kişiyi göz göre göre ölüme göndermiştir. birinci katili israil ise ikinci katilide burada gerekli önlemleri almayan , uluslararası ilişkilerini kullanmayan akepe iktidarınındır.
ister beğen ister beğenme gerçek budur ...
şak şakcılığı geçte gerçeklerle yüzleş artık

demek o erdemlerden uzak olan müslaman Mısır kardeşimiz var ? hemde sınırı olmasına rağmen sınırı kapatarak ? , tünelleri bile kapatarak ?

biz akepe nin üzerinden geçtiği çok çizgi gördük k.ırakta(kürt devleti kurdurtmayız derken) , kıbrısta ( evet birleşelim diyelim haklı olacağız dediğinden sonra güney kıbrıs ab ye girdi) , yada ermenistanda ( 0 sorun dedi anlaşma imzaladı sonrada karabağ diyor imzalarken aklın neredeydi ) yada hollanda da özür diletirken ( karikatürden dolayı özür dileyecekti ) , komik olmayın , göreceksiniz ki en kısa zamanda sayın recep beyin gazze ve iran çizgilerinin de üzerinden geçecekler silindir gibi ....

uluslarası konular pavyon geyikleriyle kabadayılık yapılmaz , yaparsanda böyle adamın eline verirler bombayı oynarsın , 9 tane vatandaşın ölür , hiç bir yerde bir şey yapamazsın, az daha bağırırsan haklı olduğun konuda bile haksız olursun .
akepe iktidarı bu dokuz kişiyi göz göre göre ölüme göndermiştir. birinci katili israil ise ikinci katilide burada gerekli önlemleri almayan , uluslararası ilişkilerini kullanmayan akepe iktidarınındır.
ister beğen ister beğenme gerçek budur ...
şak şakcılığı geçte gerçeklerle yüzleş artık
Hüsnü Mübarek üzerinden Mısırlı kardeşlerimiz diye bahsetmen büyük bir yanlış oldu.Bu konuda yapılacak ilk iş yamuk Arap liderlerinden kurtulmaktır .

9 vatandaşın ölümünde hiç birşey yapamadık güya ma BM ve Nato dan kınama kararını bi gecede çıkartabildik.Ama bunlar yetmiyorsa savaş açalım isterseniz.Ama ben bu savaşa nasıl gireriz onu merak ediyorum.Çünkü medya bu savaşta bizi arkamızdan hançerliceğini gösterdi ve bizi baskının suçlusu ilan etti.Hemde öyle böyle değil İsrail askerlerini dayak yerken ağlarken ajıtasyon yaparak ballandıra ballandıra yaptı yapacağını.Yani sen ne yapsan suçlusun bu dünyada.Doğar doğmaz maça 1-0 yenik başlıyorsun daha ne gibi bir strateji yapılabilir ki.
Bide şu Baskını AKP üzerine atmaktan vazgeçin arkadaşım görmediniz mi adamlar biz kendi insiyatifimizle çıktık yola hükümet uyardı ama biz şehadeti göze aldık diyerek yola çıktık demediler mi?Daha ne atıp tutuyonuz.Bu adamlar sivil yardım kuruluşu Haitiye giderken sanki izin mi almışlar.Haiti de eli bıçaklı gaspçıların saldırısına da uğramışlar daha neler neler yani illa bunlar oldu diye hükümeti suçlamak mı gerekir anlamadım ki.

İsrail açık sularda saldırıyor ve hala suç AKP de .Ee yuhh artık ne diyelim.

Benim şakşakçılıkla işim olmaz sadece siyasi görüşlerimi dile getiriyorum bu yandaşlık yaftasıda sıktı gerçekten.Yani size aykırı olan tüm görüşler şakşakçı sizin yanınızdakiler hep demokratik laik ileri görüşlü zart zurt neyse işte.Boşlayın bu gereksiz ithamları biz sizi biliriz sizde bizi iyi bilirsiniz.

Recebin her zaman yaptığı bu çocuk aldatmacaları saflardan oy koparmak için olduğunu bakmak yerine görenler bilir.(Hep sonradan altı boş çıkan deli zırvalarından başka elle tutulan bişey daha görmedik ve daha da kaybettiklerimize şahit olduk.)EKRANLAR ÖNÜNDE ONE MINUTES KAPILAR ARKASINDA YES PLEASE!!!

Hüsnü Mübarek üzerinden Mısırlı kardeşlerimiz diye bahsetmen büyük bir yanlış oldu.Bu konuda yapılacak ilk iş yamuk Arap liderlerinden kurtulmaktır .

9 vatandaşın ölümünde hiç birşey yapamadık güya ma BM ve Nato dan kınama kararını bi gecede çıkartabildik.Ama bunlar yetmiyorsa savaş açalım isterseniz.Ama ben bu savaşa nasıl gireriz onu merak ediyorum.Çünkü medya bu savaşta bizi arkamızdan hançerliceğini gösterdi ve bizi baskının suçlusu ilan etti.Hemde öyle böyle değil İsrail askerlerini dayak yerken ağlarken ajıtasyon yaparak ballandıra ballandıra yaptı yapacağını.Yani sen ne yapsan suçlusun bu dünyada.Doğar doğmaz maça 1-0 yenik başlıyorsun daha ne gibi bir strateji yapılabilir ki.
Bide şu Baskını AKP üzerine atmaktan vazgeçin arkadaşım görmediniz mi adamlar biz kendi insiyatifimizle çıktık yola hükümet uyardı ama biz şehadeti göze aldık diyerek yola çıktık demediler mi?Daha ne atıp tutuyonuz.Bu adamlar sivil yardım kuruluşu Haitiye giderken sanki izin mi almışlar.Haiti de eli bıçaklı gaspçıların saldırısına da uğramışlar daha neler neler yani illa bunlar oldu diye hükümeti suçlamak mı gerekir anlamadım ki.

İsrail açık sularda saldırıyor ve hala suç AKP de .Ee yuhh artık ne diyelim.

Benim şakşakçılıkla işim olmaz sadece siyasi görüşlerimi dile getiriyorum bu yandaşlık yaftasıda sıktı gerçekten.Yani size aykırı olan tüm görüşler şakşakçı sizin yanınızdakiler hep demokratik laik ileri görüşlü zart zurt neyse işte.Boşlayın bu gereksiz ithamları biz sizi biliriz sizde bizi iyi bilirsiniz.

Mısır da mı yahudi oldu şimdi !!!
Bu zihniyetle ancak dünyada tek başına kalır , pardon hamas ve iran la birlikte kalır....

israil hakkında 250 tane yaptırım kararı var BM de , kınama demedim yaptırım dedim dikkat et , sonuç ne koca bir sıfır. sen israilin katil olduğunu terorist olduğunu biliyorsun insan haklarına karşı davranışını biliyorsun , nasıl gönderirsin oraya kendi insanlarını ??? hadi gönderdin direnmemelerini nasıl söylemezsin ? nasıl gerekli önemleri almazsın ? sonuç olarak ikinci derecede akp iktidarı suçludur ???

biz burada olması gerekenden bahsetmiyoruz, biz burada gerçeklerden olan şeylerden bahsediyoruz. benim için orada bir tane ölenTürkiye Cumhuriyeti vatandaşı bile önemlidir.
Sorumlu bilinçli bir iktidar bu şekilde davranamaz.

Geri