'Erdoğan hapse atılmalıydı!'

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0
Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin, ağabeyi Ali Nesin'e hitaben yazdığı mektubu bir kardeş kavgası başlatmak için değil, siyasi bir tartışma açmak için medyaya gönderdiğini söyledi.

Yaklaşık 5 yıldır Fransa'nın başkenti Paris"te yaşayan Ahmet Nesin, öğretim üyelerince hazırlanan ve üniversitelerdeki türban yasağına karşı çıkan bildiriyi imzalayan ağabeyine hitaben yazdığı mektubu, siyasi bir tartışma başlatmak amacıyla kamuoyuna açtığını söyledi. Ahmet Nesin, mektubu niçin ağabeyine hitaben yazdığını şu sözlerle açıkladı:

“Bu bir kardeş kavgası değil, bu siyasi bir tartışma. Niye kardeşime hitaben yazdım? Böyle bir konuyu en kolay açıklayabileceğim insan, doğal olarak, yıllardır beraber büyüdüğüm kardeşim. Onun imza atması beni şaşırttı. Onun buna yakın görüşlerini biliyorum. Ama imz,a aynı mantıkta bir şey değil. Bir şeyin demecini vermekle, o işin altına imza atmak aynı sonuçları vermez.'' Türban konusuyla ilgili görüşlerini ilk kez söz konusu bildirinin yayınlanmasıyla ortaya koymadığını, bu konuyla uzun süredir ilgilendiğini ifade eden Ahmet Nesin, “Türban meselesi, Türkiye'de yavaş yavaş getirilen, benim hep karşı çıktığım "hoşgörü" nün neticesi bir olay. Bu hoşgörü, ciddi bir şekilde devam ediyor zaten. Türkiye'de bir takım sol yazarlar, ya da demokrat yazarlar, şöyle bir ikilem ya da üçlem içerisindeler: "Annelerimizin, halalarımızın başörtüsü vardı, tülbendi vardı. Bu türban nereden çıktı?" Yani ikisinin arasında çok büyük bir fark yok. Oradan geri gelerek yavaş yavaş türbana, türbandan da çarşafa doğru kayacak bir konu bu'' dedi.

Özgürlük ve demokrasinin, “Herkes her şeyi istediği anda, istediği yerde yapabilir'' şeklinde tarif edilemeyeceğini savunan Nesin, “Kıyafet özgürlüğü diye birşey olamaz. Hangi kıyafetin nerede giyileceği bellidir. Gene özgürlüğe bir sınır getirmek zorundasın. "Üniversiteye nasıl gidilir"e gene bir sınır getirmek zorundasın. Sınır getirdiğin ölçüde de o zaman özgürlük diye bir şeyin olmadığı ortaya çıkıyor'' diye konuştu.

Yaşadığı ülke olan Fransa'da da üniversitelerde türbanın yasaklanmasının doğru olacağını öne süren Ahmet Nesin, “Ama şunu söyleyebilirim: Fransa'nın şimdilik böyle bir sorunu yok. Fransa'da okula türbanla giden öğrenci, siyasal bir simge olarak gitmiyor. Oraya okumaya gidiyor. Ama Türkiye'de böyle bir sorun var. Fransız hükümetinin böyle bir derdi yok'' dedi.

"TAYYİP ERDOĞAN'IN HAPSE GİRMESİ GEREKİYORDU"

İslam'ın diğer dinlere kıyasla demokrasi ve özgürlüklere adapte olma konusunda daha büyük bir sıkıntı çektiğini belirten Nesin, “İslam diniyle yönetilen ya da "Bizim ülkemiz İslam'dır" diyen Türkiye gibi ülkelerde, baktığınız zaman, en ufak bir gelişmişlik yok. Avrupa ülkelerine baktığınız zaman ciddi bir gelişmişlik var. Bir kere, benim bildiğim, 300 yıllık bir matbaa yasağı var ki, bu okuyamamayı, aradakini kapatmak olanak dışı bir şey'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki aydınları, inandıklarını söyleyememekle suçlayan Ahmet Nesin, bugünkü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1998 yılında okuduğu şiir nedeniyle hapse girmesini doğru bulduğunu belirterek, “Aynı şeyi Tayyip Erdoğan'ın cezaevine girmesi olayında da yaptılar; "düşünceye özgürlük" dediler. Şeriat için bir şiir okuyacaksın, ondan sonra "düşünceye özgürlük" diyeceksin. Yok böyle bir şey. Beni 600-700 yıl öncesine götürecek bir düşünceyi ulu orta söylemesi, bunu yavaş yavaş halkın beynine nakşetmesi. Bu özgürlük değildir. Böyle bir özgürlük olamaz'' dedi.

YÜZDE 60 DA DEĞİL 70 DE DEĞİL: 92

Fazıl Say'ın bir Alman gazetesinde yer alan ve uzun süre kamuoyunun gündemini meşgul eden sözlerini de değerlendiren Nesin, ünlü piyanistin serzenişini haklı bulduğunu, bir sanatçı için önemli olanın serbest bir şekilde sanatını icra etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Onun için Fazıl Say'ın kuşkularına kesinlikle katılıyorum. Ben bu kuşkuları, 5 yıl önce hissettiğim için Fransa'da yaşıyorum zaten'' diye konuştu.

Ahmet Nesin, Fazıl Say'ın "Biz yüzde 30, onlar yüzde 70" sözleriyle Aziz Nesin"in yıllar önce “Türkiye'nin yüzde 60'ı aptaldır'' şeklindeki sözlerini karşılaştırarak, “Fazıl Say, geride kalmış, Çünkü Aziz Nesin, sonradan yaptığı açıklamada, "Kenan Evren'e oy veren kadar" demişti. Yüzde 92'' şeklinde konuştu.

Daha önce gazeteciliğin yanısıra yayıncılık da yapan Ahmet Nesin, yaklaşık 5 yıldır yaşadığı Fransa'da siyasi mülteci statüsünde bulunuyor. (HABER3)

tamam onu hapse atalım hapisteki teröristleri çıkaralım meclise sokalım...

teröristleri meclise sokmaya gerek yok ki onlar zaten erdoğanın kanatları altında mecliste terör örgütünün propgandasını yapıyor. Bugünde şırnakta çadırdadırlar :)

Kayıp trilyondan erbakan hapse atıldı(Yaş ileri olduğu için göz yada ev hapsine çevrildi.)
Türban meselesinde yaptığı açıklamada 1 gecede başbakanlıktan indirildi.
Sincanda ki tiyatro gösterisi yüzünden sincanda tanklar yürütüldü.

Ama şimdi dtp nin cocukları kürdistana özgürlük gibi bestelerle şarkı yarışmalarına katılıyor. Adamlar parti eylemlerine Tek Dil Tek Bayrak Milleti yıkmak için yeminlerini koyuyor. Terör örgütüne siyasi bir örgütlenmedir diyebiliyor. Daha niceleri yapılırken dokunulmazlık dosyaları BAŞBAKANIN imzasını bekliyor.

Bu ülkede sözde özgürlükce sivil anayasa uğruna nerde ne kadar Atatürk izi varsa silinmeye yerilmeye çalışılıyor.. Bunada ses çıkmıyor.

Yıllardır Laikliğe vurgu yapan Ordu Bu sefer aşırı derecede sessiz kalıyor.

:)

Bunca olay sizce 1990 larda 1980 lerde olsa idi sonuc ne olurdu ?

Demokratikleşmek isterken Ordu Başbakan ve diğer yöneticiler demokrasinin ucunu mu kaçırdı ?

Erdoğanın İlk Başbakanlık Hiyakesi zaten alavera dalavera ile oldu. Ve bunca eylemden sonrada hal ve hala o koltukta oturmakta inadınada bu ülkenin savcısı hakimi Askeri Susmakta...

Çok Demokratikleştik Çok...

Soru:Büyük Hırsızlık yapanlar Hapse girmeden nasıl Kurtulur....Basit Vekil olursa.peki Hangi Ülkede Ve Hangi Halk Hırsıza Oy verir..! Siirt secimlerine girmesi yanlış , Abdullah gülün Cumhur olması eksik..Yasalar nane olmuş..

(voyvoy'a!)
Zaten suan mclısteler.
Sen hangı ulkede yasıyorsun.
Hatta bırtanesı cezaevınden cıktı meclıse gırdı.

Teröristlerrr..

tamam onu hapse atalım hapisteki teröristleri çıkaralım meclise sokalım...

Onlar zaten mecliste değil mi?DTP'lilerin büyük bir çoğunluğu PKK'ye yardım ve yataklıktan yargılanıp ceza almadılar mı?Sadece teröristler mi? Yolsuzluk ve diğer cezalardan kurtulmak için milletvekili seçilenlerde mecliste değil mi? 3 trilyon liranın hesabını vermeden kendini Çankaya'ya atana ne demeli?

(voyvoy'a!)
Zaten suan mclısteler.
Sen hangı ulkede yasıyorsun.
Hatta bırtanesı cezaevınden cıktı meclıse gırdı.

bende bu garipliğe dikkat çekmek istedim zaten onlara kimse ses çıkarmıyo!!!

Onlar zaten mecliste değil mi?DTP'lilerin büyük bir çoğunluğu PKK'ye yardım ve yataklıktan yargılanıp ceza almadılar mı?Sadece teröristler mi? Yolsuzluk ve diğer cezalardan kurtulmak için milletvekili seçilenlerde mecliste değil mi? 3 trilyon liranın hesabını vermeden kendini Çankaya'ya atana ne demeli?

hesabını sen tuttun heralde ne kadar olduğunu tam olarak yazmışsın !

bugun meclıstekılerı terorıst ve serıatcı olarak gorup elestırıyoruz pekı onların bugun meclıste bulunmalarını saglayan kım?Şu bır gercekkı bızler yıllardır gelısmeden ılerlemeden aydınlıktan yana olan her seyın karsısında olduk gencecık ınsanları dusuncelerı ugruna daragaclarına goturduk sebep ıse ulkenın bolunmez butunlugunu tehtıt etmek pekı bugun turkıye cumhurıyetının temel yapısını olusturan kurralları ortadan kaldırmak ne ulkenın butunlugune zarar vermek bolunmelere neden olmak degıl mı?Sozum yanlıs anlasılmasın ben su an aynı sekılde daragaclarında meydanlarda sallandırılmalarını veya ınsanların gozaltlarında kaybolmalarını ıstemıyorum ama nasılkı onlar dusuncelerı ugruna bır bedel odedıler aynısını bugun erdoganda yapmalıydı kaldıkı onlarınkı bosu bosuna odenmıs bır bedeldı cunku onlar karanlıgın ıcınde aydınlıgın savunucularıydı cunku onlar gunesın yoldaslarıydı.Azız Nesini ve onun gıbı nıce aydınları yakmaya asmaya calısan zıhnıyet bugun erdoganın ve onun gıbılerının savundugu zıhnıyettır bugun carsafı nerede takarlarsa taksınlar sunu cok ıyı bılsınlerkı carsaflarla bızım dusuncelerımızı asla ortemeyecekler onlar carsaflarla kendı utanclarını orterler ancak.Ben son olarak sunu soylemek ıstıyorumkı magdem carsafı cok ıstıyorsunuz hem ornek amaclı hemde carsafların arkasından dunyanın nasıl gorundugunu anlamak ıcın ılk once meclıstekıler takmalı.Hayatımıza kara carsafların gırmesıylede zaten ıcınde bulundugumuz karanlıklarda gıttıkce koyulasıyor ama sunu unutmayalımkı karanlıgın en koyu oldugu an aydınlıgın en yakın oldugu andır!!!

Arkadaslar Yorumlarınızı Okuyorum Bazı Seyler Gusel Ama Degınmek ıstedıgım Bır Konu Var Sımdı Dtp Nın Meclıste Olması Bence Gusel Bır Olay Cunku En Azından Yarın Bı Operasyonda Bu Kurtlere Baska Hak Vermıyorsunuzkı Adamlar Daga Cıkıp Teror Yaratıryolar Derler Avrupa Bırlıgınde Bunlar Kopruyu Gecene Kadar ıkıncısı Askerı Olarak Gusel Bır Olay Operasyonlarda Hangı Ulke Sız Ne Yapıyorsunuz Dıyebıldı Cunku Turkıyenın Savunacak Bır Noktası Var Adamları Meclıse Bıle Aldık Ama Adamlar Bu ısı Hala Surduruyorlar Bızde Vurduk Derız
Dıger Noktaya Degınmek ıstıyorum Ben Tayıp Erdogancı Degılım Ama Yıgıdı Oldurur Hakkını Verırım Cunku Bu Zamana Kadar Bu Kadar Guclu Ve Hızlı ılerleyen Kac Basbakan Gorduk Yahu Aadam Avrupa Dakı Konferanslarda Cok Gusel Konusyor Heryere Gıdıyor Turkıyeyı Bılmeyen Ulke Kalmadı Bunları Tartısmak Lazım Bence Kotunun ıyısı Dır Tayıp Erdogan Dtplılerde Meclıste Sustur Bıraz Sabırlı Olmamız Lazım
Dıger Konu Neden Askerlerımızın Sessız Kaldıgı Askerlerımız Suan Sessız Goturuyor Sızler Bunları Bılmıyorsunuz Ve Beklıyor Haklıyken Haksız Duruma Dusmek ıstemıyor ısgalcı Konumuna Dusmek ıstemıyor Sız Sıncanda Tankların Yurutulmesını Cok Gusel Bı Olay Olarakmı Bakıyorsunuz Bence Kotu Bır Olay Ya Herkes Hur Olmalı Gıyım Konusunda Turban Serbest Olmalı Cunku ınsanların ınanısları Geregı Yasam Tarzlarına Saygı Duymak Lazım Eger Turban Sıyası Sımgeyse Ve Kaldırılmıası Gerekıyorsa Okullarda Pırsınkler Dovmeler Kuba Devrımcılerının Tısortlerı Degısık Amblemde Tısortler Bunların Bırcogunu Bılırızkı Hep Bır Sıyası Yada ıdeolojık Gurupların Sembollerını Tasıyor Ve Unuversıtelerde Cogu ınsan Gıyıyor Bunlara Neden Bırsey Denmıyor Musluman Olmak Sucmu Unutmayın Burası Musluman Bır Ulke Hepıımızın Anası Nınesı Basortulu Dıgılmı Hangısıı Bır Orgute Mensup Yada Hangısı Sıyasıetın S Sınden Anlar Bunları Sormak ıstıyorum Ben
Bence Suan Turkıye En ıyı Gunlerını Yasıyor Hıc Bırzman Boyle Guclu Bır Lıderı Olmamıstı Hıc Bırzman Boyle Bır Reklam Yapmamıstı Hıcbır Zman Boyle Ses Getırıcı Askerı Operasoyonlar Yapılmamıstı

Yıgıdı Oldurun Hakkını Verın Bence

helal olsun kardeş senle tanışmak isterim gerçekten.şu yazılara baktım da böyle yaklaşanı bulamadım helal olsun.bende sana katılıyorum.bence şu an gayet iyi gidiyor.herkesin yanlışları olabilir bu hükümetinde elbet yanlışları wardır ama ben de şuna çok kızıyorum.
ya bu ülkede tek parti iktidar yeterli çoğunluğa da sahip
ama
bir iş yapacağı zaman azınlıktan (chp) izin alması gerekiyormuş gibi ortalığı bulandırıyorlar.
bende şimdiye kadar hiç bir parti üyesi olmadım şimdi de değilim ama yiğidi öldür ama hakkını da ver
kardeşim ben hükümet olacam 347 nin üzerinde sandalyem olacak 110 kişiden izin almadan iş yapamıyacam bu da pek adalet değil.
evet sabredelim sabredelim de Allah'ın adaletini görelim şimdi böyle ortalığı karıştıranların ilerde ne hallerde olacağını hep beraber göreces.
ALLAH'IN DEĞİRMENİ AĞIR ÖĞÜTÜR AMA TAM ÖĞÜTÜR.
bunu bi ecnebi sölemişti ama adam hakkat doğruyu sölemiş

Geri