Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
“Atina ziyaretinin iki dost ülkenin, özellikle de yüksek düzeyli sayabileceğimiz işbirliği konseyini de oluşturacak bir ziyaret olması sebebiyle çok çok önemli” olduğunu belirten Başbakan, Yunanistan’daki ekonomik krizle ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı: “Ben şu an Yunanistan’ın yaşadığı sorunların kalıcı olduğuna inanmıyorum ve Yunanistan’ın bu sorunları aşabileceği inancındayım. Bu sorunları biz de gerek 90’lı, gerekse 2000’li yılların başlarında yaşadık. Daha sonra kararlı bir şekilde bunları aştık.
Yunanistan da bunları aşacak. Fakat ben dost bir ülkenin başbakanı olarak tüm dost Yunan halkının emeklilerine, işçilerine, gençlerine şunu ifade etmek isterim: Bu tür süreçler sabırla aşılır. Alınan karalara yönelik sabırlar çok çok önemli. Biz de o sıkıntılı dönemi devraldığımızda ben böyle bir iktidarı devralmıştım. Bizden önceki dönemlerde olduğu gibi kemer sıkma politikaları uygulandı. Biz de bazı kararları çok kararlı bir şekilde daha iyi aldık ve her geçen gün daha iyi gittikçe inanıyorum ki Yunanistan da bu süreci sabırla kararlı bir şekilde atlatacaktır. Ama bunu sadece hükümetten beklemek yanlış olur. Tüm Yunan halkının sürece destek vermesi gerek çünkü bu onların artık milli bir sorunudur”. “Sıfır sorun, bizim iktidarımızın aslında temel ilkesi olmuştur” diyen Erdoğan, “Bu ilke çerçevesinde komşularımızla olan sorunları büyük ölçüde çözdük.
Ege’deki kıta sahanlığı konusunda da karşılıklı olarak bu süreci başlatıp konuşarak bunda da bir neticeye varmanın çok faydalı olacağına inanıyorum. Ama burada bir şeyin altını çizmek lazım. Biz Ege’ye nasıl bakacağız? Ege’yi ayıran bir deniz olarak mı, yoksa birleştiren bir deniz olarak mı bakacağız? Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak diyorum ki, Ege ayrıştıran bir deniz olmasın. Ege bizi birleştiren deniz olsun ve süreci böyle devam ettirirsek bu denizin adı bir barış denizi haline gelir. Böylece ne Türkiye Yunanistan’a şüpheyle bakar ne de Türkiye Yunanistan’a” şeklinde konuştu. Erdoğan, “Savaş uçakları ille de Ege’de uçacaksa ben diyorum ki bunlar füzelerle uçmasın, patlayıcı füzeler olmadan uçsunlar. Bunlar o zaman savaş uçağı olmaz, barış uçağı olur.
Bu şekilde tatbikatlarını yapmış olsunlar. Bunu yaparsak biz birçok şeyi başarırız. Bir defa savunma olayına aşırı derecede para harcayan bu iki ülke bu denli para harcamazlar. Ben göreve geldiğimde savunma milli bütçenin birinci sırasındaydı ama şimdi değil artık gerilere düştü. Aynı şekilde Yunanistan da bu noktada inanıyorum ki bunu değerlendirecektir. Benim şu an milli bütçemin birinci sırasında eğitim yer alıyor, ikinci sırasında sağlık yer alıyor. Öncelikle bunlara ağırlık verelim ve milli bütçemizde bu sarsıntı gerilere doğru gitmiş olsun. Ben Yunanistan’ın da bunu dikkate alacağına inanıyorum çünkü biz uçak uçurmayı hele hele savaş uçağı uçurmayı iyi bir mesaj olarak algılamıyoruz. Hiçbir ülke de bunu iyi bir mesaj olarak algılamaz” ifadelerini kullandı.
adam bu ulkedeki herkesi 72 millete boldu... hep bunu vurguladi sanki turkiye bir butun deilmis gibi... bunu vurgulamasindaki amac biz muslumaniz digerleri degil manasi tasiyor benim dusunceme gore.. ve bu konusmayla halki irkciliga davet etti... simdide kalkmis yunanistanla bizler kardesiz dostlugumuz olsun birleselim dio... kendi ulkesini bolen bir adamin sozune kim inanir ki....
adam bu ulkedeki herkesi 72 millete boldu... hep bunu vurguladi sanki turkiye bir butun deilmis gibi... bunu vurgulamasindaki amac biz muslumaniz digerleri degil manasi tasiyor benim dusunceme gore.. ve bu konusmayla halki irkciliga davet etti... simdide kalkmis yunanistanla bizler kardesiz dostlugumuz olsun birleselim dio... kendi ulkesini bolen bir adamin sozune kim inanir ki....
senin başkanların doğuya gitmezken erdoğan gitti senin başkanların doğuyu yok sayarken yasaklar yağdırırken erdoğan devlket çatısı altında dil özgürlüğü ile birleştirdi ilk kez üst kimlikten bahsetti herkez heşey olabilir ama hepimizin ortak kimliği olduğunu vurguladı elit beyaz türk partisi böldü Akp parti birleştirdi bölmek ne demek bir daha düşün ...
senin başkanların doğuya gitmezken erdoğan gitti senin başkanların doğuyu yok sayarken yasaklar yağdırırken erdoğan devlket çatısı altında dil özgürlüğü ile birleştirdi ilk kez üst kimlikten bahsetti herkez heşey olabilir ama hepimizin ortak kimliği olduğunu vurguladı elit beyaz türk partisi böldü Akp parti birleştirdi bölmek ne demek bir daha düşün ...
%49 u pkk destekcisi kurt asiretlerinden olusan bir parti liderinin surekli doguya gitmesi dogaldir normaldir.... dil ozgurlugu yapilmamistir aksine lehce (halkin kendi arasinda konustugu dil ) dil olarak kabul gormus... pkk lilarin olmazsa olmaz isteklerinden birtanesi tayyip erdogan sayesinde yerine getirilmistir... dil ozgurlugu butun diller icin gecerlidir ama burda sadece kurtce icin gecerlidir... dunyanin neresine gidersen git... kendi ana dilinde egitim ogretim alamazsin... butun dunyadaki anayasa hemen hemen aynidir bu konuda... tek dil tek bayrak.... hollandaya almanyaya amerikaya yada dunyanin herhangibir yerine gitte ben turkce egitim alacam de bakalim devlet okullarinda turkce ders olsun de.. sana cvb lari ne olacak,onu gec git bir devlet dairesine yada sokaga cikta turkce konus bakalim ne olacak.... ust kimlik yapalim alt kimlik yapalim dedi evet... bundaki amac... ben zenginim herkesten ustunum kuvvetliyim... sen fakirsin hicbirseysini ortaya cikarmakti... ben herseyi cok iyi dusunuyorum sizde biraz dusunun bunlari isterseniz... kurtceyi dil olarak gormek icin kurdistan diye bir ulkenin var olmasi gerekli.... ama bu bile devlet okullarinda o dille egitim almaya yeterli deildir... dunyada bunun en ufak bir ornegi yoktur...