Erdoğan da mahalle baskısından dertli

Kiowa Apache

Ŧreedoʍ ŦoreveƦ
Reaction score
0
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerdeki tartışmalara doğrudan girmeden sert mesajlar verdi; kendilerini kavgaya çekmek isteyenlere hadlerini bildireceklerini söyledi. İçki tartışmasına da değinen Erdoğan, içki içmeyenlere "mahalle baskısı" yapıldığını öne sürdü ve ilginç mesajlar verdi.

2dmea8w.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kadıköy ilçe teşkilatı tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. İftar yemeği sonrasında bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Bizim kavgayla, döğüşle, çatışmayla işimiz asla olmadı, bundan sonra da olmayacak" diye konuştu.

"Bizi çatışma minderine, kavga minderine çekmek isteyenler oldu. Bugün de var, yarın da olacak. Asla aldırmayacağız" diyen Erdoğan, "Ama hadlerini de bildireceğiz. Bunu da bilmeleri lazım. Öyle bir yana attım bir tokat, öbürünü çevir. Yok öyle bir şey. O bizim kültürümüzde yok. Akif diyor ya "Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum, kesilir belki fakat, çekmeye gelmez boynum."Gerçeği öğreteceğiz" diye konuştu.

İçki yasağı

Konuşmasında İstanbul'daki tarihi Moda iskelesinde uygulanan içki yasağına da değinen Başbakan Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Moda'da bir yerlerden sipariş olan kişiler gelebilir. Biz bunlara alışığız. Bunlar hayatı o şişenin içerisinde görenler. Bizim hayatımız o kadar basit değil. Biz hizmet ediyoruz. Bu ülkede hizmeti verirken hedef saptırmayı yapanlara diyoruz ki, hedefi doğru tayin edin.

Orada Belediye güzel bir hizmet vermiş, şık bir hizmet vermiş içine girilemez hale gelmiş bir yeri gayet güzel bir restorasyondan sonra İstanbul'a, Kadıköy'e kazandırmış. Sen gelmiş bunu gölgelemeye çalışıyorsun. Ondan onra bununla ilgili kendine göre gösteriler yapıyorsun.

Meydan boş gösteri yapabilirsin. Bizim de bu gösterilere pek de aldırış edecek halimiz yok. Buyrun gösterişlere devam edin.

Kardeşim vatandaşın bir kısmı içiyor mu? Buyursun içsin. Ama bir kısmı da içmiyorsa bırak o da içmesin. O seni niye rahatsız ediyor? Mahalle baskısı deniliyor ya, asıl mahalle baskısı bu ülkede. Ben içmiyorum kardeşim. Sen buyur iç. Bu anlayışı sürdürenlere, bunlara yapılıyor asıl mahalle baskısı. Sıkıntı burada. Ben beyefendiye diyorum ki, yav kardeşim sen iç bırak da ben içmeyeyim. Aynı masada oturalım. Sen iç, bırak ben içmeyeyim. "Yok" diyor "Sen de bir kadeh tokuştur" diyor. Kafaya bak. Ben mecbur muyum sen tokuşturuyorsun diye tokuşturmaya ve beyefendi köşesinden bana akıl veriyor.

O kadar kıymetliyse bu aklın, sen kendine sakla onu. Sen yine devam et o işe. Ama bırak da biz de yolumuza devam edelim. Bizim yapacak çok işimiz var. Kaybedecek vaktimiz yok. Türkiye'nin değiştiğini, şehirlerin değiştiğini milletim görüyor."

tabii çok işiniz var sizin,
devletin hangi kurumunu kime peşkeş çeksem diye düşünür durursunuz..

Demokratik ve Laik bir ülkede eğer ki içki içildikten sonra içen şahıslar etrafa rahatsızlık vermiyor vede suç işlemiyorlarsa kimin nerede içeceği Sizi pek ilgilendirmez "Sayın" Başbakan....
Moda sahili gibi güzelim bir bölgeyi Siz ve sizin gibi düşünenler daha rahat gezebilsinler tur atabilsinler diye yaptığınız bu uygulamayı ŞİDDETLE KINIYORUM....

Madem diyorsunuzki aynı masada oturuyorum sen iç ben içmeyeyim birde şu açıdan bakın..
Kapalı bir bayanımız o moda sahilinde yürürken az ilerde içen bir vatandaşı gördüğünde yanından hiç bir tepki vermeden geçebilir değilmi??? Aynı masa mevzusuna nekadar da yakın bi durum....

Dediğim gibi eğerki rahatsız edici durumlar ve suçlar yoksa ortada, HERKES İSTEDİĞİ YERDE EFENDİ GİBİ İÇKİSİNİ YUDUMLAR.....

bıktım eleştirmekten. chp nin de böyle bi lidere iht var halkı kandıracak, oyları toplayacak... Baykal bir siyasetçi için fazlaca dürüst kalıo.

Ben çok gördüm uluorta içip ortalığı dağıtanları.Elimde olsa sarhoş olmaya ceza kestiririm.

helal olsun çağdaş ,aydın insanlar bunu isbat etmek için mübarek ayda toplanarak sabaha kadar içtiler.ellerinde atatürk resimleri yobazlara öfke kustular .canım türkiyem kim diyor ilerlemiyor çağ atlamıyor diye oradaki insanlar bunu ispatladı.atatürk yaşasa hepsini alınlarından öperdi yürüyün kim tutar sizi.beyler bu özgürlüğü halkı müslüman olan hiç bir ülkede göremezsinizbu hoş görüyüde hiç bir millette göremezsiniz .anlamadığım bu çağdaş geçinen yobazlar neden hoş görüyü sadece inançlı insanlardan beklerler.zamanında bizzat şahit olduğum olay insanlar cuma namazı kılarken kulaklarının dibinde davul çalarak çağdaşlıklarını isbat etmişlerdi

Demokratik ve Laik bir ülkede eğer ki içki içildikten sonra içen şahıslar etrafa rahatsızlık vermiyor vede suç işlemiyorlarsa kimin nerede içeceği Sizi pek ilgilendirmez "Sayın" Başbakan....
Moda sahili gibi güzelim bir bölgeyi Siz ve sizin gibi düşünenler daha rahat gezebilsinler tur atabilsinler diye yaptığınız bu uygulamayı ŞİDDETLE KINIYORUM....

Madem diyorsunuzki aynı masada oturuyorum sen iç ben içmeyeyim birde şu açıdan bakın..
Kapalı bir bayanımız o moda sahilinde yürürken az ilerde içen bir vatandaşı gördüğünde yanından hiç bir tepki vermeden geçebilir değilmi??? Aynı masa mevzusuna nekadar da yakın bi durum....

Dediğim gibi eğerki rahatsız edici durumlar ve suçlar yoksa ortada, HERKES İSTEDİĞİ YERDE EFENDİ GİBİ İÇKİSİNİ YUDUMLAR.....

Nedense her eline rakıyı alan Atatürkçüyüz diyor.
Halbuki onların Ulu Önder Atatürk ile tek ortak noktaları içki içmeleri....
Gerisi YALAN..
Bir Ülkücü olarak siz solculardan daha Atatürkçü ve Cumhuriyetçiyim.
Aksini iddaa eden varsa ben buradayım.

şimdi içki yasağı diyorsunuzda gözleme dayalı bir şeyler söylemek istiyorum bende
Osmanlı İmparatorluğu Şeriatla yönetilen bir ülkeydi
ama şeriatla yönetilen Osmanlı da bile insanlar içki esrar tarzı şeyler içmesi serbestti
serbest olmasa 4.murat ne diye yasaklamaya kalksın bunları
ki yasağıda fazla sürmedi hani sonra eski usule dönüldüki bahsettiğimiz ülkenin rejimi şeriatti!!!

Geri