Erdoğan CESURLARA Seslendi

R.T.E

Banned
Reaction score
0
"Birilerinin bu işe güvenle, cesaretle gitmesi gerekiyor. Güvenle cesaretle vicdanını sesine uyarak adımı atan herkesi kutluyorum tebrik ediyorum ve hayırlı olsun.”

"Birilerinin bu işe güvenle, cesaretle gitmesi gerekiyor. Ben burada bu noktada güvenle cesaretle vicdanını sesine uyarak adımı atan herkesi kutluyorum tebrik ediyorum ve hayırlı olsun.”

ABDESTİNDEN ŞÜPHESİ OLMAYANIN NAMAZINDAN ŞÜPHESİ OLMAZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon operasyonuyla ilgili eleştiriler yönelten CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a “Neden korkuyorsunuz Sayın Baykal? Neden çekiniyorsunuz? Bağımsız mahkemeler gerekenleri, gereken usullerde yapıyorlar? Telaş etmenize hiç gerek yok. Anadolu güzel bir laf var: Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz. Olay bu kadar basit. Bazı isimlerle gönül bağınız, iletişiminiz, ilişkiniz olabilir. Bu ülkenin savcısı, hakimi soruşturmasını yapar, kararını verir, masumsa masumiyetini açıklar, şüpheliyse mahkemeye zaten sevk eder. Bu paniğiniz niye? Hiç korkmayın, hiç telaş etmeyin” sözleriyle yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında konuştu. Ergenekon operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunun Erdoğan, savcıların, hakimlerin tamamen bağımsız bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini ve sürecin tamamen hukuk çevresinde işlediğini söyledi.

Erdoğan, hükümet, siyasetçiler ve vatandaşlar olarak kendilerine hukuk kurallarının en sağlıklı şekilde işlemesine yardımcı olmak görevinin düştüğünü belirterek, “Bunun dışında durumdan vazife çıkarmak anayasa ve yasalara aykırı olduğu gibi hukukun sağlıklı şekilde işlemesine zarar verecektir” dedi.

-“BU BOMBALAR NEYİN NESİ?”-

Bütün modern devlet sistemlerinde yasama, yürütme ve yargı erklerinin olduğunu ve bu erklerin birbirine müdahale edemediğine işaret eden Başbakan Erdoğan, “Yürütme özellikle emniyetimiz açısından kalkıp da adaletin kendisine tevdi ettiği, verdiği bir görevi yerine getirirken niçin birileri bundan rahatsız oluyor? Ben bunu hayretle karşılıyorum. Esasen hükümet olarak da, siyasetçiler olarak da vatandaşlar olarak da bize düşen hukuk kurallarının en sağlıklı şekilde işlemesine yardımcı olmaktır. Bunun dışında durumdan vazife çıkarma gayreti içinde olanlar var. Anayasaya ve yasalara aykırı olduğu gibi hukukun sağlıklı şekilde işlemesine de zarar verecektir” dedi.
Erdoğan, hükümet olarak iş başına geldikleri andan itibaren birçok kirlilikleri ortaya çıkarmanın ve karanlıkları aydınlığa kavuşturmanın gayreti içinde olduklarını ifade ederek, şöyle dedi:
“Gelirken ‘biz mafyalarla çetelerle mücadele edeceğiz’ dedik. Asla bizim mafyalarla, çetelerle mücadelemiz bir intikam hırsına dayalı değildir. Fakat bazıları, başta ana muhalefet öbür taraftan yavru muhalefet adeta böyle kızım sana söylüyorum gelinim sen işit kabilinden bunun bir intikam hırsından kaynaklandığını ortaya koyma gayretine giriyorlar. İnsan biraz burada insaf eder, biraz sıkılır. Allah aşkına günlerdir çukurlardan çıkarılan bu bombalar bu silahlar neyin nesi? Bu haritalar neyin nesi? Birilerini vurmaya yönelik, öldürmeye katletmeye yönelik bu planlar neyin nesi? Bu konuda yargı, yürütmeye böyle bir görevi vermiş ve yürütme de bunu sümenaltı etmeden meydana çıkarmışsa o zaman bizim güvenlik güçlerimizi, polisimizi de jandarmamızı da alkışlamanız gerekir tebrik etmemiz teşekkür etmeniz gerekir.”

-“BUNLAR DAHA İŞİN BAŞI”-

Suç işleyenlerin hangi kurum içinde olursa olsun o kurumun zan altında bırakılmaması gerektiğini kaydeden Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
“İşte dün gece olanları görüyorsunuz. Yine bakıyorsunuz ki insana hayrete düşüren law silahlarından tutunuz el bombalarına varıncaya kadar binlerce mermiye varıncaya kadar, nedir bu hal? Bakın neler yapılıyor? Ne tür adımlar atılıyor. Bu ülkede neler olmuş, neler oluyor? Kim bilir. Bunlar daha işin başı. Daha neler gelecek insanı bir düşündürüyor. Birilerinin bu işe güvenle, cesaretle gitmesi gerekiyor. Ben burada bu noktada güvenle cesaretle vicdanını sesine uyarak adımı atan herkesi kutluyorum tebrik ediyorum ve hayırlı olsun.”
“Biz çocuklarımıza, torunlarımıza tertemiz bir Türkiye bırakmak zorundayız” diye konuşan Erdoğan, şu anda bunun çalışmalarının yapıldığını söyledi. Erdoğan, Türkiye’de çok şeyin ülkede sümen altına girdiğini belirterek, “Bunları içimizde çok bilen arkadaşlarımız var biz de bunları çok iyi biliyoruz. Maalesef bunları bize yaşattılar. Bildiğimiz içindir ki bu konudaki hassasiyetimizi koruyoruz” diye konuştu.

-“NEDEN KORKUYORSUN SAYIN BAYKAL?”-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın hukuk sürecine her fırsatta müdahale etmek istediğini savunan Erdoğan şöyle dedi:
“Ana muhalefet liderinin hukuk fakültesi mezunu olduğunu biliyoruz, bir süre avukatlık yaptığını da biliyoruz. Üzerinden çok zaman geçti ama herhalde hukukun temel ilkelerini benden daha iyi bilecektir, unutmamıştır. Bir dönem geliyor ‘çetelerle, mafyayla, gladyoyla mücadele edilmelidir’ diyor ama bir dönem geliyor çetelere mafyaya avukatlık yapıyor. Bir dönem çetelerin üzerine gidilmesi için soru önergesi veriyor, bir dönem gemliyor ‘ıvır zıvır’ ifadesini kullanıyor. Bir dönem ‘şeriatın kestiği parmak acımaz’ diyor 6 ay geçince hukuka savcılara hakimlere kontrolsüz şekilde hücum ediyor. Neden korkuyorsunuz Sayın Baykal? Neden çekiniyorsunuz? Bağımsız mahkemeler gerekenleri, gereken usullerde yapıyorlar? Telaş etmenize hiç gerek yok. Anadolu güzel bir laf var: Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz. Olay bu kadar basit.

Bazı isimlerle gönül bağınız, iletişiminiz, ilişkiniz olabilir. Bu ülkenin savcısı, hakimi soruşturmasını yapar, kararını verir, masumsa masumiyetini açıklar, şüpheliyse mahkemeye zaten sevk eder. Bu paniğiniz niye? Hiç korkmayın, hiç telaş etmeyin. Hele hele mahkemeler üzerinde siyasi baskı oluşturmaya hiç yeltenmeyin. Bir kez daha söylüyorum. Aksi ispat edilene kadar herkes masumdur. Bizim hukuka bakışımız budur. Bizim tutuklananlara yargılananlara bakışımız budur. Akla karanın er geç açığa çıkacağından biz şüphe duymuyoruz. Gelin siz de adalete güvenin gelin siz de hukuk sistemine güvenin gelin siz de bu ülkenin hakimlerine savcılarına güvenin ve lütfen mesuliyet makamında biri olarak elinizi ve dilinizi hukukun üzerinden lütfen çekin.”

Erdoğan, Anayasa’nın yargı bağımsızlığıyla ilgili hükmü de anımsatarak, “Birileri söylediği zaman ‘burada yargıya müdahale var’ deyip de Sayın Baykal söylediği zaman ‘ne kadar da güzel söylemiş, bize destek çıkmış diyenleri’ kınıyorum” diye konuştu.

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=202007

Baykalı anlamak zor beee pkk gibi bir yılanın başı olan ergenekonu koruyan bir adam dogrusu cok acayip geldii...
paylaşım için teşekürler

Erdoğan' a sormak lazım yine aynı uslubla, her şüphesiz apdest alanın namazı kabul olacak diye bir kural mı var diye? Lafazanlıkla olmuyor bu işler. Sen bu ülkenin başbakanı olarak kalkıp da savcıyı ben görevlendirdim diye çığırtkanlık yaparsan birisi de kalkar ben de zanlıların avukatıyım der. Etki tepkiyi doğurur. Ha bu da fizik kuralıdır...

Serdengeçti;3943557' Alıntı:
bence ergenekonun siyasi kanadını CHP oluşturmaktadır

oturmaya yarayan uzvundan atmışsın arkadaş. nasıl yaptın bu tespiti çok merak ediyorum..

Hukuk hepimize bir gün lazım olur. Baykal ve Başbakan ikiside yanlış yoldan gidiyorlar. İkiside elini bu işlerden çeksin o zamn belki olay ortaya çıkar. Yoksa böyle toplumu bölmenin anlamı yok tahtaravalli siyasetine devam ediyorlarn Yerel secim öncesi bunları kasıtlı konuşuyorlar

“Biz çocuklarımıza, torunlarımıza tertemiz bir Türkiye bırakmak zorundayız” diye konuşan Erdoğan, şu anda bunun çalışmalarının yapıldığını söyledi. Erdoğan, Türkiye’de çok şeyin ülkede sümen altına girdiğini belirterek,....

çocuklarınıza ve torunlarınıza tertemiz bir Türkiye bırakacağınızdan şüphemiz yok hatta siz ve aynı siyasi mücadeleyi verdiğiniz arkadaşlarınızın damatlarına bile
ülke borcunun 500 milyar dolar civarı olduğu düşünülürse pek birşey kalmayacak zaten türkiyede tertemiz olacak
bu ülkede çok şeyin sümen altında kaldığında haklısınız sayın erdoğan
deniz feneri gemicikler
kayıp trilyonlar vs.vs
ve biz ülkece hala hayretler içerisindeyiz bunlar nasıl sümenaltına sığdı diye

Nerede bosna paraları, nerede islami holding gaspları ,nerede kayıp trilyonlar, nerede DENİZ FENERİ DOSYASI, nerede dişlinin havuz rüşvetleri, nerede yerel yolsuzluklar. Temiz Türkiye projelerine ilk kendilerinden başlasalar.mesela Baykalın dokunulmazlıkların kaldırılması önerisine olumlu cevap vererek ve zimmetden kalpazanlığa kadar hakkındaki onlarca dosyadan aklanarak....

ALINTI
-Gelin siz de adalete güvenin gelin siz de hukuk sistemine güvenin gelin siz de bu ülkenin hakimlerine savcılarına güvenin ve lütfen mesuliyet makamında biri olarak elinizi ve dilinizi hukukun üzerinden lütfen çekin.”- demiş.:durdurun
akp kapatılma davasında ortalıkta saygı, hukuk yoktu. yoksa o davada savcıya tayyip ve yandaş medyanın dedikleri rüyamıydı. tayyip savcı olmuş, yargı yürütme elele diye hukuk dışı bir açıklama yap, birde baykal avukatlığa soyunsun, (eski gladyoyu siliyoruz, yenisini kuruyoruz yazın bunu bir kenara) sonrada bu davada hukuğa güven diye naralar at.
valla şahsi görüşüm siyasilerin karıştığı hiç bir davadan ülkemize hayır gelmez. burdada gerçek derin devlet gerçeğinin el değiştirme çalışmalarını görüyorum. asıl suçlular bu siyasi anlayışla asla hakettikleri cezayı almaz. bu davada daha çok masal dinleriz biz. saygılarım.

Gecenin bu saatinde Erdoganin masalari uykumu getirdi. isine gelince yargi bagimsizligi isine gelmeyince yargi yönlendiriliyor. Hapse atildigi dönemde Erdogan'in yarginin bagimsizligina güvendigini hic sanmiyorum ya da partisi kapatilmak üzereyken ama ergenekon olunca durum direk yargi bagimsizda falan da filanda. Adamin bir dedigi bir dediyle uyusmuyor ki. Bu arada cocuklarimiza da tertemiz bir devlet birakacagiz bu gidisle. Devlet kasasi tertemiz, bombos bir devlet.

Tertemiz bir turkiye
masal,masal,masal.....
Cok sukur teget gecti

"Birilerinin bu işe güvenle, cesaretle gitmesi gerekiyor. Güvenle cesaretle vicdanını sesine uyarak adımı atan herkesi kutluyorum tebrik ediyorum ve hayırlı olsun.”

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=202007

Evet haklısınız birilerinin üzerine güvenle ve cesaretle gitmesi gerekiyor.Çünkü bu Fetullah çetesi ve onların dolayısıyla emperyalizmin kuklası AKP iktidarı artık yaptıkları üç kagıt ve düzenbazlıklarla (susurluk ekibi hariç)iyice gemi azıya aldılar.Yargıdan tetikçi savcı,emniyetten gizli çete yarattılar.Artık kesinlikle bir şeyler yapmalıyız.Bugünler de bir şeyler yapılmazsa,bu tetikçilerin ve çetelerin sayısı her gün biraz daha artacak.

zanlılar içeride davada sürüyor,,sıkıntısı olan baykal ve yandaşı medya..sabredin arkadaşlar,,içerden çıkan olursa aklanmıştır,çıkamayanlar suçludur..hukuk size hukukta içerdekilere değilmi? sabredin sıkmayın kendinizi bu kadar.biz bekliyoruz,,vatanı kurtaracaz diyen ,pkk taşeronlu darbeci çetelerden kurtuluncaya kadar bu dava bitmeyecek merak etmeyin.ben yaptım oldu dönemleri bitti.

60-80 arasindada vatani kurtaricaz diyen cok kisi cikti sagdanda soldada
ne oldu
kurtarabildilermi ??

zanlılar içeride davada sürüyor,,sıkıntısı olan baykal ve yandaşı medya..sabredin arkadaşlar,,içerden çıkan olursa aklanmıştır,çıkamayanlar suçludur..hukuk size hukukta içerdekilere değilmi? sabredin sıkmayın kendinizi bu kadar.biz bekliyoruz,,vatanı kurtaracaz diyen ,pkk taşeronlu darbeci çetelerden kurtuluncaya kadar bu dava bitmeyecek merak etmeyin.ben yaptım oldu dönemleri bitti.

Tabbi canim ne acaleleri var hazir girmisken 23132 yil icerde kalsinlar yargilanmadan coluklarindan cocuklarindan eslerinden dostlarindan islerinden ayri. Hem arada icerden cikan aklanmis, cikamayan suclu, ölenler ise önce zaiyat sonra sucsuzdur.

Olay cadi avlari sirasinda avrupada yapilan bir kadinin cadi olup olmadigini alma testlerine benziyor. Biz kadin hakkinda suclama varsa bu kadin ellerini bagli sekilde ayaginda agirlikla suya atilirdi. Eger kadin cikarsa sudan cadidir ve yakilir. Eger cikmazsa tanri günahlarini afetsin masumus zavalli.

60-80 arasindada vatani kurtaricaz diyen cok kisi cikti sagdanda soldada
ne oldu
kurtarabildilermi ??

ee bende onu diyorum,sende onu git evren paşaya,talat aydemirlere,türkeşlere,madanoğluna,camal gürsele falan sor.. ve bu dönemlerdeki gençleri sokağa döken o zamanın gladyosuna sor,kullandıkları gençleri daraağaçalrına yollayan kafalara sor.. sokağa ben dökmedimyaa..

Geri