Erdoğan'ın büyük zaferi

steve_vai

Banned
Reaction score
0
"Türk gibi sigara içmek" artık tarihe karışıyor...

BUYUKZAFER.jpg

Reuters'ten ilginç analiz...

Reuters iki gün sonra Türkiye'de yürürlüğe girecek sigara yasağı ile ilgili yazdığı analizde, yasağın, sigaraya kişisel olarak düşman olduğunu defalarca söyleyen Başbakan Erdoğan'ın bir zaferi olduğu ifade edildi.

Avrupa'nın birçok yerinde kullanılan "Türk gibi sigara içmek" deyiminin tarihe karışacağının belirtildiği analizde, " Türkiye'deki sigara tiryakilerinin, 17'inci yüzyılda olduğunun aksine başları kesilmeyecek. Ancak başbakanları sigarayı terörizme benzetmekten çekinmiyor. Erdoğan, bu yasağın arkasındaki popüler itici güç. Ancak ekonomik kriz zamanında, barlara ve cafe'lere bu yasağın getirilmesi, azınlıkta olanlar tarafından kültürlerine bir saldırı olarak gösteriliyor" denildi.

Reuters analizinde, şöyle dedi: Erdoğan'ın sigaraya karşı kişisel nefreti, yasağın başlaması için gereken popüler momentumu sağlıyor. Ancak yasağı delenlere komşu Yunanistan'da kesilen 500 euro'nun aksine, Türkiye'de bu cezanın sadece 69 TL olması, Erdoğan'ın bu kararlılığını gölgeliyor. Gece kulübü endüstrisinde çalışanların bazıları, sigara yasağının alkole eklenen vergilerle denk geldiğini bunun da hükümetin gizli bir ajandası olduğunu söylüyor. Bazılarına göre Erdoğan'ın bu sigara karşıtlığı İslami AKP partisi ile birlikte Türk toplumunu değiştirmeyi planlıyor. Yetkililer sigara yasağının uygulanmasının zor bir yol olacağını söylese de Türkler'in değişime hızlı ayak uydurmasını örnek veriyor. 1928'de bu ülke Arap alfabesinden Latin alfabesine geçti. 13 yıl önce otobüslere getirilen sigara yasağı başarılı oldu.
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=159339&cat=110&dt=2009/07/16

canım ülkemde hiçbir kural düzgün işlemez.denize girilmez levhasının altıda denize gireriz.kamyonun 10 ton taşıması gerekirken 20 ton taşır,4 kişilik arabaya 8-10kişi bineriz,kamyonun arkasında insan taşımak yasaktır ama biz tarımişçilerini kamyonun arkasında taşırız,emniyet kemeri takmak zorunludur fakat kimse takmaz.nasıl olsa bize bişey olmaz.motosiklette kask takmayız falan filan.bu sigara yasağı eğer tam anlamıyla uygulanırsa (ki inşaallah) amazannetmiyorum sessiz bir devrim olacağı düşüncesindeyim.belki diğer uygulanmayan kuralların uygulanmasına önayak olur.
ayrıca sigara yasağını da destekliyorum.

Prof. Dr. Ahmet Maranki MPLde Sigara ve Arka Yüzü

Yukarıdaki videoları izlemenizi tavsiye ederim.Böylece sigara yasağı daha iyi anlaşılır.Bu yasağın sebebi sadece sağlık değil...

Eğer olursa ilk defa bir halta yararlar bence :D Hani ben gerçekten çok rahatlarım böyle sigarasız ortamlarda.

Bu yasaktan sonra yaşanması muhtemel bir kaç olay vardır

Sürekli olarak gidilen mekana tekrar gidilir
Mekan sahibi yasak falan pek sallamadığından demli çayın yanına bide sigara yakılır toplu olarak
Aradan bir dakika bile geçmeden mekan içerisindeki bir müşteri çıkmış olan yasanın kendisini koruyacağını düşünerek sigarasını tüttüren zümreye yönelik yasak kardeşim söndürürmüsünüz gibi yapmamış olmaması gereken bir tepkiyle seğirtir

Sonrası Allah kerim önce efendice yasakçı arkadaşa bi siktirgit kendi işine bak denilir
Dahada üstelenirse yasak konusunda-ki bence yapılmaması gerekir Sağlığa zararlarının sigaradan daha hızlı semptomlarla ortaya çıkması yüksek oranda muhtemeldir.
Ama illaki yasak diye diretilmeye devam edilirse sonunda bir okey ıstakası yada bilumum demir kültabaklarından bir tanesini kafaya yeme ihtimali sigaradan kansere yakalanma riskinden çok daha yüksektir.

Yani bence bu yasak ortalığı baya bi karıştırır..:hhmanD

olursa yapılan az sayıdaki faydalı uygulamalardan biri olur ama birilerinin dediği gibi devrim falan değil bu. abartmayalım. sigara üretilip satılır ama içmesi yasak... ilginç

işletme sahipleri sigara içen müşterinin faturasına fazladan fiyat ekler. cezayı da burdan öder. sigara yasağı olan avrupa ülkelerinde işler böyle dönüyor :)

bence sen laf olsun diye yorum yapıon

gerçekler lafsa eğer senin söylemenli laf olsun dorba dolsun :)

u rapora göre, dünyadaki en çok sigara tüketen ülkeler sıralamasında, ABD beşinci sırada, Türkiye ise 10'ncu sırada yer alıyor. Bu sıralamada ilk üç sırayı, Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan ve Endonezya paylaşıyor. Yaygın sigara tüketme alışkanlığı yüzünden ABD'de birçok bar ve lokanta işletmesi, sigara içenler için özel alan ayırmayı tercih ediyor. New York'taki işletmelerden yaklaşık yüzde 77'si sigara içme alanı oluşturmuş görünüyor.

http://www.voanews.com/turkish/2009-07-18-voa8.cfm

3 4 değilimişiz belki 10.muyuz ama dünyada yanlış biliyormuşum ben düzelttim bak :) al ben sana gerçekleri gösteriyorum :)

gerçekler lafsa eğer senin söylemenli laf olsun dorba dolsun :)

u rapora göre, dünyadaki en çok sigara tüketen ülkeler sıralamasında, ABD beşinci sırada, Türkiye ise 10'ncu sırada yer alıyor. Bu sıralamada ilk üç sırayı, Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan ve Endonezya paylaşıyor. Yaygın sigara tüketme alışkanlığı yüzünden ABD'de birçok bar ve lokanta işletmesi, sigara içenler için özel alan ayırmayı tercih ediyor. New York'taki işletmelerden yaklaşık yüzde 77'si sigara içme alanı oluşturmuş görünüyor.

http://www.voanews.com/turkish/2009-07-18-voa8.cfm

3 4 değilimişiz belki 10.muyuz ama dünyada yanlış biliyormuşum ben düzelttim bak :) al ben sana gerçekleri gösteriyorum :)

Yaw ne alaka..Senin her istatistik raporun böyle fiyaskoysa tamamdır sorunun..Herkes sigara yasağından bahsediyor sen geçmiş neden bahsediyon bi saçmalamayı bırakır mısın.

Geri