Entelektüel-misin.. ve bu nedir? tartışma platformu...

entellektüelmisin?

• Kullanılan toplam oy
    35

paduk

"Chastise"
Reaction score
0
Entelektüel Nedir?

Ülkemizde entellektüel olarak kullanılan bu kelimenin TDK’ya göre doğru yazımı entelektüel‘dir. Entelektüel dilimize intellectuel kelimesinden, fransızcadan uyarlanarak gelmiştir. Çok çeşitli tanımları yapılmıştır.

Türk Dil Kurumundaki tanımına göre entelektüel “Bilim, teknik ve kültürün değişik dallarında özel öğrenim görmüş (kimse), aydın, münevver” anlamına gelir.

”Entellektüel basit bir şeyi karışık söyleyebilen kişidir; sanatçı ise zor bir şeyi kolay.” - Charles Bukowski

“Entelektüel, belli bir topluluk için ve o topluluk adına bir mesajı, görüşü, tavrı, felsefeyi ya da kanıyı temsil etme, nesnel hale getirme ve ifade etme yetisine sahip olan bireydir.” - Edward Said

"ülkemizde kitap dergi gazeteye iyi bi şekilde okuyup hazmedebilen kişiye entellektüel gözüyle bakıyorlar ki tam olmasada doğru bi düşünce..". - paduk

entellektüellik hakkında fikri olan paylaşsın tartışalım....

bkz. şıklarda bi hata yaptığımı biliyorum.. o_O

ben köyden yarın geldim ağabey Entelektüel MEntelektüel bilmem

kafama göre takılıyorum, karşımdaki beni değerlendirsin

karşımdaki kişinin beni anlıyacagı şekilde takılırım.cümlelerimi ona göre kurarım...

Evet mantıklısı O
Karşımdaki nasılsa ona göre davranmak kimseyi kırmamak.

1.levent çarşısının oradaki park da 30dk oturun entel adam ve kadınları görebilirsiniz =)

bkz. Bjk.

yok diilim

adamına göre entellektüel oluyorum faruk nasıl cevap iyi mı

hayır iğrenç bir cevap idi tüm gizliliğimi yaz destan et istersen adımı yazdın o_O

global olmalıdır kişi kötüye iyi davranırsan bu senin kaliteni gösterir.... kısa ve öz bir örnek olsa gerek.... =)

biraz ondan biraz şundan az bişe de leblebi tozu üstüneee... ııhhıımmm miiss gibi bir insan işte =)

bkz. seni gidi seni... seni gıdı gıdı...

Türk DiL Kurumuna Göre EnteLektüeL SayıLan Biri OLsam da Gördüğüm Eğitimin Benim Üstümdeki Etkisi Sıfırın ALtında KaLıp EziLdiğinden EnteLektüeL KişiLiğimi De Paçavraya Çevirdi. OLaya CharLes Bukowski'nin Penceresinden Bakarsak Bişey Göremeyiz. Adam Kapıyı Pencereyi Kapatmış Zâten OrtaLık Daha FazLa Karışmasın Diye. Sanatçı KimLiğini Korumak İstemiş BeLLi ki. Edward Said Amca Da Türk DiL Kurumu'na Benzer ŞeyLer SöyLemiş Ama Dikkat Ederseniz Türk DiL Kurumu Beni EnteLektüeL Yerine Koysa Da Edward Said Amca Nerdeyse Adam Yerine BiLe Koymuyor. Eğitim Yetmez,PayLaşmak Gerek Diyor. Eğer Edward Amca Doğru Tanımı Yaptıysa İçimizdeki En EnteLektüeL KişiLer HackheLL UpLoad Area GörevLiLeri. AdamLar Hışır Hışır PayLaşım Yapıyor. Paduk'un Tanımına Bakacak OLursak EnteLektüeL DiyebiLeceğimiz KişiLer Serbest Kürsü MüdavimLerinden Çıkacaktır. Taurus, KaranLık,RemixTr, KaranLık, ALbayrak, SerdenGeçti...

Benim EnteLektüeL Tanımım Edward Said Ustanın TanımıyLa Örtüşür. EnteLektüeL Dediğin AnLamakLa Yetinmez,AnLatır, PayLaşır. TehLikenin Farkında mısınızcıLık Yapar. HeredotçuLuk Oynar. Ben ÖyLe Kafein Gibi Uyarıcı İşLere GeLemem. Adam Sendeciyim. Bana Dokunmayan YıLana Ben De Dokunmam,Kenardan SeLâm Verir Kaçarım. ÖyLe OLunca Da EnteLektüeLLik Görürseniz SeLâmımı SöyLeyin Uzak Dursun Benden. KoordinatLarım BeLLi. 192.168.1.1

çok güzel bi paylaşım yapmış arkdaşımız..... teşekkür ediyorum....

bkz. budur...

Geri