Engelli çocuklar sizi özel konsere bekliyor

Mayhoş

mayhoş
Reaction score
0
Blue Note Orkestrası, Ege Üniversitesi Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören engelli çocuklar yararına, 1 Şubat akşamı Atatürk Kültür Merkezi'nde konser verecek

Özgen Akçagül ve Blue Note Orkestrası 1 Şubat günü Atatürk Kültür Merkezi'nde Yeni Asır'ın basın sponsorluğunda EÜ-Rotary Engelli Çocuklar ve Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma ve Uygulama Merkezi için yardım konseri verecek. Ege Üniversitesi Hastanesi içinde yer alan merkezde tedavi ve eğitim gören zihinsel ve ortopedik engelli çocukların elişi eserleri konser öncesi ve sonrası satışa sunulacak.

27 ÇOCUK EĞİTİMDE
Ege Üniversitesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı bünyesinde kurulan Ege Üniversitesi Rotary Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma Uygulama Merkezi'nde eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan resim işi ürünlerin yer aldığı sergi, geçtiğimiz hafta törenle açıldı. Merkezde tedavi ve eğitim gören zihinsel ve ortopedik engelli çocukların eserleri büyük ilgi gördü. Serginin açılışına Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Agah Çertuğ, Rotary Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Prof.Dr. Berrin Durmaz, Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. İsa Durmaz, Rotary kulüplerini temsilen Gündüz Hekimgil, merkezden hizmet alan engelli çocuklar ve aileleri katıldı.

TEDAVİ İÇİN YOK YOK
Prof.Dr. Berrin Durmaz merkeze kayıtı otistik, down sendromlu ve fiziksel engelli 27 öğrencilerinin bulunduğunu belirterek, "Çocuklarımıza fizik tedavi, rehabilitasyon, el becerileri kazandırma eğitimlerini ücretsiz olarak veriyoruz. Dışarıdan da hasta kabul ediyoruz" dedi. Durmaz, merkezin bünyesinde rehabilitasyon birimi, hidroterapi-elektroterapi odası, resim ve el işi odası, oyun eğitim odası, aile sohbet ve aile eğitim odası, bireysel eğitim odası,grup eğitimi odasının yer aldığını ifade etti.

KONSER 20.30'DA
Özgen Akçagül ve Blue Note Orkestrası 1 Şubat günü Atatürk Kültür Merkezi'nde EÜ-Rotary Engelli Çocuklar ve Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma ve Uygulama Merkezi yararına Yeni Asır ve Opteamist Kongre ve Organizasyon'un katkılarıyla bir yardım konseri verecek. Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu'nda gerçekleşecek konser 20.30'da başlayacak. Konser hakkında bilgi için telefon: 0(232) 3902451

İnşaallah gerekli duyarlılık gösterilir...Istanbul olsaydı..gözümü kırpmadan giderdim...:smile:

Geri