En Kolay Açıköğretim Sorularını İndirme Yöntemi

pls_54

New member
Katılım
5 May 2008
Mesajlar
23
Reaction score
0
Puanları
0
Doğru yermi bilmiyorum ama çok işinize yarayacak

Açıköğretim e-Öğrenme Portalındaki soruları ve cevapları indirmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

1-Yöntem: eogrenme adresinden girişimizi yapıyoruz. Fakültenizi seçin Kısmından Sınav Sorularını seçiyoruz. Bölüm Listesinden hangi yıllara ait soruları kaydedeceksek o yılı seçiyoruz. Ders seçiniz kısmından hangi sınava ait soruları indireceksek o sınavı seçiyoruz ve soruların olduğu sayfaya yönlendiriliyoruz.

Açılan sayfada e-Kitap'a tıklayarak soruların görünmesini sağlıyoruz. Şimdi almak istediğimiz dersin kodu üzerine farenin sağ tuşu ile tıklıyoruz kısayolu kopyala diyoruz. Daha sonra sozel.org sitesine giriyoruz. Soru Alma Sistemine tıklıyoruz. Buradaki kutucuğa farenin sağ tuşu ile tıklayıp yapıştır diyoruz. Devam et'e tıkladığımızda bize Ders, Kitap ve ünite kodlarınızn verildiği sayfa çıkıyor. Soru Dosyasını getir'e tıklıyoruz. Karşımıza 2 şekilde seçenek sunuluyor. İster direkt yazdırabiliriz, ister bilgisayara indirebiliriz. işlem bu kadar.

2-Yöntem: Öncelikle eogrenme adresinden girişimizi yapıyoruz. Fakültenizi seçin Kısmından Sınav Sorularını seçiyoruz. Bölüm Listesinden hangi yıllara ait soruları kaydedeceksek o yılı seçiyoruz. Ders seçiniz kısmından hangi sınava ait soruları indireceksek o sınavı seçiyoruz ve soruların olduğu sayfaya yönlendiriliyoruz.

Açılan sayfada e-Kitap'a tıklayarak soruların görünmesini sağlıyoruz. Şimdi buradan sonra nasıl kaydedeceğimize geliyoruz. Mesela Cevap Anahtarını kaydedeceğiz. Üzerine farenin sağ tuşu ile tıklıyoruz. Yeni pencerede aç diyoruz. Açılan pencerede 155% benzeri bir oran gösterilir. Bu oran sayfanın görüntülenme oranıdır. Bunu 100% yapıyoruz. Daha sonra F11 tuşu ile sayfayı tam ekran yapıyoruz ve her sayfayı ekranda görüntületecek şekilde az önce ayarladığımız 155% oranında oynama yaparak ki biz 100% yapmıştık. 100% ile sığmıyorsa hersayfa ekrana çözünürlüğünüzü yükselterek sığdırabilirsiniz. Her sayfayı ekrana yerleşecek şekilde ayarladıktan sonra Print Screen tuşuna basarak ekrandakilerin resmini çekiyoruz. Daha sonra Painti açarak yapıştırıp farklı kaydediyoruz.. Bu şekilde tüm soruları sayfalar halinde bilgisayarımıza kaydetmiş oluyoruz. Bu şekilde istediğimizi indirmeye devam edebiliriz.

Video anlatımlar: En Kolay Açıköğretim Sorularını İndirme Yöntemi / Gelecekonline / Bilişim Dünyası'ndan Haber ve Bilgi
 
Eyvallah kardeş yöntem 1 baya iş gördü
 
1. yöntem kesinlikle çalışıyor bilgisayar da açmak için flash player 8 portatif yüklü olmalı saflashplayer .exe 1.52 mb dosya
 
arkadaşlar yeni konu açmak istemedim zaten soru sorma gibi bi bölüm de yok burda. ben 2 yıllık yüksek okul okuyorum 2. sınıftayım ilk dönemden dersim kalmadı fakat bu dönem işler biraz sıkıntılı ben mezun olup açıköğretimden 3 sınıftan devam etmeyi planlıyorum fakat olur da mezun olamazsam kaldığım dersleri açıköğretimde vermek suretiyle, açıköğretime geçiş yapabilir miyim 3. sınıftan yoksa illa ki mezun olmak zorunda mıyım ?
 
[email protected] adresine tc no ad soyad ve isteğini yazıp yollarsan gerçek sonucu öğrenirsin benim bildiğim öğrenim belgen yada diploma şart arkadaşlarlar ise 2 derse kadar kabul ettikleri
 
ya arkadaşlar ben sorumu sordum bana uzun bi cevap geldi ama hiçbirşey anlamadım işte cevap şu;

Sayın İlgili,



19.02.2002 tarih ve 24676 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" esaslarına uygun koşulları taşıyan Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi Ön Lisans mezunları Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Fakültelere dikey geçişle kayıt yaptırabilirler.


Meslek Yüksekokulu mezunları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olanlardan, kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına doğrudan kayıt hakkı elde ederler. Farklı alanlardan mezun olanlara lisans öğrenimine hazırlık programı uygulanır.



2009-2010 öğretim yılı için hangi ön lisans programlarının fakültelerin 3. sınıfına Doğrudan veya Lisans Öğrenimine Hazırlık Programına başvurabilecekleri Anadolu Üniversitesi internet adresindeki "Açıköğretim" bölümünün "Yönetmelikler" kısmında yayınlanmaktadır. Mezun olduğunuz bölüm yer alması halinde başvuruda bulunabilirsiniz.



2009-2010 öğretim yılı “Dikey Geçiş” kayıt türünden Fakültemize kayıt yaptıracak adayların İnternetten başvuru ve AÖF Bürolarından kayıt işlemleri 26 Ekim -20 Kasım 2009 tarihleri arasında yapılmıştır. Bu tarihlerde mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayan adayların kayıtları 21, 23, 24, 25 Kasım 2009 tarihlerinde bizzat veya bir yakınları aracılığıyla yapılmıştır.



2010-2011 öğretim yılı Dikey Geçiş kayıt türü için bürolarımızdan ve Anadolu Üniversitesi Internet adresindeki “Duyurular” bölümünden başvuru ve kayıt duyurularımızı takip ederek bilgi alabilirsiniz.

otomatik bir cvp olduğundan tam olarak soruma cevabı anlamadım
 
Geri
Üst