En hayırlı Kadın Kimdir?

DeRSaaDeT

Islambol
Altın Üye
Reaction score
0
Peygamber (s.a.v.) Efendimiz:
"Kadınların en hayırlısı, kocası ona baktığı zaman mesrûr olur, bir şey söylediğinde emrini yerine getirir. Nâmûsunda ve malında, kocasının hoşlanmıyacağı bir harekette de bulunmaz." (45) buyurur.

Başka bir hadîs-i şerîflerinde:
"Dünyânızdan bana üç şey sevdirildi; kadın, güzel koku ve gözümün nûru namaz." (46) buyurmakla, kadına sevgi, saygı ve şefkat gösterilmesi gerektiğine dikkati çekmişlerdir.

"Dünyânın hepsi metâ, eşyâdır. Ve Dünyânın en hayırlı varlığı ise, sâlihâ kadındır." (47) hadîs-i şerîfi de, İslâmın kadına verdiği büyük kıymetin bir başka ifâdesidir.

Sâliha kadınların huzur ve sükûn kaynağı olduklarına işâretle Rasûl-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz:"Cenâb-ı Hakk her kime iyi bir eş nasîb etmişse, onun ayakta durmasına ve dîninin yarısına yardım etmiştir. (Dîninin diğer) yarısını da kendi çalışarak muhâfaza etsin ve Allâhdan korksun." (48) buyurmuşlardır.

Bu anlamda diğer bir hadîs-i şerîfte de şöyle buyurulur:
"Dört şey kime verilmişse, ona dünya ve âhiretin hayrı verilmiş olur; Şükreden kalb, Allâhı anan lisân, belâya sabreden beden, nâmûsunda ve kocasının malında hıyânet etmeyen kadın." (49)

(45) et-Tâc, c. II, s. 283.
(46) Nesâî, c. II, s. 156.
(47) İbn-i Mâce, c. I, s. 596.
(48) et-Tebrizî, Mişkâtül-Mesâbîh, c. II, s. 161.
(49) et-Tebrizî, a.g.e., c. II, s. 207.

GREAT İDEA' Alıntı:
böyle bir kadın bulsam hayattan daha ne isterim ki...

bulursun inşallah meraq etme..olmazsa ben yardımcı olurum çewremiz geniştir Allaha şüqür ;)

bu arada saolasın kardeşim güzell bi konu...

ALLAH herkeze böyle bir eş nasip etsin inşallah ama kimse hadisi şerifteki kadın olamadığı için çevresindeki bayanlara kırıcı davranmamalı bence önce kendisine bakmalı insan ben bunu hakediyomuyum sorusunu kendine sormalı cevabı tarafsız olmalı gerçekten mükemmel bi konu teşekürler crazzy kardeş

Geri