En fazla insani yardım yapan 20 ülke

Acemi Şef

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0

Rapora göre, hükümetlerin 2010 yılında bir önceki yıla göre acil yardım tutarları yüzde 6 artarak 12,4 milyar dolara çıktı. Özel donör kuruluşlarının 2010 yılında yaptığı yardım tutarı da 4,3 milyar dolar olarak belirlendi.

Küresel düzeyde insani krizlere karşı yapılan uluslararası yardımın yukarı doğru bir trend izlediği ifade edilen raporda, bu nedenle birçok hükümetin mevcut yardım miktarı nedeniyle kamuoyunun baskısı altında olduğu kaydedildi.

Raporda, ''Küresel düzeyde artan talep, artan maliyet ve bütçe sınırlamaları nedeniyle yapılacak finansal insani yardımın etkin, tarafsız kullanılmasına ihtiyaç duyulmaktadır'' ifadesine yer verildi.

GHA'nın verilerine göre 2010 yılında küresel düzeyde en fazla insani yardım yapan 20 ülke ve yaptıkları yardım tutarları şöyle:

021_d.jpg

Avusturya:62 milyon dolar

İrlanda:109 milyon dolar

Danimarka:110 milyon dolar

Finlandiya:123 milyon dolar

İsviçre:161 milyon dolar

İtalya:232 milyon dolar

Belçika:235 milyon dolar

Suudi Arabistan:256 milyon dolar

Avustralya:266 milyon dolar

Hollanda:297 milyon dolar

Norveç:339 milyon dolar

Fransa:374 milyon dolar

İsveç:393 milyon dolar

Kanada:452 milyon dolar

İspanya:501 milyon dolar

Japonya:537 milyon dolar

Almanya:685 milyon dolar

İngiltere:951 milyon dolar

AB kurumları:1 milyar 601 milyon dolar

ABD:4 milyar 806 milyon dolar

kaynak

türkiye nerde ben türkiyeyi göremedim türkiye kadar yrdım yapan başka ülke var mıdır acaba ???

Helal olsun ABD:4 milyar 806 milyon dolar da neden Türkiye yok acaba yardım kampanyasına yardımda bulunuyourz diye gönderdiklerimiz birilerinii cebinemi girdi

Son sıralar düşünmeye değer Dünya ekonomisinin yarısını elinde bulunduran ülkelerin böyle yararlı organizasyonlara ne kadar az ilgi gösterdiğinin cevabı Birde amerikaya gelirsek afrikadaki savaşın mimarı olan bir ülke sanırım içini rahatlatmak için yardım yapması beni hiç inandırmıyor

bu ülkelerin çoğu afrikayı sömürüyor zaten.Sömürdüklerinin 10 da 1 ini yardım olarak yollasalar kimse açlıktan ölmez afrikada

Geri