by.erce
New member
- Reaction score
- 0
Trabzonspor'un çiçeği burnunda başkanı Sadri Şener, ilk kez FANATİK'e konuştu...
15 milyonluk İstanbul’un dev bütçeli ve pastadan en ciddi payı alan takımlarıyla büyüklük yarışı yapıyoruz ve bu nedenlerden en büyük biziz.
Camianın dinamiklerini harekete geçireceğiz, herkesten faydalanacağız. Kulübün her kuruşunu kendi paramız gibi harcayacağız.
Ekonomik problemler için sıcak para sağlayacağız. En önemlisi bu kulübe, yakın geçmişte yaşanan skandalları bir kez daha yaşatmayacağız.
Sadri Şener’e, 2. kez başkanlık teklifi götürüldüğünde, “Benim adayım var; Hayrettin Hacısalihoğlu. O da hazırlıklarını yapıyor” demiş, Hacısalihoğlu’ndan yanıt ise gecikmemişti: Mehmet Ali Yılmaz, Sadri Şener ve Faruk Özak benim vazgeçilmezlerimdir. Aday olurlarsa onlara asbaşkanlık yapabilirim... Bu açıklamayı teyit için yakın dostunu arayan Şener’e “Kabul et” baskısı da gelmişti. Ardından temaslar başladı. Hem sportif hem de ekonomik tablo kötüydü, o nedenle de öncelik parasal kaynak arayışı olmalıydı. Bu iş için siyasetçilerden yararlanmak, işin olmazsa olmaz koşuluydu. İlk kapısı çalınan tabii ki, Faruk Özak olacaktı. İlerleyen günlerde, bu girişim “İcazet alma” olarak değerlendirilecekti kuşkusuz, ama tereddüt dahi etmedi Şener. Temaslar sürdü ve nihayetinde karar verildi, Şener artık başkanlığa talipti. Pazar günkü seçim öncesi neden aday olduğunu anlattı; Siz neden buradaysanız ben de ondan aday oldum. Bunun adı Trabzonspor sevgisidir. Sonrasında oylar kullanıldı, delegeler Sadri Şener’e bir kez daha başkanlık fırsatı tanıdı. O da ilk kez FANATİK’e konuştu, herşeyi anlattı. Şimdi söz Trabzonspor’un yeni patronu Şener’de:
‘Skandal yaşatmayacağız’
“Öncelikle ve özellikle söylüyorum ki, bizim dönemimizde genel kurul zamanında yapılacak. Asla medyaya bu anlamda malzeme olmayacağız, kimse bizimle dalga geçmeyecek. Her dilekçenin gereğini yapacağız, işimize göre kullanmayacağız. Bizim yönetimimizin ibra edilmemesi gibi bir durum asla söz konusu olmayacak. Her kuruşu kendi paramız gibi harcayacağız. Anadolu takımlarında bile zor oynayan yaşlı futbolcularla kadroyu şişirip kulübü borçlandırmayacağız. En önemlisi, transfer benim işim değil, ama benim arkadaşlarım asla bir Ersen Martin skandalını bu kulübe yaşatmayacaklar. Üyelerimizin, halkımızın manevi duygularını, şehit aileleri olayında olduğu gibi sömürmeyeceğiz...”
Erteleme olayı üzerine...
“15 yıl önce iyi anılarla ayrılmıştım, insanlar unutmuyor. Vefalıdırlar, bu nedenle onurlu ve zor görevi yeniden verdiler. Genel kurulda baktım, doğruysa 2 yılda bütçe 150 milyon YTL’yi geçmiş. Borcu tam olarak bilmiyorum. Yarışmacı kimliğimizi koruyarak dikkatli bir harcama programı yapacağız ve bu borcu eriteceğiz. İbra olayı nedeniyle verilen çeklerde sıkıntı var. Hukuki yönünü inceleteceğiz. Umarım bir şey çıkmaz, hepsi arkadaşlarımız. İbra olayında Genel Kurulu ertelemelerinin katkısı var. O meşhur dilekçenin sahibi üyemiz Seyfullah Hacımüftüoğlu ile karşılaştım, o da bana sordu, “Sayın Başkan bu genel kurul neden erteletildi?” diye. Kimse bilmiyor nedenini...
‘Kendi modamızı yaratacağız’
“Transfer şansımız yok. Sezonu bu kadroyla tamamlayacağız. Ama dengesizlik belli. 5 kaleci var örneğin. Sağ tarafta fazlalık, bir çok mevkide yokluk söz konusu. Mevcutlara, teknik kadromuza güveneceğiz, onları motive edeceğiz. Her zaman şampiyonluğu konuşan bir kulübün başkanı olarak maalesef utanarak söylüyorum; ilk beşi zorlayacağız. Transferde önemli teknik adamlarımızdan yararlanacağız. Kore’den oyuncu alınacaksa Şenol Güneş’e soracaksınız, genç oyuncu alınacaksa Milli Takımlar altyapısındaki teknik direktörlerimize soracağız. Süper Lig’den Giray Bulak, Kadir Özcan ve aklıma gelmeyen diğerlerine... Onların “evet” dediği oyuncuyu izletmeyiz. Trabzon’un sosyal yaşam ve iklim koşulları başta Gürcistan’la uyum sağlıyor, Ukrayna ve Rusya ile de. Gürcistan’da milli takım hocalığı yapan Arçil’den yararlanacağız.
Özetle hata yapmayacağız. Eskiden Yugoslav modası vardı, şimdi Brezilya. modayı izlemeyeceğiz, kendi modamızı yaratacağız...”
‘Tüccar zihniyetli değilim’
“Kulübün acil ihtiyaçları için yönetim içinden bir bütçe yaptık. Birileri para alma yarışı yaparken biz verme çabasındaydık. Sıcak para sıkıntısı yaşamayız. Ama uzun vadede kaynaklar yaratacağız. Futbolcu satarak para kazanmayacağız. Olaya tüccar zihniyetiyle yaklaşan başkan değilim. Kulüben zengin olacak. Gitmek isteyen oyuncuyu ikna ederim, benimle kalırlar kimse merak etmesin. Altyapıdan eskisi gibi iyi futbolcular çıkaracağız. Trabzon’daki, hatta Karadeniz’deki tüm kulüpleri altyapımız gibi göreceğiz. Onlara devamlı ekonomik destek sağlayacağız, sadece seçim döneminde değil.”
‘Trabzon’da olmak
çok önemli değil’
Şimdi herkesin bana sorduğu soruların başında Trabzon’da yaşayıp yaşamayacağım geliyor. Ama ben bunu çok önemli bir olay olarak görmüyorum. Gerekirse burada bir ev kurarım. Ancak İstanbul’da Kartal’dan Avcılar’a gideceğiniz sürede, yani 1.5 saatte Trabzon’a ulaşabiliyorum. Kaldı ki, çok iyi de bir ekibim var. Hayrettin bey, çok güvendiğim, inandığım bir isim. Onunla 15 yıl önceki gibi çok güzel işler yapacağız.
‘Asla siyaset yapmayacağız’
Siyasetçilerden elbetteki yararlanacağız. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, bizim eski başkanımızdır. Bizi de sadece sportif kimliği ilgilendirir, siyasi yönü değil. Siyasal kimliğini de bizim için kullanacaktır. Volkan Canalioğlu eski futbolcu, şimdi Trabzon Belediye Başkanı. Belediyenin olanaklarından kulübe katkıda bulunacak. Her siyasetçiyle düzeyli ilişkiler içerisinde olacağız, ama asla siyaset yapmayacağız. Kulübe asla siyaset sokmam.
Röportaj: ERGUN ATA