En Çok İnsan Öldüren 10 Hayvan

bLueXtremE

єχтяємє &
Moderatör
Reaction score
0
box_jellyfish_22916_sw.jpg

face4910.jpg

vw95bg6.jpg

ele_12.jpg

z9fgfvelephant_polo.jpg

polar_bear2.jpg

4m0g5p9.jpg

10_poison.jpg

10_poison_dart.jpg

1_mosquito_malaria.jpg

2_asia_cobra.jpg

3_boxjellyfishlarge.jpg

4_killer_bees.jpg

4ci4d91.jpg

6cbgpw103.jpg

7_elecphant.jpg

8_polar_bear.jpg

8_polar_bears.jpg

cobra_1.jpg

cobra_2.jpg

zumf1r2.jpg

En çok insan öldüren hayvanlar arasında liste başında minicik bir canlı bulunuyor.

İŞTE O SIRALAMA!..

1- SİVRİSİNEK

Bu minik küçük sinekler her yıl 2 milyondan fazla insanın ölümünden sorumlu tutuluyor. Bu küçük sinekler taşdıkları virüs ve parazitler yüzünden ölümcül bir yaratığa dönüşüyor.Sıtma parazitleri taşıyan sivrisinekler, her yıl iki milyon kişinin ölümüne yol açıyor.Sıtma yüzünden ortaya çıkan salgınlar nedeniyle geçmişte yüzmilyonlarca insan bu küçük hayvanın kurbanı olmuştu.

2) Asya Cobra yılanı

İkinci sırada ise en zehirli hayvan olmamasına rağmen, Hindistan'da her yıl 50 bin ölüme yol açtığı belirtilen Asya Kobrası bulunuyor. Özellikle pirinç tarlalarında çalışan çok sayıda insan bu zehirli hayvanın kurbanı oluyor.

3) Avustralya Kutu Denizanası

Dünyanın en zehirli hayvanlarının başında gelen bu denizanaları, 1.5 metre ile 10 metre arasında değişen kuyruğunda müthiş etkili bir toksin taşır.Sıcak havalarda sahile yakın dolaşan bu zehir deposu denizde bulunan çok sayıda insanın ölümünden sorumlu. Bu deniz anasının zehirine maruz kalanların çok kısa bir sürede hastaneye ulaytırılması gerekiyor.

4) Katil arılar..

Toplu olarak saldıran katil arılar saldırdıkları bir insanı binlerce kez sokuyor. Arıya karşı allerjisi olanları bir kenara bıraktığınızda çok sayıda insan bu saldırılara kurban gitti.

5) Mavi yüzüklü ahtapot

Çok etkili bir zehir taşıyan bu ilginç ahtapot, dokunan insanlara bile ölümcül zehrini ahtarır.Ani kalp durmalarına ve solunum yetmezliğine neden olan bu güçlü zehiri alan insanlarda duyu kayıpları görülüyor.

6) Avustralya tuzlu su timsahı

Timsahlar arasında en iri ve en saldırgan olanlarıdır. Avustralya'da her yıl yüzlerce kimsah saldırısı yaşanmakta bunların bir kısmı ölümle sonuçlanmaktadır.

7) Fil

Son derece sosyal bir hayvan olan fil, öfkelendiğinde ölümcül bir yaratığa dönüşüyor.Başta Asya olmak üzere dünya genelinde her yıl 500 kişi fil saldırısının kurbanı oluyor.

8) Kutup ayısı

Bu sevimli beyaz ayılar aslında en büyük etobur olarak çok sayıda insanı öldürüp parçalamasıyla ünlenmiştir.

9) Buffalo

bizdeki adıyla mandalar Afrika'da ava çıkan insanlar açısından oldukça ölümcüldür.

10- Kokoi Zehirli Ok Kurbağaları.

Bu minik kurbağa dünyanın en zehirli hayvanı durumunda.Zehir cildine dokunulduğunda doku aracılığı ile geçiyor.Bu ölümcül toksin sadece 2 mikrogram yani bir toplu iğne başı kadar bir miktar zehir verdiğinde insan ve daha büyüm memelileri anında öldürüyor.Tek bir kurbağada toplam 10 insanı anında öldürücek kadar zehir bulunuyor.

SİVRİSİNEK demi :blink: bunu bilmiyordum :eek:

güzel paylasim tesekkürler Mert =)

Şuda bir gerçek. En çok canlı öldürende İnsan.

Teşekkürler

SİVRİSİNEK demi :blink: bunu bilmiyordum :eek:

güzel paylasim tesekkürler Mert =)

Tabi ya..Sıtma neden oluyo sanıyosun Git Afrika'ya bi kere ısırsın seni Grip oldum zannedersin ikinci güne KaracaAhmettesin :D (Allah göstermesin)

Tabi ya..Sıtma neden oluyo sanıyosun Git Afrika'ya bi kere ısırsın seni Grip oldum zannedersin ikinci güne KaracaAhmettesin :D (Allah göstermesin)

Afrikada isim yok :D

ben bizim sinekleri diyordum memleketteki geldigimizde az isirmiyorlar yani :biggrin:

Geri