Emule mu? Torrent mi?

Emule mu torrent mi

• Kullanılan toplam oy
    17
  • Anket kapatılmış .

insideman

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar nette emule konularına sohbetlerine çok rastlıyorum. Ben torrent kullanıyorum 700mb filmi ortalama 100kb ile 1saat 45 dk gibi bir sürede indiriyorum. Emule da sırada bekleme varmış 2-3 saat bekleyebilirsin diyorlar iyide ben o sürede indirmiş oluyorum torrentle Emule bu kadar tercih edilmesinin sebebi nedir? Artı yönleri var mı torrentden?

aslında pek artı yanı yok yani ikisi hemen hemen başa baş gidiyolar. emulenin Türk kullanıcılar tarafından tercih edilmesi şu sebepten olabilir.

1- bir çok Türkçe film yabancı torrent sitelerinde yok (hatta hiç yok)
2- Türkçe ve Türk yapımı filmleri veren Türk tracker siteleri ya parayla üye alıyorlar ya da davetiyeyle. üstelik yabancı sitelerde bulunan "hit run" Türk sitelerinde belli bir oranla (ratio)
kısıtlanmış.

İndirdiğinin yarısı kadar paylaşmak durumundasın yani.Türk siteleri de bu konuda haklı tabii ki çünkü popülariteleri çok fazla değil ve her indiren giderse dosya paylaşımı olmaz.

Torrent'in çok tercih edilmesine gelelim.Eğer hit run sorunu olmayan bir siteden indiriyorsak en az 50 kişi o dosyayı seed ediyordur ve bizim gitmemiz pek önem teşkil etmez.Ayrıca port açtıktan sonra torrent yardımıyla standart limitsiz adsl bağlantısıyla 100 kb'dan aşağı hızda dosya çekmezsiniz. Bu da 700 mblık bir filmi 1.45 saat ile 2 saat arası bir sürede indirmeniz anlamına gelir.

Sonuç olarak pratiklik ve sıra bekleme derdi olmadan dosya indirmek için en kaliteli download yöntemi torrenttir.

Sheik

ben torrent kullanıyorum emuleyi hiç denemedim
çok memnunum torrentten gerek de duymadım açıkcası

bence emule istediğiniz oytunu filmi çok kolay indirebiliyorsunuz hatta recep ivedik 2 orjinal cd si satılmaya başlamadan indirdim ben orjinalini

Geri