Emre Çolak:'' Beşiktaş'la idmana çıktım''

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Emre Çolak, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aylık resmi yayın organı Tam Saha Dergisi'nin kasım sayısında yer alan röportajında, Türkiye'de genç oyunculara forma vermenin, ona güvenmenin alışılagelmiş bir durum olmadığını, ancak Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in hem kendisine hem de Semih Kaya'ya güvendiğini belirtti. Emre Çolak, şunları kaydetti:

''Türkiye'de genç oyuncuya forma vermek, ona güvenmek çok da alışılagelmiş bir durum değil. Ancak Fatih hoca hem Semih'e, hem de bana geçen sezon sonuna kadar güvendi, hep arkamızda durdu. Biz de çok şükür ki onun yüzünü kara çıkarmadık. İlk kez 11'de başladığım Fenerbahçe maçından örnek verebilirim aslında. Genç bir oyuncuya öyle bir maçta görev vermek büyük riskti, çünkü hem Semih, hem de ben başarısız olabilir, hocanın da eleştirilere maruz kalmasına yol açabilirdik. Ama durum tam tersine oldu. İkimiz de çok iyi performans gösterdik ve hocanın güveninin haklılığını herkese gösterdik.''

Ülkede kendisi ve Semih gibi birçok yetenekli oyuncunun olduğunu kaydeden sarı-kırmızılı futbolcu, ''Ancak herkes Fatih hocanın bize şans verdiği gibi onlara oynama fırsatı vermediği için kendilerini gösterme şansı bulamıyorlar. Sahada oynamadan da hiçbir oyuncu kendini gösteremez ya da geliştiremez. Türkiye'de teknik direktörler bu genç ve yetenekli arkadaşlarımıza şans verirse hem daha çok yıldız adayı ortaya çıkar, hem de genç milli takımlarda da önemli bir yükseliş yaşanır'' diyerek görüşlerini aktardı.

Fatih Terim'in kendisi için çok özel olduğunu vurgulayan genç oyuncu, şu ifadeleri kullandı:

''Fatih hocayı özel kılan şey hem bana, hem Semih'e, hem de takımdaki diğer oyunculara yaptığı babalıktır. Bir takımda aile gibi olmak çok önemli. Zaten ailemizle geçirdiğimizden daha çok zamanı burada geçiriyoruz. O yüzden bir teknik direktörün bize baba gibi davranması saha içerisindeki performansımızı da çok etkiliyor. Ben ailemle konuştuğum her şeyi ya da sıkıntılarımı Fatih hocayla da çok rahat paylaşabiliyorum. Kendisi de zaten her şeyi konuşmamız gerektiğini söylüyor. Bana verdiği destek sayesinde özgüvenimin ortaya çıkmasını sağladı. Hem iyi oynayarak, hem de galibiyetlerde pay sahibi olarak öz güvenim her geçen gün yükseliyor.''

Beşiktaş macerası

Atışalanıspor takımında oynadığı sırada kısa süreli bir Beşiktaş macerası yaşayan Emre Çolak, ''Galatasaray'a transfer olmadan önce 1-2 ay Beşiktaş ile antrenmanlara çıkmıştım. Ancak Beşiktaş'ın tesisleri oturduğum yere çok uzaktı ve bizim de o dönemde maddi durumumuz pek iyi değildi. Bu nedenle Beşiktaş'ta oynamaya devam edemedim. Atışalanıspor'a geri dönüp 3-4 ay kadar daha oynadım. Daha sonra da Galatasaray kariyerimin ilk adımlarını attım. O dönem hem Beşiktaş, hem de Galatasaray beni takip ediyordu. Oynadığımız hazırlık maçından sonra Galatasaray beni daha da çok istemeye başladı'' dedi.

Galatasaray'da (A) takıma eski teknik direktör Frank Rijkaard döneminde yükseldiğini hatırlatan sarı-kırmızılı oyuncu, ''Sezon başı kampında (A) takıma katılmamı istedi. Sezon başı kampını çok verimli geçirmiştim. Ancak kamp dönüşü PAF takıma geri döndüm. Devre arasına kadar (A) takıma girmek için bekledikten sonra yeniden (A) takımla antrenmanlara çıkmaya başladım. (A) takımda oynama hayallerime Rijkaard sayesinde kavuştum'' ifadelerini kullandı.

İlk arabası Arda'dan

Emre Çolak, ilk arabayı kendisine eski takım arkadaşı Arda Turan'ın hediye ettiğini de söyledi.

Arda Turan'ın kendisiyle ve diğer oyuncularla çok ilgilendiğini dile getiren Emre, şunları kaydetti:

''Ben minik takımda oynarken Arda ağabey de PAF'taydı. Maçlarımıza gelip bizi izliyordu. O dönemden beri aramızda çok iyi bağ vardır. O, (A) takıma çıkıp ben PAF'ta oynarken de maçlarımıza gelip bana destek verirdi. Yurt dışına gitmesi de bağlarımızı koparmadı. Oynadığım her maçtan sonra arar, tebrik eder. Oynamadığım zamanlarda da bu takımın bir parçası olduğumu, üzülmemem gerektiğini söyleyerek moral verir. İlk arabamı Arda Turan almıştı bana. Hayatımda en mutlu olduğum şeylerden biridir bu hediye. (A) takıma yükselirsem bana bir hediye alacağını söylemişti. Rijkaard zamanında da ilk kez (A) takımla sezon başı kampına çağrıldıktan sonra bana bir araba hediye etti. Arda ağabey aynı zamanda saha içindeki idolüm. Yetenek olarak da beni ona benzetiyorlar. Arda ağabey sadece bana değil, tüm genç oyuncularla çok yakındı ve herkes için örnekti. Yardım eder ve bunu da severek yapardı. Şimdi ben de Arda ağabeyden gördüklerimi, altyapıda oynayan ve (A) takım forması bekleyen arkadaşlarıma yapmaya çalışıyorum. İnşallah ben de onun gibi altyapıda oynayan arkadaşlarımıza destek verebilir, örnek olabilirim.

Emre Çolak:'' Beşiktaş'la idmana çıktım'' | Maraton.com.tr | emre çolak,galatasaray,beşiktaş,barcelona,maraton,maraton.com.tr

Geri