Emlak scripti kendim düzenledim

digiklan

New member
bir arkadaşım için düzenledim bugün. bir kaç saat içinde yaptım. çok basit bir script çok özellikli değil. parasız bir script ile TM şablonunu birleştirdim.
dosyanın içinde TM düzenlemek için PSD ve fla kaynak dosyalarıda mevcut. 12 MB
şifresi: websitepazari.com

not: acele ederken anasayfaya arama linkin koymayı unuttum. siz anasayfaya ya da flash menüye bir arama linki koyarsanız iyi olur. arama sayfası 'search.php' biraz düzenleme yapılması lazım ve özellikleri az ama en azından full çalışıyor. diğer emlak scriptleri gibi eksik değil.

Buradan İndir
 

eflah

New member
digiklan' Alıntı:
dostum o script oscommerce
onu Türkçeleştirmek için 2-3 gün uğraşmıştım. piyasaya verip klonlanmasını istemiyoum.
sonuçta herkes kendine kişiselleştirmeli.
ne için kullanacağını PM at konuşalım.
saygilar
full tr paketi var bende istek varsa verelim kardeş millet faydasını görsün
 

digiklan

New member
arkadaşlar benim kastettiğim photoshop dosyalarıydı. oscommerce TM şablonları türkçe dil paketi ile Türkçeleşmiyor biliyorsunuz. designi html şablonlarından ve PSD dosyasini editleyerek tam olarak türkçeleştiriyorsunuz. ama bu kadar istek varsa paylaşabilirim. bugüne kadar bir çok script indirdim benim da bir faydam olsun. bugün upload ederim.
saygılar

Oscommerce TM 9005 magaza scripti. Tarafımdan Türkçeleştirilmiştir.

DEMO BURADA

İNDİR (Link Yenilendi Admin Bölümü düzeltildi.)

parola: websitepazari.com
 

ahsap

New member
dostum teşekkürler ben kurdum admin paneline girişte
Fatal error: Call to undefined function: tep_get_languages() in c:\appserv\www\turkceshop\admin\index.php on line 58

böyle bir hata var bide ana sayfada

Warning: Installation directory exists at: c:/appserv/www/turkceshop/install. Please remove this directory for security reasons.
Warning: I am able to write to the configuration file: c:/appserv/www/turkceshop/includes/configure.php. This is a potential security risk - please set the right user permissions on this file.
Warning: The sessions directory does not exist: /tmp. Sessions will not work until this directory is created.


böyle bir hata var nasıl giderilebilir
 

digiklan

New member
haklısın
admin bölümünde problem var
kasıtlı değil buraya aktarırken bazı dosyalarda değişiklik yapmıştım problam ondan olmalı. bugün uğraşamam ama yarın kontrol eder çalıştırır tekrar yollarım.
kusura bakmayın
saygılar
 

digiklan

New member
Admin Bölümü düzeltildi. Linki yeniledim.
BURADAN DA İNDİREBİLİRSİNİZ.

kurulum oscommerce kurulumudur. bilmeyen arkadaşlar için kısaca anlatayım.
scripti root dizine direk ya da klasör halinde atın.
sonra tarayıcınızda

http://site_adresiniz/varsa_klasör_ismi/install

adresini çalıştırın new install tıklayın. sonra mysql ayarlarınızı girerek devam ediniz.
SSL desteğiniz varsa ve kullanmak istitorsanız 2. adımda SSL kutucuğunu işaretleyiniz.
yüklemeden sonra install klasörünü güvenlik için siliniz.



ahsap' Alıntı:
dostum teşekkürler ben kurdum admin paneline girişte
Fatal error: Call to undefined function: tep_get_languages() in c:\appserv\www\turkceshop\admin\index.php on line 58

böyle bir hata var bide ana sayfada

Warning: Installation directory exists at: c:/appserv/www/turkceshop/install. Please remove this directory for security reasons.
Warning: I am able to write to the configuration file: c:/appserv/www/turkceshop/includes/configure.php. This is a potential security risk - please set the right user permissions on this file.
Warning: The sessions directory does not exist: /tmp. Sessions will not work until this directory is created.


böyle bir hata var nasıl giderilebilir
arkadaşım admin klasöründeki hatayı düzeltip tekrar yükledim. scripti tekrar indirip kur. böylece ilk hata ortadan kalkar.

diğer hatalar ise scripti kendi bilgisayarına kurduğun için oluşuyor.
1 install klasörünü silersen,
2 configure dosyasını salt okunur hale getirirsen (unixe server Chmod644)
3 session id serverın kendi bilgisayarın olmasından kaynaklanıyorç normal bir serverda bu hata olmaz. ama bu hatayı kaldırmak için session klasörünü pc de kullandığın herhangi bir klasör olarak yazarsan o hata da kalkar
saygılar
 
arkadaşlar benim anlamadığım nokta admin kullanıcı adını ve şifreyi nerden oluşturcaz.sayfa 1 dekini kurdum admin girişi yapamadım
 

digiklan

New member
oscommerce admin alanı özel parola koruması yok. bu alanları sen özel bir script daha kurarak ya da daha basitçe htaccess dosyalarını kullanarak parola korumalı hale getirmelisin.
ilk sayfadaki script 15 dakika önce değiştirildi. admin alanındaki hatayı düzelttim.

Arkadaşlar özel mesaj ile bana soru sormayın. Özel mesaj gönderme yetkim olmadığı için yanıt yazamıyorum. Sorularınız olursa forumda sorunuz.
 

ahsap

New member
buyrun buda kurulumu





osCommerce özgür ve açık bir e-ticaret ortamı oluşturabilmek için PHP programlama dili, Apache web sunucusu ve MySQL veritabanı gibi açık kaynak kodlu çözümleri bir çatı altında toplamıştır. osCommerce PHP 4.1+ destekleyen bir web sunucusu olan herhangi bir ortam üzerinde çalıştırılabilir.

osCommerce yazılımını sunucumuza kurmadan önce mağazamızın SSL destekleyip desteklemeyeceğini belirlemeliyiz. Eğer mağazamızda SSL kullanacaksak osCommerce yazılımının çalışacağı sunucu üzerinde OpenSSL ve ModSSL destekli Apache 1.3 web sunucusu yüklü olmalıdır. Sitemizde SSL kullanmayacaksak sunucumuzda OpenSSL ve ModSSL desteğine gerek yoktur.


2.1 Kurulum Öncesi Yapılacaklar

2.1.1 osCommerce

www.oscommerce.com adresinden sıkıştırılmış halde indirdiğimiz osCommerce 2.2 Milestone 2 paketini Internet sunucumuzda oscommerce dizini altına açıyoruz. Bu dizin içerisindeki dosyalar arasından "catalog" klasörü içindeki tüm dosyaları web kök dizinimizde mağazamız için açtığımız dizine taşıyoruz.

Örnek:


Web kök dizini Mağaza dizini Linux /var/www/html/ /var/www/html/magaza/ Windows C:apachehtdocs C:apachehtdocsmagaza

2.1.2 Veritabanı

osCommerce yazılımı MySQL veritabanı ile çalışmaktadır. Bu nedenle osCommerce kurulumuna geçmeden önce yazılımın kullanacağı veritabanını belirlemeliyiz. Eğer MySQL sunucusu üzerinde kullanabileceğimiz bir veritabanı ve bu veritabanına erişeceğimiz kullanıcı adı ve parolaya sahip değilsek öncelikle veritabanımızı oluşturmamız gerekiyor. Bunun için komut satırından çalıştırabildiğimiz MySQL araçlarından veya phpMyAdmin gibi bir web arayüzünden faydalanabiliriz.

2.1.3 Ayar dosyası izinleri

osCommerce kurulumu sırasında bizden istenen değişkenler (veritabanı ismi, kullanıcı adı ve parolası, sitemizin adresi vs.) daha sonra tekrar kullanılabilmek için sunucu üzerindeki ayar dosyalarına yazılmaktadır. Yazma işlemi sırasında sorun çıkmaması için kuruluma başlamadan önce “chmod 777 catalog/install/configure.php” komutu ile ayar dosyalarına yazma hakkı verilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde kurulum sırasında bir uyarı alınır.

2.2 osCommerce Web Arayüzünden Kurulum

Tarayıcımız ile (Mozilla Firefox veya Internet Explorer) sunucumuzda mağazamız için açtığımız dizin altında install klasörüne giriyoruz.


Bu aşamadan sonra mağazamızı açmak için yapmamız gereken web arayüzünden birkaç soruyu yanıtlamak. Tarayıcımız ile kurulum adresine girdiğimizde sırasıyla aşağıdaki soruları yanıtlayacağız:

A. Kurulum Türü:


Yeni bir kurulum mu yapıyoruz yoksa eski sürümden güncelleme mi yapıyoruz? Eğer osCommerce projesinin "The Exchange Project" isimli eski versiyonundan güncellemiyorsak "Install a new online store" seçeneğini tıklayarak yeni kurulumumuzu başlatıyoruz.





B. Import Catalog Database - Automatic Configuration:

Yeni bir osCommerce kurulumu yaparken kullanılacak tabloların da veritabanına eklenmesi için “Import Catalog Database” seçeneği işaretlenir. Ancak eğer tabloların MySQL üzerine kurulumu farklı bir arayüz kullanarak yapıldıysa veya tablolar veritabanında zaten mevcut ise bu seçeneği işaretlememize gerek yoktur.




“Automatic Configuration” seçeneğin işaretlenmesi durumunda web arayüzünden girdiğimiz ilk kurulum değişkenleri osCommerce ayar dosyalarına da yazılacaktır.

C. Database Information:



Eğer bir önceki sayfada “Import Catalog Database” seçeneğini işaretlediysek bu bölümde osCommerce yazılımının kullanacağı tabloların veritabanına eklenmesi işlemini gerçekleştireceğiz. Bunun için MySQL veritabanımız ile ilgili aşağıdaki bilgileri giriyoruz:


Database Server: Veritabanı sunucusu adresi.
Database Username: Veritabanı kullanıcısı.
Database Password: Veritabanı parolası.
Database Name: Tabloları kuracağımız veritabanının ismi.
Persistent Connections: MySQL "Persistent Connections" özelliğinin kullanılıp kullanılmayacağını seçiyoruz. Bu özelliğin kullanımı ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz.
http://www.mysql.com/news-and-events/newsletter/2002-11/a0000000086.html ://http://www.mysql.com/news-and-event...00000086.html
Bizim tercihimiz bu özelliğin kullanılmaması yönünde.
Session Storage: Oturum bilgilerinin dosya sisteminde mi yoksa veritabanında mı tutulmasını istediğimizi seçiyoruz. Eğer sitemizin bulunduğu sunucuda başka kullanıcılar da erişiyorsa oturum bilgilerinin güvenliği açısından veritabanı seçeneğinin seçilmesi gerekir. Dosya sistemi seçeneği performans olarak veritabanı seçeneğinden daha iyi olsa da oturum bilgilerine dosya sisteminden erişilebilmesi durumunda ziyaretçilerimizin oturum güvenliğini riske atmış oluruz. Bu nedenle bizim tercihimiz veritabanı.
D. Database Import:




Bu adımda osCommerce bir önceki adımda belirttiğimiz veritabanına bir test bağlantısı gerçekleştiriyor ve eğer bu bağlantı başarılı olursa veritabanı üzerinde kullanacağımız tabloların oluşturacağı belirtiliyor. Tablo oluşturma işlemin sağlıklı bir biçimde tamamlanabilmesi için bu sayfada "Continue" tuşuna bastıktan sonra tarayıcımızı durdurmadan sayfanın yüklenmesini beklememiz gerekiyor. Bir sonraki sayfada tabloların başarılı bir biçimde oluşturulup oluşturulmadığı belirtiliyor. Bu adımda herhangi bir hata alınması durumunda MySQL veritabanının farklı bir arayüz kullanılarak (komut satırı, phpMyAdmin vs.) kontrol edilmesi gerekir.




E. Web Server Information:




Bu bölümde osCommerce yazılımının üzerinde bulunacağı Web Sunucusu ile ilgili aşağıdaki ayarlar yapılmaktadır.

WWW Address: osCommerce mağazamızın Internet adresi.
(Örnek: http://www.elektronikticaret.org/magaza)
Webserver Root Directory: Mağazamızın sunucu üzerindeki dizin yolu
(Örnek: /var/www/html/magaza)
HTTP Cookie Domain: Bu değişken kullanıcıların tarayıcılarında oturumları ile ilgili bilgileri tutarken kullanılır. Geçerli olması için en az 2 nokta içermelidir.
(Örnek: www.elektronikticaret.org)
HTTP Cookie Path: Bu değişken ile kullanıcıların tarayıcılarında tutulacak oturum bilgilerine güvenli şekilde erişmek için kullanılır. Bu değişken sayesinde aynı sunucu üzerinde birden fazla osCommerce çalıştığı durumlarda, her mağazanın oturum bilgisi kendine özel olur.
(Örnek: /elektronikticaret/)
Enable SSL Connections: Eğer Apache Web sunucumuzu ssl desteği ile kurduysak bu bölümü işaretleyerek mağazamızın güvenli bağlantıları desteklemesini sağlayabiliriz. Bu kısmı işaretlediğimiz takdirde bir sonraki sayfada aşağıdaki 3 değişkeni de doldurmamız gerekmektedir.
Secure WWW Address: Mağazamızın güvenli Internet adresi.
(Örnek: https://www.elektronikticaret.org/magaza)
Secure Cookie Domain: Bu değişkene HTTP Cookie Domain değişkenine verdiğimiz değeri veriyoruz.
(Örnek: www.elektronikticaret.org)
Secure Cookie Path: Bu değişkene HTTP Cookie Path değişkenine verdiğimiz değeri veriyoruz.
(Örnek: /elektronikticaret/)
F. Kurulum Sonu:




Eğer ekranda “The configuration was successful!” mesajını görüyorsak kurulumu başarı ile tamamlamışız demektir. Bu sayfadan “Catalog” linkine tıklayarak sitemizin müşterilerin gördüğü kısmına, “Administration Tool” linkine tıklayarak da sitemizin yönetim kısmına ulaşabiliriz.

NOT: osCommerce belgelerinde söz edilmemesine karşın yaptığımız kurulumda son adımdan önce veritabanı bilgilerinin istendiği ekranın tekrar gösterildiğini ve veritabanı ile ilgili bilgilerin tekrar girilmesinden sonra kurulumun bittiğini belirten son sayfanın görüntülendiğini gördük.

G. Kurulum sonrası Yapılacaklar:

Güvenlik nedeniyle kurulum yaptığımız install dizininin silinmesi veya web dizini altından taşınması gerekmektedir.
Kurulum yaparken girdiğimiz değişkenlerin yazıldığı ayar dosyalarının web üzerinden yazılabilir olması özelliğinin kaldırılması. Bunun için includes/configure.php ve admin/includes/configure.php dosyalarının salt-okunur haline getirilmesi:
chmod 644 includes/configure.php
chmod 644 admin/includes/configure.php
osCommerce Yönetim Kısmından resim eklenebilmesi için images ve admin/images/graphs dizinlerine yazma izni verilmesi:
chmod 777 images
chmod 777 admin/images/graphs
osCommerce Yönetim Kısmında Tools bölümünde veritabanı yedeklemesi yapıldığında yedeklerin tutulacağı klasörü admin/backups olarak oluşturup yazma izni veriyoruz.
mkdir admin/backups
chmod 777 admin/backups

vallahi admin çalıştı herşey güzelde

admin panelinin üstünde Warning: session_start(): open(/tmp\sess_9759adc32bd053118c7fe49095644c75, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in c:\appserv\www\turkceshop\admin\includes\functions\sessions.php on line 67


altında Warning: Unknown(): open(/tmp\sess_9759adc32bd053118c7fe49095644c75, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0

Warning: Unknown(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0


bu hatalarla karşılaştım bi fikriniz varmı:S
 

digiklan

New member
ahsap' Alıntı:
vallahi admin çalıştı herşey güzelde

admin panelinin üstünde Warning: session_start(): open(/tmp\sess_9759adc32bd053118c7fe49095644c75, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in c:\appserv\www\turkceshop\admin\includes\functions\sessions.php on line 67


altında Warning: Unknown(): open(/tmp\sess_9759adc32bd053118c7fe49095644c75, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0

Warning: Unknown(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0


bu hatalarla karşılaştım bi fikriniz varmı:S

bu hata scripti kendi bilgisayarına kurup localhosttan çalıştırdığın için oluyor. session klasörü tmp yani temporary file klasörü kendi bilgisayarında çalıştırınca olmaz. eğer paralı bir host hesabın varsa orada bir klasöre kur. tıkır tıkır çalışır. kendi bilgisayarındaki o hatayı ortadan kaldırmanın yolu da şu. admin bölümüne giriş yap, Ayarlar (settings) bölümüne gir, orada sessions bölümüne gir. en tepede session directory yazar. ona tıkla. session directory seçilince yan taraftaki düzenle (edit) düğmesine tıkla. orada /tmp yazıyordur. bunu mesela C:\Documents and Settings olara değiştir. hata mesajı ortadan kalkar. ama cookie desteğinde problem yaşarsın. yani kayıt, giriş ve SSL sayfalarda sorun olabiliyor localhost da çalıştırırsan. dediğim gibi güvenilir bir hosting al, ve oraya kur. Eğer hostingin yoksa mail adresimden ulaş bana.
saygilar
 

ahsap

New member
dostum teşekkürler benim hostum var ben denemeler yapıyordum localde ve script türkçeleştiriyorum neyse sana 2 sorum daha olarac çok olduğunu biliyorum:) ama bulmuşken sorayım htccee diye şifrelemişsin admin panelinde bakmıştım bunla güvenli demiştin onun nasıl olduğunu bide bankalarla nasıl entegre edebileceğimi pos desteği nasıl alabilirim128 bit alışveriş için bu arada herşey için tşk.ler:)
 

digiklan

New member
ahsap' Alıntı:
dostum teşekkürler benim hostum var ben denemeler yapıyordum localde ve script türkçeleştiriyorum neyse sana 2 sorum daha olarac çok olduğunu biliyorum:) ama bulmuşken sorayım htccee diye şifrelemişsin admin panelinde bakmıştım bunla güvenli demiştin onun nasıl olduğunu bide bankalarla nasıl entegre edebileceğimi pos desteği nasıl alabilirim128 bit alışveriş için bu arada herşey için tşk.ler:)
eğer host panelin cpanel ise admin klasörüne paro koruması koy. ya da nette arat httaccess dosyası yarat parolalandır. bununla ilgili detaylı bilgiyi google da aratıp bulabilirsin.
bankaların pos ödemeleri ise senin hostun ve bankan arasındaki mevzu. önce hostuna başvuracaksın, özel ip adresi ve SSL satın alıp SSL sertifikasını sitene yükleteceksin. sonra bankana baçvuracaksın ben sanal pos istiyorum diye. belli bir ücret karşılığında sana php ve cgi dosyalarını verecekler. belirli anlaşmalar ve denemelerden sonra sitene kredi kartı sistemini kurabilirsin.
ama bu iş amatörce olmaz. eğer hostun profesyonellerin elindeyse onlardan yoksa profesyonel bir hosttan yardım al. kredi kartı ile satış yapmak amatörce yapılacak iş değil. sitenin açıklarını tamamen kapatman lazım. tüm güncellemeleri takip etmenlazım. yarın bir gün biri siteni hacklerse SSL ve cgi dosyalarını ele geçirirse başın çok ama çok ağrır
saygılar
 

HTML

Üst