Emekli komutanın 'darbe' günlüğü Ankara'yı karıştırdı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

NoMaD1978

Banned
Reaction score
0
Emekli komutanın 'darbe' günlüğü Ankara'yı karıştırdı

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'in günlüğü olduğu iddiasıyla bir internet sitesinde yayımlanan yazılar Ankara'yı karıştırdı

ozdenornek.jpg

Günlükte, "Dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un hükümete karşı toplumsal eylemler düzenlemeyi, Orgeneral Hilmi Özkök'ü Genelkurmay Başkanlığından indirmeyi, Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı zehirlemeyi planladığı" iddiası yer alıyor. denizciler.com'da yayınlandı.

"Deniz severlere ulaşmak ve ortak bir sinerji yaratarak birikimleri paylaşmak" amacıyla kurulan "denizcilersitesi.com" sitesinde bir kullanıcıdan elektronik posta yoluyla geldiği ve emekli Oramiral Örnek'in günlüğü olduğu iddia edilen yazılar yayımlandı.

Özkök'e darbe

Yayınlanan günlüğe göre Örnek, Yalman'ı Fenerbahçe Orduevi'ndeki lojmanında ziyaret ediyor. Örnek görüşmeyi şöyle aktarıyor: "Genelkurmay Başkanı (Hilmi Özkök) benden acaba rövanş mı almak istiyor diye düşünüyordu. Sonra 'Kara Kuvvetleri'nde sizin yapılacak olan bir darbeyi önlediğinize ve son anda oyun bozanlık yaparak vazgeçtiğinize ve ikili oynadığınıza dair söylentiler var'dedim. Biraz rahatladı. 'Bunu bekliyordum'dedi." Bu görüşmede Örnek ve Yalman, olayın gecesinde, geçmişteki bazı olaylar nedeniyle, Eruygur'un olduğuna kanaat getiriyorlar. Örnek şöyle devam ediyor:

"(Eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan) Şener'e bizden habersiz darbe planı hazırlatmış. Adı da 'Ay Işığı '. Bu plan Genelkurmay Başkanının elinde olduğu gibi, içlerinden biri tarafından sızdırıldığı için MİT ve hükümetin de elinde varmış."

Örnek: tuttuğum notları birileri ele geçirmiş

Bu arada Oramiral Örnek Star gazetesine yaptığı açıklamada, "Birileri bana ait faaliyet notlarını ele geçirdikten sonra bunları günlük olaylarla, iktidar partisiyle birleştirerek böyle bir senaryo yazmış olabilir. Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, günlüğün sırrını star'a açıkladı. Komutanlık dönemlerinde tuttuğu, ancak sildiği notların ele geçirilerek kendisine komplo kurulduğunu anlatan Özden Paşa 'Beni herhalde kurban seçtiler, birilerinin ayağına bastım bilmeden' dedi

ÖZDEN PAŞA, GÜNLÜĞÜN SIRRINI star’A AÇIKLADI

İnternet sitesinde yayınlanan günlük kesinlikle bana ait değil. Beni herhalde kurban seçtiler, birilerinin ayağına bastım galiba bilmeden.

Birileri bana ait faaliyet notlarını ele geçirdikten sonra bunları günlük olaylarla, iktidar partisiyle birleştirerek böyle bir senaryo yazmış olabilir.

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, günlüğün sırrını star’a açıkladı. Komutanlık dönemlerinde tuttuğu, ancak sildiği notların ele geçirilerek kendisine komplo kurulduğunu anlatan Özden Paşa ‘Beni herhalde kurban seçtiler, birilerinin ayağına bastım bilmeden’ dedi.

HATIRALARIMI YAZIYORUM

star’ın dün ‘Günlüğün Sırrı’ şeklinde manşetten yayınladığı yazımız üzerine arayan Örnek, notları yayınlayan internet sitesinden geçen çarşamba günü haberdar olduğunu ve mahkemeden günlük yayınının durdurulması kararı aldığını söyledi. Örnek ‘Yazı yayınlanmadan önce size ulaşmak istedik, ama olmadı’ hatırlatmamız üzerine, ‘İyi niyetinizle ilgili şüphem yok’ diyerek şöyle devam etti: Hatıralarımı yazıyorum. Ancak bunlar, 1957 yılında harp okuluna girişimle başlayıp 1981 yılında gemi komutanlığı yaptığım dönem arasını kapsamaktadır.

NOTLARIMI SİLMİŞTİM

‘PEKİ bu notlar nereden çıktı’ şeklindeki sorumuza ise Örnek, şu yanıtı verdi: İnternet sitesindeki notlar bana ait değil. O tarz hiçbir şey yazmadım. Ancak her çalıştığım yerde Kasımpaşa’da, Donanma’da, Ankara’da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yaparken günlük faaliyetlerimi günü ve saatini belirterek not ettim. Ayrıca özel faaliyetlerimi de not ederim. Bu notlar sadece bana ait olan bilgisayarda görülürdü, şifreliydi. Görev sürem dolup ayrılırken, henüz üniformamı çıkarmadan bir iki gün önce bu faaliyet notlarımın tamamını bilgisayardan sildim. Yani öyle ‘delete’ tuşuna basarak değil. Canımın yanacağını bildiğim için bulunmasın, okunmasın diye üstünü yazdırarak sildim.

ELE GEÇİRMİŞ OLABİLİRLER

ÖRNEK ‘İnternet sitesindeki bazı notların gerçeklik payı da var. Mesela, Öcalan’ın yakalandığı anda Yılmaz’a bilgi verilmemesi gibi. Sitede yayınlanan günlük, sizin notlarınızdan esinlenerek yazılmış olabilir mi’ sorusuna, ‘Birileri faaliyet notlarını ele geçirdikten sonra günlük olaylarla, iktidar partisiyle birleştirerek bir senaryo yazmış olabilir. Mesela Cüneyd Zapsu ile hiç görüşmedim, elini bile sıkmadım. Bunun gibi uydurma şeyler var’ yanıtını verdi.

TUNCAY’A ‘OLMAZ’ DEDİM

DİĞER iddialara ilişkin olarak da Örnek şunları söyledi: Hilmi (Özkök) Paşa ile (Hüseyin) Kıvrıkoğlu Paşayı iki defa gördüm birlikte. O da YAŞ’a girerken. Sarıkız operasyonu, ilk defa duydum böyle bir şeyi. Ama bunların bir kısmı daha önce bazı internet sitelerinde yayınlandı, hiç biri doğru değil. Sedat Ergin arkadaşımdır, görüşürdüm. Murat Yetkin’le de bir-iki kez görüştüm. Tuncay Özkan da bir gün randevuyla bana geldi. TV kanalı kuracağını söyledi. Bir iki özel şey söyledi, olmaz dedim, o kadar.

Günlük’ten şok eden iddialar

ÖZDEN Örnek’e ait olduğu iddiasıyla bir internet sitesinde yayınlanan günlük’te çok ilginç iddialar var. İşte onlardan bazıları...

Sarıkız operasyonu: 2003 yılında dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur’un davetiyle Jandarma sosyal tesislerinde yapılan toplantıda alınan kararla, basının ele geçirilmesi, rektörle temasa geçilip öğrencilerin sokağa dökülmesi, sendika ve derneklerin sokağa çekilmesi ile hükümeti indirme operasyonu.

Ayışığı’nda darbe: Şener’e bizden habersiz darbe planı hazırlatmış. Adı da ‘Ay Işığı’... Bu plan Genelkurmay Başkanı’nın elinde olduğu gibi içlerinden biri tarafından sızdırıldığı için MİT ve hükümetin de elinde varmış.

Eruygur’un Büyükanıt Planı: 2004 yılında dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eruygur, iç çekişmeler nedeniyle Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ı zehirlemek için plan yaptı.

Kıvrıkoğlu-Özkök: 20 Mayıs 2002 akşamı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın düzenlediği ‘Deniz Kuvvetleri Açık Deniz Yat Yarışının’ ödül dağıtım töreninde Genelkurmay Başkanı Org. Kıvrıkoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hilmi Özkök’e onu hiçe sayar gibi muamele ediyor, her fikrini tersliyor ve bazen de onunla alay ediyordu.

Ferit Şahenk’e uyarı: İstanbul’daki Sarıyer gazinosunda Ferit Şahenk’e NTV’nin yayınlarının hükümet yanlısı olmasından dolayı şikáyetlerin fazla olduğunu ve diğer hükümet yanlısı TV kanalları ile beraber aynı kefeye konduklarını anlattım.

Tuncay Özkan’ın ziyareti: Tuncay Özkan nihayet KanalTürk isimli bir TV kanalını hayata geçirmiş durumda. 10 milyon dolar borca girmiş. Çok heyecanlı ve ulusalcı bir insan. Bana teşekkür edip tekmil vermeye gelmişler. Bundan sonra AKP hükümetinin karşısında hiç değilse muhalefet yapacak olan bir kanal olacak.

İlhami Erdil davasının rövanşını mı alıyorlar

30 Ağustos 2003 günü Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na atanan Oramiral Özden Örnek, bu görevde 2 yıl kaldı ve 30 Ağustos 2005 tarihinde emekli oldu. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil, Özden Paşa’nın görev yaptığı dönemde ‘haksız servet edindiği’ gerekçesiyle yargılandı. Erdil hakkında dava açılmasında Özden Paşa’nın rolü olduğu öne sürülürken, ismi tanık ifadelerinde sıkça geçti. Dava sonucunda İlhami Erdil, haksız servet edindiği gerekçesiyle suçlu bulunarak 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak iki dairesine el konuldu.

Silinen veriler kurtarılabilir

BİLGİSAYARLARIN sabit disklerine kaydedilen her türlü bilgi, uygun programlarla silinmediği sürece geri kurtarılabilir. Yani bilgisayarımızdaki bir dosya Geri Dönüşüm Kutusu’na taşınarak ve ardından da ‘Geri Dönüşüm Kutusu’nu Boşalt’ komutu verilerek silinse bile söz konusu veri, internette birçok örneği bulunan ‘geri alma’ programlarından birisiyle tamamen kurtarılabilir. Üzerine veri yazılarak sildirilen dosyaların bile zaman zaman kurtarıldıkları görülür. Üzerine veri yazdırma işlemi sırasında önemli olan şey veri yazdırmanın manuel mi yoksa bir yazılım aracılığıyla mı yapıldığıdır. Bu iş için özel hazırlanmış ve bilgisayarın hafızasındaki tüm boş alana, yüzlerce kez hiçbir anlam ifade etmeyen veriler yazan, silen ve tekrar yazan programlar kullanılarak silinen dosyaların geri getirilmesi mümkün değildir.
ERSİN AKMAN - star teknoloji editörü

Neden hedef oldum?

‘NEDEN sizinle ilgili böyle bir komplo girişimi olabilir’ diye sorunca Özden Örnek, yazılmamak üzere kaygılarını paylaştı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı döneminde ve sonrasında kendisi hakkında ağır ithamların bilgisayar ortamında yayınlandığını, Gelibolu belgeselini çeken oğlu Tolga Örnek’in benzer iddialarla yıpratılmak istendiğini anlattı. Örnek ‘Neden sizi yıpratmak istiyorlar’ şeklindeki ısrarlı sorularımız karşısında, sadece ‘Cevabını vermek istemiyorum. Herhalde kurban olarak beni seçtiler. Birilerinin ayağına bastım bilmeden’ demekle yetindi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri