Elleri öpülesi nine...(Bu fotoğrafa iyi bakın)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

eiffel

Forumun Kulesi
Reaction score
0
Her insan büyük bir alemdir.İnsan düşünceden ibare
Elleri öpülesi nine...

Erzurum'da eksi 20 derecelik bir hava. Leğen içinde bir torun. Onu çeken ise 80 yaşındaki Hatice nine...

Bu fotoğrafa iyi bakın
i10418_27201.jpg

Adı gibi hüzünlü geçti hayatı Mahzun'un Doğuştan ayakları yoktu. Annesi öldü babası da terketti... Erzurum Tekman ilçesinin Yerköy'ünde bir başına kaldı 80 yaşındaki Hatice ninesi ile..

Onu böylesine manşetlere taşıyan ise bu görüntüydü. İrkildik, yutkunduk. Çilekeş Anadolu kadınının fotoğrafıydı bu.

Bu fotoğraftan alınacak çok ders vardı. Bu karede azim, sabır, fedakarlık, imhihan vardı, teslimiyet, bana ne lazımcılık, kolaycılık yoktu.

Eksi 20 derecede leğene koyduğu torununu okula iple çekiyordu. Nasırlı elleriyle ipe var gücüyle asılıyor torununu okula yetiştirme derdine düşüyordu. İki büklüm olmuş beline umursamıyordu. Evet böyleleri de vardı.
i10419_27202.jpg
i10420_27203.jpg

Her gün torununu okula teslim ediyor yine aynı şekilde evine götürüyordu. Çektiği çileler belini bükmüştü ama o Anadolu insanının cefakar kadınıydı..

Üzülüyordu, çok dertliydi ama kime anlatacaktı derdini. Bir gün bir hayırsever yardım diye düşündü. Evinde aylarca yıllarca ağladı ama gözyaşlarını içine akıttı. Sabretti pes etmedi. Dört duvar arasında yanlıkanan çığlıkları uzaklardan duyuldu..

Duaları kabul oldu. Kimse yok mu derneği tekerlekli sandalye verdi. Haberler televizyon kanallarında yayınlanınca yardımların ardı arkası kesilmedi. Sıkıntıdan ağlayan gözler bu kez sevinç gözyaşlarına tanıklık etti.
i10422_27204.jpg

Şimdi Hatice nine yanlız değil. Acılar paylaştıkça azalıyordu.. Hatice nine hayatının geri kalanında artık yüzü gülecek.

Alıntı:http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=65348

reactorun açtığı bi de dedem wardı,atalarımızı görüyoruz işte,insanlıklarını,vefalarını,samimiyetlerini,yardımseverliklerini..gördüklerimizi biraz da kendimize yontsak ne güzel olur,ellerine saglık eiffel..

bunu haberlerde izlemiştim cok uzulmustum.. bagıs numarası neyim olsa elimizden geldigi kadar yardım etsek ama :E

:( çok şükür halimize. çok şükür verdiğine allahım. ne olur olmayanlarada ver....:(

helal olsun nineme. ama onu bu duruma düşüren sebepleri de düşünmemiz gerekir

Haberlerde görmüştüm...Hayatta var oluşunun sebebini unutmayan bir nenem..Paylaşım için saolasın eiffel..

Haberi izledim ve çok duygulandım.Aynı benim Rahmetlik Anneannem küçükken peşimde o ihtiyar haline bakmaksızın gezerdi Yetişmemde çok katkısı olmuştur.Allah razı olsun mekanı cennet.

Ayrıca bu babaanneninde yaptıklarından dolayı sadece insanlığından bile cenneti haketmiştir gözümde ellerinden öperim.

Haber Deil Sanki Drama Filmi Gibi Geldi Yaa Eski insanlarda Var NE VArsa Yaa

gözLerim DoLdu...

Dün Gece ATV de İzledim Bu Haberi Çok Kötü Olmuştum...

ALLAH BöyLe BüyükLerimizi Başımızdan Eksik Etmesin!

Modernizm altında başka şeylerin peşinde koşan, çağdaş
diye geçinen, her koşulda köylüleri aşağı gören tüm herkese
örnek olsun.. O ninenin yerine koyun kendinizi acaba kaç tanemiz
her sabah o yaşta kalkıp karda birisini çekerdi?

evde ayakta alkısladım ben bu nınemızı,acayıp gozlerım doldu ve cok gururlandım TÜRK insanı olmak gbı varmı yaa:D

ne insanlar varya :hhuzgun

babasi birakip gidiyor 80 yasindaki kadin bakiyor :hhuzgun

Allah bilir böyle kac tane yavru vardir. Anne ölmüs , baba birakip gitmis. Bu baba böyle dogustan ayaklari olmayan bir yavruyu nasil birakip gidebilir ? Bunlarda hic mi vicdan yok ? Aklim almiyor. Allahtan her zaman diledigim seylerden biri de Allah herkese vicdan bahseylesin.

Burada hep politik haberlerin yaninda böyle güzel bir haberi bizle paylastigi icin eiffel'e binlerce kez tesekkür. Okurken kahroldum ama, bize yine de birseyleri anlatmak acisindan cok güzeldi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri