Elektrik var Görüntü Yok Sorunu

WaTcHFuL

EVERYWHERE
Reaction score
0
Bizim Muhattap Olduğumuz Tek Gerçek Zihnimizde Yaş
Yeni bir bilgisayar topladınız; anakart üzerinde, herşeyi yerine takıldı:

Harddisk, disket sürücü ve DVD-Romların kablolarını kontrol ettiniz ve büyük bir hevesle açılış düğmesine bastınız.

Fakat elektrik var, işlemci fanı ve diğer aksamlar çalışıyor ama ekrana hiçbir şey gelmiyor.

Yapmanız gerekenler:

- Monitör kablolarını kontrol ediniz.

- Monitöre güç geliyor ise anakart üzerinde (onboard) ekran kartı kullanmıyorsanız, ekran kartınızı yuvasına iyice oturduğunu kontrol ediniz.

Bunları kontrol ettiniz, fakat sorun hâla devam mı ediyor?

- Harddisk ve DVD-Rom'a giden IDE kablonuzu kontrol edin.

- Tek kablo üzerinden gidiyorsanız, hard diskinizin ve DVD-Rom'unuzun jumper ayarlarının ikisinin de master, slave, cable select olmamasına dikkat edin.

Eğer yine de çalışmıyor ise, bilgisayarı toplarken anakart üzerinde statik elektrik bırakmadığınızdan emin olun.

Eğer yine de çözüm bulamazsanız teknik yardım alınız.

Kolay gelsin... =)

28 ocakta bu sorun basıma geldibelki aynı sorunuu yasayanlar olursa yardımı dokunur diye neler yaptıgımı anlatayım...

ilk etapta watcfulun dediği gibi ayrıca rami falan da kontrol ettim ama bilgisyar banamısın demedi bios ekranı bile acılmıyordu,biostan hiçbir ses de gelmiyordu......

daha sonra statik elektrik ten suphelendim tozları falan herseyi guzelce temizledim işlemcinin fanını da söktum taktım yine calısmadı....

en sonunda ne varsa söktüm bütün kablolarına ve işlemciye varıncaya kadar, biosu sıfırladım,raminde yuvasını degiştirdim topladım bu sefer calıstı buyuk ihtimal biosu sıfırlamam sorunu duzeltti ama bunların hepsini dikkatlice yaparsanız sorunu cozulme ihtimali yuksek ama yinede sorun cozulmuyor ve soyledigim sorunları yasıyorsanız buyuk ihtimal yeni bir anakarta ihtiyac duyacaksınız demektir....

en son kasayı topladıgımda tv kartını takmamıstım ihtiyac olmuyor diye bugun lazım oldu takayım dedim aynı sorun tekrarladı yani sorun ya tv kartındaymıs yada pcı slotunda sorun var.....

Geri