Elbasan Tava Yemek Yapmak Sanattir

baal

Fırtına tanrısı
ELBASAN TAVA (ORJİNAL İSMİ ELBİSTAN TAVADIR)

MALZEMELER

500 gr KUŞBAŞI DANA ETİ
200 gr KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ HAVUÇ
1BAŞ SOĞAN
2 DİŞ SARMISAK
1 KAŞIK UN
1 KAŞIK SALÇA
100 gr MARGARİN
TUZ
KARABİBER
200 gr RENDE KAŞAR

BEŞAMEL SOS İÇİN

100 gr MARGARİN
100 gr UN
250 gr SOĞUK SÜT
TUZ
VARSA MUSKAT
1 YUMURTA SARISI

YAPILIŞI

MARGARİNİ TENCEREMİZE KOYALIM ERİSİN KIZINCA İÇİNE ETLERİMİZİ ATALIM
KAVRULSUN
BU ARADA SOĞAN VE SARMISAĞI İNCE DOĞRAYALIM (SIÇAN DİŞİ)
ETLER KAVRULDU İÇİNE SAĞAN VE SARMISAĞI ATIYORUZ PEMBELEŞSİN ŞİMDİ HAVUÇLARI 1 DAKİKA KADARDA ONLAR KAVRULSUN
ŞİMDİ SALÇA 20 SANİYE KADAR YETER VE PEŞİNDEN UN BİRAZDA ONU KAVURDUK ŞİMDİ SUYUMUZU KOYABİLİRİZ
KAPAĞINI KAPATIN ORTA ATEŞTE ETLER YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞECEK
PİŞMEYE YAKIN TUZ VE KARABİBERİDE EKLEYİN

BEŞAMEL SOS

YAGIMIZI ERİTTİK KIZDI ŞİMDİ UNU ATIYORUZ 2 DAKİKA KADAR ORTA ATEŞTE KAVURDUK ŞİMDİ SÜTÜN (SOĞUK) TAMAMINI DÖKÜYORUZ ÇIRPMA TELİYLE KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ KOYU BİR BULAMAÇ ELDE ETTİK VARSA BİRAZ MUSKAT RENDELEYİP KARIŞTIRIYORUZ ARTIK ATEŞTEN ALABİLİRİZ
BİR KAÇ DAKİKA DİNLENSİN ŞİMDİ İÇİNE YUMURTA SARISINIDA EKLEDİK KARIŞTIRDIK TUZU UNUTMAYALIM :)

BU ARADA YEMEĞİMİZ PİŞTİ BİR BORCAMA ALDIK BEŞAMEL SOSUMUZU ÜZERİNE YAYDIK KAŞARIDA EN ÜSTE FIRINA ATIYORUZ 170 DERECEDE ÜZERİ NAR GİBİ KIZARSIN

YEMEĞİMİZ HAZIR AFİYET OLSUN

:)
 

halilid

New member
emeğine sağlık ama havuç etin tadını çok alıyor onun için etlerde havuç kullanmam kullandırmam..
 

HTML

Üst