ekran karti ram problemi !(yardim)

TripleH

New member
Reaction score
0
Arkadaslar dell marka bi laptopum var ancak 896 ram diyor bu nedir anlayamadim 512 rammi takili acaba 1 gb lik mi karar veremedim bu yuzdende win 7 yukliyicem performans konusunda suphe ediyorum..ikincisi ise ekran kartinda ati radeon xpress 1150 ekran kartim var ve 320 mb diyor ama driveri 256 lik hic anlamadim 256 olsa bile bi kac yeni oyunu calistirirdi diye dusunuyorum buna ragmen counterda bile ekran problemleri ile karsilasiyorum bunun nedeni nedir ? son olarakda sizce bu sisteme windows 7 yuklemelimiyim, driver sorunu olurmu ?

AMD Athlon 64x2 Dual core Processor 1.80 ghz
Ati radeon Xpress 1150 320 mb
896 mb ram

önceLikLe örnek oLarak verdiğin oyun çok yanLış oLmuş =) .. yani cs oyun motoru oLarak çok eskiLerde kaLan bir yapısı oLmasına rağmen çok çok iyi ekran kartLarında biLe eğer ayar yapmazsanız sorun çıkartabiLecek bir oyun..o yüzden senin cs'de sorun yaşaman çok normaL =) .. win7 konusuna geLirsek de evet kurabiLirsin fiziki oLarak bu şansın var ancak kurduktan sonra pc performansında beLirgin düşüş yaşayacaksın..işLetim sisteminin kuLLandığı ram oranı artacak..win7 eğer fazLadan 1gb ram'iniz varsa kuruLması gereken bir işLetim sistemi bana sorarsanız..

Kardeş muhtemelen Ramin 1 gbttır.

Ekran kartında 128 mbtır.Sen orda yazan 512 yada 256 ya bakma.

Onlar Rami yükselttiğin zaman ekran kartınında yükseleceği değerlerdir.

Win 7 kurulur ama performansı düşer.

Sana tavsiyem bir tane daha 1gb ram alıp takman olacaktır.

Hem daha sağlıklı çalışır hemde kafan ağrımaz.

Cs oyunu arkadaşında dediği gibi ayar isteyen bir oyun. Bende Ice q 4850x2 crossfire var ayarını yapmadığın zaman onlar bile sorun çıkartıyo.

Windows 7 İçin Teknik Özelliklerin Yeterli,
Windows 7 İçin Ram'in Yeterli, CPU İse Windows 7 İçin Tavsiye Edilen Dual Core Değil'de Core 2 Duo'dur,
En Güzeli Format Attıkdan Sonra,
Windows 7 Kurman Daha Sonra Performansı Kullandıkça Görebilirsin.

1.ekran kartın 256 mb... orda yazan rakam onbordlarda ram desteğiyle çıkabileceği en üst performans anlamına geliyor..
2.cs ekran ayarlarını eğer 1024/768 cıvarı bir konuma getir
3.ekran kartını kendi sitesinden update yap..
4.win 7 yükleme ... pc çok yavaşlar..
5.xp den ne çabuk bıktınız.. xp gibi pratik işletim sistemi var yaa :D

Ram Memory : 855MB used, 1311MB available

galiba ram 2 gb peki 2gb olarak neden gorunmuyor ekran kartina eklense arada bukadar fark olmamasi lazim degilmi ?

Geri