ekran kartı yardım

dehak21

New member
Reaction score
0
benim anakart ddr2 ekran kartımı degiştirmeyi dusunuyorum 1gb 256 bit gibi bişey alacam.ekran kartı ddr3 olursa problem cıkarmı,bide power 300w yazıyor kasada bu guc bu ekran kartı için yeterlimi bide bana marka onerirseniz sevinirim yeni oyunları oynayabilmek için alıyorum eski kartım 256 mb.tesekkurler

Dostum sende benim gibisin.DDR3 olması önemli değil anakartının PCI-e slotu bulunursa sorun çıkmaz.Marka olarak benim açtığım konuda ATİ HD 4850 ve Palit NVDİA 9600GT mevcut 256 bit ikiside yalnız ATİ 512 MB & NVDİA 1GB karar senin.Bende bu 2 kart arasında kaldım.

Kardeşim Bu Konularda Lamagro Ustadır.
Ama 300 Watt Biraz Zor Yeter.

Tesekkur ettim KoRoGLu*

Forumla ilgilenemiyorum pek ama yardimci olayim tabiki.

1. sorunuza cevap olarak anakartin ram slotlariyla ekran kartinin uzerindeki cakili ramlar birbirinden bagimsiz calisirlar. Yani Anakart ddr 2 olabilir ama ekran karti ddr5 bile destekler.

Dipnot olarak onemli olan veriyolu diyorum agp/pci-ex

2. sorunuz alacaginiz karta bagli olarak degisir. Nvidia serisi az guc tuketip fena performans vermezler 9500 yada 9600 gt begendigim kartlar arasindadir.
ati kismindan bakarsak 4670 128 bit orta segmentinin en iyi kartlarindan. biraz daha ust seviye dusunurseniz 4850 idealdir

www.cizgi.com.tr/psu.aspx adresinden sistemin kac watt a ihtiyac duydugunu hesaplayabilirsiniz buna da ek olarak psu markaniz listede degilse yuklenme aninda dusecegini hesaba katin.

kolay gelsin iyi forumlar.

Geri