ekran kartı sorunu

hergelex

New member
Reaction score
0
arkadaşlar merhaba

HHResim.com - Sinirsiz Resim Yükle

bilgisayarım toshiba.ekran kartı özellikleri gördüğünz gibi.ama şöyle bir sorun var.mesela ben saatlerce internette takılsam pc açık kalsa bi sorun yok ama assassin creed gibi yüksk özellikli bi oyuna girdğimde oyun kasmamasına rağmen 20-30 dk içinde pc direk kapanıyor.yani tahminimce sorun ekran kartında.güncelleme denedim yapamadım.çözüm varsa eğer şimdiden teşekkürler.

not: bazı oyunlarda oluyor bazı oyunlarda olmuyor bu dediğim.ilginç yani.

AC oynarken grafikleri sonuna kadar açıyormusun AA gibi ( Anti Aliasing ) eğer ekran kartını bu ve yeni çıkan oyunlarda çok zorlarsan kapanması normal çünkü ekran kartın yeterli değil zorlayınca ısınıyor ve kendini kapatıyor Oyunları özellikle Assassins Creed de demişsin bu oyunu grafiklerini kısarak oyna bakalım sorunun çözülecekmi

zaten öyle oynuorm AA felan hep kapalı.işin garip yanı mesela warcraft ta kapanmıyor ama 2005 yapımı başka bi oyun var.onda kapanıyor.crysis 2 oynuyordum ondada kapanmıyordu.yani ilginçlik bu.ekran kartı yoruluyor ama yapabilcegimiz birşey var mı

Ekran kartının soğutma bölümü toz dolmuş olabilir, bu da soğutmayı önler. Yanmaması için sistem kapatılır. Temizlik ve bakım yaptırmalısın. sürücü ile ilgili olsa başlangıçta bu hatayı verir sanıyorum

diğer yüksek grafik gerektiren oyunlarda kapanmıyorsa ya oyunda problem olabilir diye düşünüyorum yada driver ın son sürümünü yüklemeni öneririrm

bu bir ısınma sorunu olabilir ati lerde böyle bir sorun var diye duymuştum nvidia chipset lilerde bu sorun daha az oluyormuş ne kadar doğru bilemiyorum. ama anlattığın oyunlarda bu olayın olmaması da ayrı bir şey. ancak kapanma sorunu ısınmayla alakalıdır diye düşünüyorum umarım çözersin

bu yaz aylarinda isinir kapanir merak etme zor laptopda oyun oynamman bu aylarda ben video izliom sicaktan mayisiyor laptop

kardeşim bendede toshiba vardı aynı sıkıntı var oyun oynarken kapanıyordu bir bilgisayarcı olarakta temiliğine önem vermen gerekiyo macunları yenilemen gerekiyo altı rahat hava alıcak şekilde ayarla oyle oyna oyunları ozaman büyük ihtimal sorunun çözülür

dilein dedıgıne katılıyorumda bıde soyle bır sorununda olabılır dırectx onada bak. bide soyle dusunmen gerek tek ekran kartı yonunde degıl ısınmayı en basıdı age of oynuyorduk 3 cusunu 1 saate laptop multıplayer wirelessden manyak ısınıyordu :D bıde 2.30 saat c,c 3 oynuyorduk conquer con. bişeydi :D red alert sersınden cok bır ısınma yoktu onun ıcın işlemcı kullanımı ram hdd bunlarında ısınmasını bır yana katmalısın anakarttan alınan ısı cok fazla ısınma yapabılıyor

Geri