ekran kartı sorunu

superuydu

New member
Reaction score
0

THERMALTAKE TOUGHPOWER 600W GÜÇ KAYNAĞI KASADA MEVCUT.

BU SİSTEM ÖZELLİKLERİNE GÖRE

SAPPHIRE HD6950 GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı Kasaya takıldığında sürekli dıııııııııııt diye ses oluşuyor. ekran kartı sökülüp yerine eski olan sapphire hd 3870 takıldığında böyle ses oluşmuyor. sebebini anlayamadım. bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim.

hocam ekran kartı anakarta uymuyor işte bunun anlamı bu...

İlginç aslında. Linke bir gözatıverin adamlar test siseminde kullanmışlar aynı anakart ile ekran kartını.

Intel Unveils Sandy Bridge: Core i7 2600K, i5 2500K, i5 2400, i3 2100 CPUs - Test Setup - Legit Reviews

Bu arada sinyali net tarif edin de tam olarak BIOS ne demek istiyor anlayalım;
örneğin:
1 uzun 2 kısa
1 uzun (sürekli) vb tarif edin.

cevap yazdığınız için teşekkür ederim. ama ben bu cevaplardan hiç birşey anlamadım. lütfen anlaşılır bir cevap yazarsanız sevinirim. lütfen bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim....

bence senın ana kart drr 5 desteklemıyor

dostum daha açık anlatmaya çalışıyorum : senin anakart. Şuan takmak ve çalıştırmak istediğin ekran kartını desteklemiyor . Şimdi ddr1 bir rami sen ddr2'ye takarsan çalışırmı tabikide hayır bu anakart ve ekran kartı da aynı olaydan ibaret kısacası uyumsuzluk var.

Senin ekran kartı ana kartına uyumlu değildir bu yüzden çalışmıyordur ekran kartını yeni model bi ana kartta dene çalışacaktır büyük ihtimal

BU YORUMLARDAN HANGİSİ DOĞRU BEN ANLAMADIM. LÜTFEN ANLAŞILIR DURUMA GETİRİLERSE İYİ OLUR. LÜTFEN :blink::001_huh:

İlginç aslında. Linke bir gözatıverin adamlar test siseminde kullanmışlar aynı anakart ile ekran kartını.

Intel Unveils Sandy Bridge: Core i7 2600K, i5 2500K, i5 2400, i3 2100 CPUs - Test Setup - Legit Reviews

Bu arada sinyali net tarif edin de tam olarak BIOS ne demek istiyor anlayalım;
örneğin:
1 uzun 2 kısa
1 uzun (sürekli) vb tarif edin.

bence senın ana kart drr 5 desteklemıyor

dostum daha açık anlatmaya çalışıyorum : senin anakart. Şuan takmak ve çalıştırmak istediğin ekran kartını desteklemiyor . Şimdi ddr1 bir rami sen ddr2'ye takarsan çalışırmı tabikide hayır bu anakart ve ekran kartı da aynı olaydan ibaret kısacası uyumsuzluk var.

Senin ekran kartı ana kartına uyumlu değildir bu yüzden çalışmıyordur ekran kartını yeni model bi ana kartta dene çalışacaktır büyük ihtimal

şu bip sesinin nasıl geldiğini bi söylesen sanırım daha çok yardımcı olabiliriz.o sinyallerin anlamları var 1 uzun 2 kısa, 5 kısa , 1 kesintisiz falan.

1. Ekran kartının ram tipi anakartınkinden bağımsızdır. DDR2 destekleyen bir anakarta GDDR5 bellekli ekran kartı takabilirsiniz.
2. O test sonuçlarını aynı anakart+ekran kartı ikilisinin birarada kullanılabildiğini göstermek amacıyla eklemiştim.O resimde İntel D975XBX2 anakart ile HD 6950 nin birarada kullanıldığı görülüyor.
3. Sorun büyük ihtimalle uyum sorunu değil gibi göründüğünden açılış esnasında BIOS tarafından verilen arıza sinyalini tam tarif edin ki sorun tespitinde yardımcı olsun dedim.Mesajdakiler birkaç sinyal örneğiydi.

Tunyukuk'un bahsettiği konu daha önce tartışılmıştı. Grafik tipi ram'ler ki biz bunları genelde GDDR olarak görüyoruz, her anakarta uyum sağlayabilecek kapasitededir.

Bios sesleri olayına gelince. Kartı takıp bilgisayarı açtığınızda biplemeler duyuyorum demişsiniz.

Biraz kaba tabir olacak ama,

biiiiiip biiiiip biiiiip ( 3 uzun sinyal)

biiiiiip bip bip bip ( 1 uzun 3 kısa sinyal) gibi.

Bunu tesbit ederseniz arızanın nereden kaynaklandığını tam manasıyla görebiliriz.

THERMALTAKE TOUGHPOWER 600W GÜÇ KAYNAĞI KASADA MEVCUT.

BU SİSTEM ÖZELLİKLERİNE GÖRE

SAPPHIRE HD6950 GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı Kasaya takıldığında sürekli dıııııııııııııııııııııııt (5 saniye kadar devam etti. tek tip ses. sistemi yakar diye hemen fişi çektim.) diye ses oluşuyor. ekran kartı sökülüp yerine eski olan sapphire hd 3870 takıldığında böyle ses oluşmuyor. sebebini anlayamadım. bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim.

şu bip sesinin nasıl geldiğini bi söylesen sanırım daha çok yardımcı olabiliriz.o sinyallerin anlamları var 1 uzun 2 kısa, 5 kısa , 1 kesintisiz falan.

1. Ekran kartının ram tipi anakartınkinden bağımsızdır. DDR2 destekleyen bir anakarta GDDR5 bellekli ekran kartı takabilirsiniz.
2. O test sonuçlarını aynı anakart+ekran kartı ikilisinin birarada kullanılabildiğini göstermek amacıyla eklemiştim.O resimde İntel D975XBX2 anakart ile HD 6950 nin birarada kullanıldığı görülüyor.
3. Sorun büyük ihtimalle uyum sorunu değil gibi göründüğünden açılış esnasında BIOS tarafından verilen arıza sinyalini tam tarif edin ki sorun tespitinde yardımcı olsun dedim.Mesajdakiler birkaç sinyal örneğiydi.

Tunyukuk'un bahsettiği konu daha önce tartışılmıştı. Grafik tipi ram'ler ki biz bunları genelde GDDR olarak görüyoruz, her anakarta uyum sağlayabilecek kapasitededir.

Bios sesleri olayına gelince. Kartı takıp bilgisayarı açtığınızda biplemeler duyuyorum demişsiniz.

Biraz kaba tabir olacak ama,

biiiiiip biiiiip biiiiip ( 3 uzun sinyal)

biiiiiip bip bip bip ( 1 uzun 3 kısa sinyal) gibi.

Bunu tesbit ederseniz arızanın nereden kaynaklandığını tam manasıyla görebiliriz.

konuyla ilgili bilgim yok denecek kadar az. ama o bios sesinin anlamı "güç kaynağı yetersiz" anlamına geliyor diye biliyorum. gerçi senin bu sorun çıkaran ekran kartı en fazla 200 watt civarı harcıyormuş. güç kaynağın kaliteli bir şeymi belki sorun ondadır...

konuyla ilgili bilgim yok denecek kadar az. ama o bios sesinin anlamı "güç kaynağı yetersiz" anlamına geliyor diye biliyorum. gerçi senin bu sorun çıkaran ekran kartı en fazla 200 watt civarı harcıyormuş. güç kaynağın kaliteli bir şeymi belki sorun ondadır...

Thermaltake demiş iyisinden yani :smile:

Fişi çekmeden o sesi sonuna kadar dinlemek gerekiyor.

Birde işlemci fanı tam olarak yerine oturmuşmu?

ekran kartına psu dan gelen güç kablolarından bi tane mi takılıyor yoksa ikisi birliktemi takılıyor.
bu psu için verimliliğin % 85 ve üstü deniliyor.
psu nun özellikleri bu :001_smile:
Thermaltakeusa»Power Supply»Toughpower Series»Toughpower Standard 600W PSU : Toughpower Standard 600W PSU W0103RU

Psu ya gelen kabloların ikisini de takmalısın. 2 adet 6 pin veya 1 8 1 6 pin olabilir.
Sisteme zarar geleceğinden korkma o süre içerisinde bir sorun yaşamazsın.

Geri