ekran kartı donma sorunu

tiyatrofat

New member
Reaction score
0
belki yeri burası değil ama acemi oldğum için kusura bakmayın yanlış yazdıysam affola ben bilgisayarımdaki donanım sorununu çözemediğim için bilginize başvurmak istedim şimdi donanım şu şekilde ;

anakart : gıgabyte ma770-ud3 938 pın
işlemci : amd athlon ıı x2 250 (3ghz) 2mb (am3 938pin)
ekran kartı : zotac 9600gt eco 1 gb 256bit ddr3 16x
ram : 4 gb kıngston 2*2
hdd : 250 gb seagate-320 gb samsung
power supply : 450 watt redrock

bu donanımda oynadığım mesela gta-4, batman, bıoshock-1,2, call of duty 6 vb.. daha grafik ağırlıklı oyunlarda sorun olmamakla beraber pes 2009, pes 2010, real madrıd game, 7sıns vb.. grafik ağırlığı fazla olmayan oyunlarda donma yapıyordu önceden ekran kartını servisine gönderdim geri geldiğinde çoğu grafik ağılıklı oyun 1920*1080 gibi yüksek çözünürlükte test edilerek sorun olmadığı konusunda bilgilendirildim. ama şu anda benim makinemde oyun ayırt etmeden tekrar donmaya başladı sıcaklıktan dediler sıcaklık normal anakarttan dediler herhangi bir sorunu çünkü 9500gt ile oynadığım zaman hiç bir problemim yok şimdi size şunu danışmak istiyorum bu donanım uyumlu mu? kafamı kurcalayan başka bi soruda benim ekran kartında güç girişi olmadığı için anakartın pcı slotundan fazla enerji çekerek donmasına sebeb olur mu? bu sorun nasıl düzeltilir? güç girişi olmayan ekran kartıma daha sonradan güç girişi eklenir mi?

teşekkürler şimdiden...eğer bir kusurum olduysa affola...kolay gelsin...:crying:

şimdi arkadaşımın evine gittim bugün aynı anakarttan ondada var ram ve ekran kartını (9600GT) denemek için ramlerde sorun yok ama ekran kartını taktığım zaman bu anakarttada donma yapıyor demekki bu anakartla 9600GT uyumsuz bir yerde çakışıyo çünkü 9400 ve 9500 GT ile bunlar 1 Gb 128 bit oynadığım zaman hiçbir sorun yok sorun kesinlikle benim ekran kartında güç girişi olmadığından kaynaklanıyor...aklınızda olsun 9600Gt almayın...kendim yazdım kendim buldum ...yorum gelmeyince :D :D

Birincisi; Redrock kesinlikle gerçek 450W vermez!
Donanım uyumsuzluğundan ziyade senin sorunun PSU.
En kısa zamanda değiştirmeni tavsiye ederim.180-230W arası birşey elde edersin redrock ile.Tüm sistemini 50TL lik PSU ya emanet etme bence :victory
redrock, Raidmax, xilence redwing, thermaltake TR2 gibi marka olarak iyi, ama mimari olarak olarak kötü psu serilerinden uzak durun

İkincisi; ekran kartına ekstra güç girişi vs vs gerek yok.O kartın tasarımı gereği pcı slotundan enerji sağlıyor.

High Power 500W Act. PFC veya High Power coolmax 400 w vb psu tavsiye edebilirim mevcut sistemin için.

yok dostum denedim OCZ denedim 500-600 W sonra thermaltake aynı şekil bir power daha denedim orjinal adını unuttum 500 w asusta denedim zaten her yolu denedim denemedğim yol kalmadı teknik servis elemanıyım dükkanımdaki bütün parçaları denedim ama en sonunda buldum ekran kartı anakart ile uyumsuz arkadaşım vu seri ile uyumsuz çünkü patronumda bu anakartın bir üst modeli var 790-UD3 geri kalan sistem aynı çalışıyo benim şansızlığım bu işte yapcak bişey yok sağol değerli yorumun için...

Dostum bende de oyun esnasında donma sorunu var ve aynı ekran kartını kullanıyorum.Anakartımın modeli ise Gigabyte GA-MA785GT-UD3H..Oyun oynarken ekran birden donuyor ve reset atmak zorunda kalıyorum.Ekran kartımın driverlerini kaç kere güncellediysem de olmadı.Acaba bende de mi ekran kartı uyum sorunu var ?

İşlemci :Amd phenom x3 720 "black edit"
Ram : Corsair 2*2gb 1333 mhz ddr3
Ekran karı : ZOTAC 9600 GT 1GB 256 BIT
Anakart : Gigabyte GA-MA785GT-UD3H

Delirmek üzereyim ..

Geçenlerde bir makalede okumuştum. Gigabyte GA-MA785GT-UD3H nin bazı ekran kartları ile sorunları var. Sanırım Chipset uyumsuzluğu gibi bir durumdu.

Üzülerek çözüm yok. Yeni ekran kartı alacaksınız ya da biraz düşük performans sorun olmaz diyorsanız donanım hızlandırma ivmesini bir kademe geriye çekerek deneyin.

Kolay gelsin...

arkadaşım öyle bir ekran kartın var ve bilgisayar güzel yaaa şimdi hakkını vermek lazım. Güç kaynağı olarakta thermaltake dene ama 600 watt olsun bi zahmet çok rahatlayacaksın

Geri