ekran kartı arıyorum (oyun için)

yoomilk

New member
Reaction score
0
Merhaba arkdaşlar bilgisayarımın özellikleri;
pentium 4
3.20 GHZ
2 gb ram
ekran kartım ati radeon x550

Biliyorsunuz yeni nesil oyunları oynamak için bu ekran kartı yetmiyor.Sınırlı bütçem 150 YTL aslında birzda kafam karıştı piyasada çook ekran kartı modeli var ve seçemiyorum yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum herkese kolay gelsin...

p.lit 8600 gt alabilirsin, ben kullanıyorum çok memnunum, parasına göre iyi bir kart, gözün kapalı alabilirsin, aldıktan sonra bana teşekkürlerini yazmayıda unutma :)

ati radeon 3850 veya 3870 serisi sistemin icin uygun, ama buyuk ihtimalle power supply alman gerekecektir.

vazgecemedıgım palıt 8600 gt yada 8600 gts 100$ cıvarında bır fıyatı var ve gereksınımını karsılayacaktır alıp keyıfle oyunlarını oynayabılırsın benım eskı ekran kartım bu ıdı ve cok memlundum

arkadaşlar teşekkür ederim,sizin söyledikleriniz ekran kartlarını inceledim ve palit 8600 gt seçtim bakalım nasıl performans verecek bu işler deneyerek oluyor herkese teşekkür

Bu arada benim sistem ddr3 ekran kartıyla uyum sağlarmı sağlarsa 8600gt ddr3 ünü alırım daha ileri dönük olduğundan ...

anakart slotlari ile uyumlu olduktan sonra,(or: pci-e16 veya agp8x)
onemli olan islemcinin yetip yetmeyecegi

yeni nesil ustun bir kart alirsiniz, islemci yetersiz kalir,
grafik modellemelerinin aktariminda yetersiz kalir cakilir, buna dikkat edin

birde anakrtinizin markasi ile alacaginiz ekran karti uyumu onemlidir, yan biraz kibardirlar marka secerler,

or:
asus-ati
gigabyte-nvidia
msi-nvidia ile daha iyi performans saglar

kolay gelsin

Eyvallah çoook yardımınız oldu kolay gelsin...

dostum bence hd 4850 yi al ati nin en son modeli çok popüler, 256 mb bile alsan 256 mb 8800gt den daha çok performans sağlıyor crysisi yüksek ayarlarda kasılmadan oynayabilirsin çok harika bir kart yine söylüyorum 512 lik ler paylaşımlı o yüzden 256 lıyla hemen hemen denk kalıyorlar bütçen olsaydı 1024 mb al derdim çalıştırmadığı oyun yok garanti!!!

herkese teşekkürler ben ekran kartımı sipariş verdim 8600gt bakalım nasıl performans verecek ...

bende ekran kartı alacaktım.bu konu üzerinde sorumu sormam mantıklı olacaktır..

işlemcim Pd 2.8
anakart asus( pcı-e16)
ram 1.5 gb
ekran kartım da şuan için 256mb ati x1050

100-150 ytl arası ekran kartlarından hangisi bu sisteme en uygun olur.yani oyunları verimli şekilde oynayabilirim? ikincisi bu sisteme bi ekran kartı yanında power supply almalı mıyım?
Bu ekran kartından terfi etmeye değecek bir ekran kartı önermenizi rica ediyorum.teşekkürler

hayirli olsun, gule gule kullanirsin insallah

gelelim diger arkadasin meselsine:

bende ekran kartı alacaktım.bu konu üzerinde sorumu sormam mantıklı olacaktır..

işlemcim Pd 2.8
anakart asus( pcı-e16)
ram 1.5 gb
ekran kartım da şuan için 256mb ati x1050

100-150 ytl arası ekran kartlarından hangisi bu sisteme en uygun olur.yani oyunları verimli şekilde oynayabilirim? ikincisi bu sisteme bi ekran kartı yanında power supply almalı mıyım?
Bu ekran kartından terfi etmeye değecek bir ekran kartı önermenizi rica ediyorum.teşekkürler

erdennar kardesim,

ilk basta ati markasini tercih etmenizi oneririm
zira her asus kullanicisina dedigimiz gibi asus ati chipset' li ekran kartlari ile daha iyi uyum saglamaktadir.

buradan powercolor hd3650 1 gb ddr2 pci-ex16

veya

buradan da asus hd3650 silent magic 512MB gddr2

urunlerini incelemenizi tavsiye ederim

power supply' inizin kac watt oldugunu yazarsaniz bunun icin de gerekli aciklama yapilir

kolay gelsin

keske 8600 almasaydın bende var ama hıc memnun degılım kardes..

yazanömer arkadaşım sağolasın tavsiyeler için.kasamın 350 watt olduğunu düşünüyorum.everest programından baktım ama hiç bi değer göremedim.everestin hangi kısmından bakabilirim kaç wattlık bir kasa olduğuna?

ayrıca Palit 8600 sonic gt+ : 80 lira 1 senelik

SAPPHIRE ATI X1950GT 256Bit 256MB AVIVO :100 lira 10 aylık

bide bu fiyatlar sizce kaçırmamaya değer mi ki? uygun mu yani. x1950 gt hoşuma gitti çünkü.

simdi soyle soyleyelim, sistemi oyun icin ne kadar daha kullanmayi planliyorsun?

ve kucuk bir aciklama yapmaya calisalim,

soruyu sormamadaki amac; artik tek cekirdekli islemciler gunumuz oyunlarinda yetersiz gelmektedir,
alacagin en ust duzeyde bir kart bile seni max 1-1.5 sene kadar goturur,
ve islemcin ile darbogaz yapacaginida unutmamak gerekir,

bir kac ay sonra yeni cikan oyunlar senin islemciyide destekelememeye baslayacak,

hatta su aralar gta 4 cikmak uzere emin ol ki yeni bir ekran karti alsanda calismayacak,

daha onceki mesajlarda da dedigim gibi asus markasi ati' ye asiktir:durdurun
bu yuzden ne olursa olsun ati chipset' li bir ekran karti almani tavsiye ederim,

buldugun x1950gt ekran karti oldukca guzel bir kart,
tabi sisteminin her halukarda psu gereksinimi olacagi icin,
boyle bir kart alip power supply' a da para ayirmak guzel olur

ama daha onceki mesajlarda soyledigim kartlar,
hem yeni teknoloji olmasi ve hem de chipsetlerinin gelismis olmasi nedeni ile daha basarilidirlar

kisacasi power supply 'da alaman gerektigi icin ve bu sistem max 1 sene sonra yeni oyunlarin hicbirini kaldirmayacagi icin;

sapphire x1950gt' yi tavsiye ederim
bununla birlikte 450 watt' lik bir power supply gerekecek(50-60dolar+kdv)

kolay gelsin

sapphire hd 3850 al bence çok güzel bi ekran kartı memnun kalırsın

atı radeon hd3650 kullanıyorum cok memnunum ama atı degılde nıvıda al derım cnku nıvıdalarda orn turok ta efektler dha fazla nedenını bılmıyorum tabi sistem ne kdr kaldırır bılemıyorıum veya 8800 ler var edga mı neydı tm htrlamıorm gittigidiyordan arama yap ekran kartlarında 8800 die 160 ytl ye cok guzel hmde 10 yıl garantılı bı ekran kartı cıkmıs elmde olsa ondan alırıdm bnde

Geri