Ekmekteki bilinmeyen tehlike

€rd@ls10

Altın Üye
Katılım
2 Ocak 2008
Mesajlar
16,867
Reaction score
0
Puanları
0
Ekmekteki bilinmeyen tehlike

ekmekteki-bilinmeyen-tehlike-267430.jpg


Ekmekteki tuz miktarının düşürülmesiyle, Türkiye’de hipertansiyon hastalığının azalabilir.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Serdengeçti, ekmekteki tuz miktarının düşürülmesiyle, Türkiye’de hipertansiyon hastalığının azaltılabileceğini savundu. Türkiye’de günlük kişi başı tuz tüketiminin Avrupa’nın iki katı olduğunu belirten Prof. Dr. Serdengeçti, “Türkiye’de günlük 18 gram olan tuz tüketiminde ekmek birinci faktör” dedi.

Antalya’da düzenlenen 26’ncı Ulusal Nefroloji, Hipertansiyon, Diyaliz ve Trasplantasyon Kongresi’ne katılan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Serdengeçti, hipertansiyonun kronik böbrek rahatsızlığını ortaya çıkaran nedenlerden biri olduğunu belirterek, tuz tüketimin hipertansiyonu artırdığını söyledi.

Böbreklerin iyi çalışması için çok su içilmesi yönünde çeşitli tavsiyelerin sürekli gündemde tutulduğunu da belirten Prof. Dr. Kamil Serdengeçti, “Burada önemi olan dengedir. Kişi ne kadar sıvı kaybediyorsa o kadarını yerine koymalıdır. Bu da ortalama 2.5 litredir. Böbreklerim iyi çalışsın diye çok su içmek zaman zaman zarara da neden olabilir” diye konuştu. Prof. Dr. Serdengeçti, sıvı dengesinin kurulmaması durumunda ise böbrek taşı rahatsızlıklarının ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.​
 
Geri
Üst