Ekmek Yerine Pasta Yiyelim

>ahm@t<

>HayalperesT
Reaction score
0
Erdoğan'ın ÖTV söylemi sosyal medyanın en çok konuştuğu konulardan biri oldu.

ÖTV oranlarına gelen zamdan çok siyasilerin zama ilişkin söylemleri, son günlerde sosyal medyanın en çok konuştuğu konulardan biri oldu.

Sigara, alkollü içki, cep telefonu, elektrikli araçlar hariç 1,600 cc üzeri otomobillerde ÖTV oranlarının arttırılmasının ardından siyasilerden ardı sıra gelen zam açıklamaları vatandaşı çileden çıkardı.

ÖTV oranlarına gelen zamdan çok siyasilerin zammı savunmak için yaptığı açıklamalar sosyal paylaşım siteleri ile sözlüklerde en çok konuşulan konulardan biri oldu.

İlk açıklama, zammın cari açığın düşürülmesi nedeniyle yapıldığını belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi. Şimşek’in "Bu artışları bir vergi artışı ve bir zam olarak görmemek lazım. Tamamen güncelleme olarak görmek lazım" açıklaması, sosyal paylaşım sitelerinde 'zam değilmiş şükürler olsun' şeklinde yorumlara neden oldu.

Akabinde Başbakan Yardımcısı Babacan “Zam değil, bazı lüks tüketim maddelerinin ithalatını azaltmayı ve cari açığı dengelemeyi hedefleyen vergi düzenlemeler” açıklamasında bulundu. Babacan’ın açıklamasını, Bülent Arınç’ın zamda bir hikmet aranması gerektiği ve fakirleri ilgilendirmediği yönündeki açıklaması takip etti.

Sigaraya gelen ÖTV zammını “Ama sigara öldürür. Zaten paketinin üzerinde, ‘sigara içmeyiniz’ diye yazıyor. Yani biz aslında onların sağlığına biraz daha katkı sağlıyoruz” sözleriyle savunan Arınç, cep telefonuna gelen ÖTV zammını ise “Düşünün Türkiye gibi bir ülkede haddinden fazla cep telefonu var” sözleriyle savundu.

Ve en son açıklama Başbakan Erdoğan’dan geldi. Erdoğan’ın, ‘Sigarayı içmezsin olur biter. Alkolü biraz daha az tüketirsin olur biter. Kalkıp da Porsche kullanacağına gel Fiat kullan ne olacak Volkswagen kullan ne olacak. Ülkenin cari açık sorunu var. Rahmetli Özal’ın kemer sıkma dediği olay işi sıkı tutmazsak Yunanistan’ın durumuna mı düşelim. Biz eşeği sağlam kazığa bağlayalım” sözleri sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri oldu.

‘’EKMEĞE DE ZAM YAPSIN PASTA YİYELİM’’

Erdoğan’ın açıklamaları, sosyal medya kullanıcılarının aklına, 1789 Devrimi öncesinde Fransa Kraliçesi olan Marie Antoinette'e ait olduğu rivayet edilen ‘Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler’ sözünü getirerek ‘Erdoğan ekmeğe de zam yapsın da pasta yiyelim en azından endorfin salgılarız. Tiramisu sevenler likör koymayıversin canım nolacak’ yönünde yorumlara neden oldu.

Vatandaşa Porshe yerine Fiat ve Volkswagen kullanmasını öğütleyen Başbakan’ın makam aracına da atıfta bulunuldu. Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda, Mercedes marka makam aracını Cumhurbaşkanı Gül'ün de kullandığı piyasa değeri 500 bin lira olan BMW 760i Long modelinin bir benzeri ile değiştirdiğini hatırlayan kullanıcılar, ‘Duyan da başbakanın makam aracı fiat linea zanneder’ şeklinde yorumlarda bulundular.

İŞTE O YORUMLAR

- Güne, aldığı ÖTV zammı haberlri ile başlayan Y.R.A.(31) yapılanın zam değil sadece fiyat ayarlaması olduğunu öğrenince rahat bir nefes aldı.

- Erdoğan'dan bir istek şarkı: zam diyorsunuz ama, "Bir ihtimal daha var!"

- Ben Başbakan Erdoğan, Doğalgaza %14 Zam yaptık ama Asgari ücrete %5 bile yapmadık...Aslında %14 %5'ten daha ufaktır :))

- Erdoğan, Yunanistan'ın durumuna düşmemek için Eşşeği Sağlam Kazığa Bağlayacağız Diyor... fakat kazığı vatandaşa çakıyor.

- ‘Porsche’ye binme bunlara bin’ diyerek mesajı veren başbakan söylemi, kimin neye bineceğine de artık devlet bakıyor. sağolasın sosyal devlet , varolsaın sosyal devlet.

- Volkswagen işaret edilerek doğuş grubuna selam çakılmıştır.

- Ekmeğe zam yapacaklar, Başbakan bu kez "Az yiyin, kilo almayın" der mi ?

- "Sigara icme, alkolu az tüket" demis Başbakan. Yarin da ilaca zam yapıp hasta olma mı diyecekler?

- Güzel Başbakanım; suya da zam gelince, banyo yapmayacak mıyız?

- Bence idare amirleri de Passat'tan a6'ya terfi edeceklerine hacı murat'a binsinler. Görelim tasarruf neymiş...

- "Sigara içme ,alkol içme ,telefonu az kullan ,Fiat’a bin ,elektiriği az tüket , doğalgaz kullanmaz soğuktan öl , kirada oturma kardeşim çadırda kal, internet senin neyine sen Türkiyesin büyük düşün."

- Son yaptığı açıklamalarla italyan malı Fiat ve Alman malı volkswagen'i türk malı sandığına inanmaya başladığım siyasetçi...

- Babam "kalk git sigara al ben kalkmayayım sen git" dedi, ben de durur muyum yapıştırdım cevabı, "Sigarayı içmezsin olur biter". Sonra babam bana vurdu. herkese işe yaramayan bi cümle.

- Ben yakmazsam, sen yakmazsan, o yakmazsa, nasıl kapanır senin başbakanlığın dönemindeki cari açıklar?

- Keneye karşı çorapları pantalon paçalarının üzerine çekmeyi öneren hükümetin yeni önerisi.

Halk niye şikayet ediyorsa anlamadım. Adama yetki verdin, senin yerine düşünüyor, senin yerine hayatını ayarlıyor. Daha ne istiyorsun. Adam sana bunu reva görüyor.

ilk önce o oy veripte ahkam kesenleri oturtacan şöyle bir rahatlayacak mutlu bir ifadeyle bakacaklar dünyaya...
herşey güzel bir numarayız dünyada şöyleyiz böyleyiz mükemmeliz vs. hikayeler destanlar zırvalar.

hani şu meşhur taner in lafı aklıma geldii.....ooooo yeeeeaa!!! <ne olduu yaaa???>

Her türlü güncelleme işleriniz itina ile yapılır. adres: akp güncelleme merkez..

Nasil rahat uyuyor bunlar anlamis degilim vallah.

Geri