ek yerleştirmeler

afrasyapp

New member
Reaction score
0
arkadaşlar ek yerleştirme hakkında bilgisi olan var mı acaba? nasıl bir yol izleniyo kontenjanlar ne zaman açıklanıyo acaba. lütfen.

kayıtlar bittikten sonra klavuz yayınlanıyor..
ben mutlaka bak derim
ben ek yerleştirmeyle yerleştirildim :D

Ekim ayında yayınlanıyor kılavuz ona göre tercih yapıyorsun
Ek kontenjandan tercih yapabilmek için tek kural ÖSS ile açıköğretim hariç herhangi bir yere yerleşmemiş olman lazım

peki. benim tercih edeceğim okula girmem için o okula giren en son kişiden yüksek puan almam mı gerekiyor

malesef yok kardeş olsa sölerdim

evet bu yıl oluşcak taban puandan 0.000001 düşük bile puanın tercih edemezsin

Üniv. ler kayıtlardan sonra boş kalan kontenjanları ÖSYM ye bildirir ve EKİM ayında yeni kılavuz yayınlanır

bn bişi sorucam bn 285 puanla yeditepe yönetim bilişim sistemleri destek burluya girdim kaçıncı olarak girdiğimi ancak ek yerleştirme kılavuzu geldiğinde mi öğrenirim eğer 260la bile girilen bi yerse çok büyük hayal kırıklığına uğrucam anadoluyu üste yazmadığım için....3.sıramdaydı çok istediim bi yerdi ama kime söylesem sevincim kursağımda kalıo sanki özel paralı hiç kazanamamışım gibi hissetiriolar adama...puansızsa destek burslular kötü olurum :( bilgisi olan varsa yrdm ederse sevinirim :(

taban puanlar ek kontenjan kılavuzunda yazar daha önceden öğrenemezsin

peki. benim tercih edeceğim okula girmem için o okula giren en son kişiden yüksek puan almam mı gerekiyor

girmek istedigin yere gitmen için 2 şart lazım
1-orada açık kontenjan lasım(en önemlisi:D)
2-Orayı ek kontenjandan yazıcak arkadaşlardan daha yüksek puana sahıp olman lazım

bn bişi sorucam bn 285 puanla yeditepe yönetim bilişim sistemleri destek burluya girdim kaçıncı olarak girdiğimi ancak ek yerleştirme kılavuzu geldiğinde mi öğrenirim eğer 260la bile girilen bi yerse çok büyük hayal kırıklığına uğrucam anadoluyu üste yazmadığım için....3.sıramdaydı çok istediim bi yerdi ama kime söylesem sevincim kursağımda kalıo sanki özel paralı hiç kazanamamışım gibi hissetiriolar adama...puansızsa destek burslular kötü olurum :( bilgisi olan varsa yrdm ederse sevinirim :(

çogu üniverste %50 bursu destek bursu dıye nıtelendırıyo haberın var mı %50 burslu okuycaksın

Geri