Egzotik KapLumbağaLar..

Mayhoş

mayhoş
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
11,125
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
ღ♥Sonu Ölüm de olsa O♥ღ
Dünyanın egzotik kaplumbağaları

Soyları giderek tükense de bu kaplumbağalar doğada ne kadar farklı canlı türlerinin yaşadığını bize gösteriyor. İşte dünyanın en egzotik kaplumbağaları...

Kapan kaplumbağası
2006 yılında New York’ta ilkokul öğrencileri tarafından keşfedilen bu dev su kaplumbağası Kanada ve Meksika’da da bulunuyor. Aynı zaman da bu hayvan kaplumbağa çorbası yapımında kullanmak üzere eti için avlanılıyor.


01.jpg



Timsah kapan kaplumbağası
Dünyadaki en büyük su kaplumbağalarından biri. Yakaladığı her şeyi yiyebilen bu hayvanlar timsah, yılan ve hatta diğer kaplumbağa türlerine bile saldırmalarıyla ünlüler. Tek iyi özellikleri diğer su kaplumbağalarını koruyor olmaları.


RFD13.jpg



Yılan boyunlu kaplumbağa
Suda yaşayan bu tuhaf tipli kaplumbağa tehdit hissettiği anda kaslarından ağır bir koku salgılamaya başlıyor. Kendini korumak için kafasını içeri çekmektense sağa sola sallıyor.


104084_n.jpg



Mata Mata kaplumbağası
Güney Amerika’da bulunan bu tuhaf kaplumbağanın vücudu bir kütük parçasını ve kafası da yere düşmüş yaprak görüntüsünü andırıyor. Suda hareketsiz kalarak yanına yaklaşan balıkları yutuyor.

50336272.JPG



Yılan boyunlu Arjantin kaplumbağası
Yılanı andıran bir boyuna sahip bu tür Arjantin, Paraguay, Uruguay ve Brezilya’da bulunuyor. Dış görünüşe göre Avustralya’da yaşayan türdaşlarını andırsa da mata mata türüyle daha çok alakalıdır.

hydromedusatectifera1dv1.jpg


Yumuşak kabuklu Cantor kaplumbağası
Bir su kaplumbağası olan bu türün kafası oldukça büyük, gözleri ise küçük ve burnuna yakındır. Boyları iki metreyi bulabilmekte ve kilosu da 50 kiloya kadar çıkabilmektedir. Onları tuhaf kılan şey ise hayatlarının yüzde 95’ini hareketsiz ve uyuyarak geçiriyor olmaları.



87NxF.jpg




Yumuşak kabuklu Çin kaplumbağası
Bu da dünyanın en büyük kabuklu kaplumbağa türüdür. Meşhur kaplumbağa çorbalarının çoğu bu türden yapılmaktadır.

mercek.4.8.jpg


Dikenli yumuşak kabuklu kaplumbağa
Kanada, Amerika ve Meksika’da bulunmaktadır. Adını kabuğunun kenarlarında bulunan minik dikenimsi yapılardan almaktadır.


10018903.jpg



Büyük kafalı kaplumbağa
Özellikle Tayland, Çin ve Vietnam’da bulunan bu türlerin adından da anlaşıldığı üzere kafaları büyük. Ağaçlara rahatça tırmanabiliyorlar. Yüzerken de kuyruklarını akrebe benzer bir hareketle yay şekline getiriyorlar.



IHds6.jpg



Yılan boyunlu Rote Adası kaplumbağası
Uluslararası hayvan ticaretinde çok rağbet gören bir tür. Ancak 2001 yılında toplanma yasağı getirildi çünkü sayısı oldukça azalmaya başlamıştı.





Domuz burunlu kaplumbağa
Yumuşak kabuklulardan olan bu tür Avustralya ve Yeni Gine’nin gölleri ve nehirlerinde yaşıyor. Dişiler 25 yaşını geçmeden ergenliğe ulaşamıyor. Bu tür de egzotik hayvan ticaretinde önemli bir yerde.

dl6XJ.jpg


Deri kabuklu kaplumbağa
Bu da deniz kaplumbağaları arasında en büyük olanı. Boğazında bulunan dikenler yiyeceği yutmasına yardımcı oluyor. 1280 metreye kadar dalabilen bu inanılmaz yaratıkların ağırlığı 250 ile 700 kilo arasında değişiyor. Bu güne kadar tartılmış en ağır kaplumbağa 916 kiloymuş!

vJkfy.jpg

 
bazılarının içine timsahla yılan kaçmış :)
 
Bi kaplunbağa çorbası içmek nasib olmadı.
Tadı nası acaba merak ediyorum.
 
Bildiğin''TOSBAA'' bunlar kardeşim niye kandırıyon bizi : )

Egzotik değilde ilginç olsa iyi olacak başlık bunlardan birisini görsem herhalde korkardım : ))
 
acayip kaplumbağlar varmış bea ürkütü bazıları evet

eline sağlık
 
Geri
Üst