Edison Cehenneme mi Gidecek?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DeRSaaDeT

Islambol
Altın Üye
Reaction score
0
Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden13 (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükâfat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir).14

Bakara Suresi 62. Ayet (Diyanet Meali PDF formatında Diyanetin sitesinden indirilebilir... Aşağıya PDF halinden aldığım bu bölümün bir screen shot'ını koydum...)

14 İslâmiyet, kendinden önceki dinlerin hükmünü kaldırmıştır. Bu itibarla, hangi dine mensup bulunursa bulunsun, tüm insanlar İslâm’a girmekle yükümlüdürler. İslâm gelmeden önceki semavî dinlere mensup olanlardan Allah’a ve ahirete inanıp iyi işler yapanlar, tıpkı İslâmiyette olduğu gibi, kurtuluşa ermişlerdir. Bu, genel bir kuraldır. Bu âyet bu noktayı vurgulamaktadır. Yoksa İslâmiyet geldikten sonra, İslâm’ı kabul etmeden, kendi ölçüleri içinde “Allah’a ve ahirete inanıp, iyi işler yapmak” kişiyi kurtuluşa erdirmez. Benzer ifadeler için bakınız: Mâide sûresi, âyet, 69.

28btea0.jpg

[video=kadir m?s?ro?lu-Edison cehenneme mi gidecek?]6537[/video]

elekttriği asıl bulan edison değil nikola tesladır...
edison her seferinde nikoal teslayı kötülemiş ve aşşlamıştr. ama elektriğin asıl babası nikola tesladır..

elekttriği asıl bulan edison değil nikola tesladır...
edison her seferinde nikoal teslayı kötülemiş ve aşşlamıştr. ama elektriğin asıl babası nikola tesladır..

Elektriği bulmuş diye birşey demiyor konuyu dinlersen görürsün =)... Ayrıca anlatılmak istenen nokta ampulü elektriği bulmuş mu olayı da değil..

üzgünüm ama evet ( şayet müslüman olarak ölmediyse)

Burada kimsenin buna cevap verebileceğini sanmıyorum.

"Şüphesiz ki en doğrusunu Allah bilir.."

Anlatılmak istenen herkes islama girmekle mükelleftir... Bu tefsirlerde de, kuranın yukarıda gösterdiğim diyanet mealinde de açıkça belirtilmiştir.. Ha kimin müslüman olarak ölüp ölmediğini bilemeyiz... Ama ölçü islamdır... Eğer müslüman olarak ölmediyse allahın sözü olan kurana göre ebedi cehennemliktir.. Allahın açıklamadığı kim cennete gidecek kim cehenneme gidecek gibi olayları biz bilemeyiz... Ama allahın kuranda açıkça belirttiği hükümler de vardır ki alimler bundan eğer kişi müslüman olarak ölmediyse cennete gidemez sonucunu bariz şekilde çıkarmışlardır...

Çok güzel ve doğru bir söz ancak Allah bazı bilgileri Peygamberleri ve kitapları sayesinde insanlarında bilmesini sağlamıştır.

İman etmedikce cennete girilemeyeceğine dair açık ayet var yani çok karmaşık bir durum değil.

Anlatılmak istenen herkes islama girmekle mükelleftir... Bu tefsirlerde de, kuranın yukarıda gösterdiğim diyanet mealinde de açıkça belirtilmiştir.. Ha kimin müslüman olarak ölüp ölmediğini bilemeyiz... Ama ölçü islamdır... Eğer müslüman olarak ölmediyse allahın sözü olan kurana göre ebedi cehennemliktir.. Allahın açıklamadığı kim cennete gidecek kim cehenneme gidecek gibi olayları biz bilemeyiz... Ama allahın kuranda açıkça belirttiği hükümler de vardır ki alimler bundan eğer kişi müslüman olarak ölmediyse cennete gidemez sonucu bariz şekilde anlaşılmaktadır...

Müslüman olarak ölüp zina yapan insanın, ters ilişkiye giren insanın durumu ne olacak peki.

Bence bunlar üzerine tahmin yürütebiliriz. Kur'an-ı Kerim ve hadislerden yola çıkarak mantıklı şeylerde söyleyebiliriz. Ancak o gün geldiğinde yine göreceğiz ki takdir ilah'ındır. Ben bunu kastetmeye çalıştım.

Kimse bunun üzerine konuşamaz derken, kimsenin kesin bir yargıya varamayacağını söylemek istedim.

Alman kendince dünyanın en yüce milleti ve ırkı, İngiliz öyle, İsrail öyle. Eee, Araplarda bu rüzgardan etkilenecek tabiki, kendinden başkasını cennete bile sokmaz. Biz ne karışıyoruz ki, hele Allah ne karışıyor ki. Kimin cennetlik, kimin cehennemlik olduğunu hacı ve hocalar bilecek sadece.

Alman kendince dünyanın en yüce milleti ve ırkı, İngiliz öyle, İsrail öyle. Eee, Araplarda bu rüzgardan etkilenecek tabiki, kendinden başkasını cennete bile sokmaz. Biz ne karışıyoruz ki, hele Allah ne karışıyor ki. Kimin cennetlik, kimin cehennemlik olduğunu hacı ve hocalar bilecek sadece.

Hacı hocalar o girecek bu girmiyecek demiyor... Sadece cennete girme kriterlerini kuranda allah nasıl anlattıysa belirtiyorlar.. Mesela bir adam şu kesin cennete girer ya da cehennemliktir dese kafirdir... Adamın müslüman ölmediği apaçık görülse bile bunu söylemek bize yakışmaz...

Konu ile anlatmak istediğim bazı insanlar hristiyanlar da cennete girecek şeklinde konuşuyorlar... Bu şekilde konuşanların kitap sünnetle sabit olmak üzere hiçbir delili baz almadan konuştuklarını göstermek içindir...

benim anlayamadığım birşey var.Afrikada 15 yaşına kadar(yani reşit olana kadar) zar zor hayatta kalan bir insan 15 yaşında açlıktan can çekişe çekişe öldüyse ve müslüman değilse ne olacak? Dünyada çekmediği çile kalmamışken ahirettede sonsuza kadar cehennem ateşinde mi duracak? Eğer öyle ise bu adamın suçu neydi..

benim anlayamadığım birşey var.Afrikada 15 yaşına kadar(yani reşit olana kadar) zar zor hayatta kalan bir insan 15 yaşında açlıktan can çekişe çekişe öldüyse ve müslüman değilse ne olacak? Dünyada çekmediği çile kalmamışken ahirettede sonsuza kadar cehennem ateşinde mi duracak? Eğer öyle ise bu adamın suçu neydi..

Reşid olma yaşı kadından erkeğe değişir ve genelde erkekler için en geç diyebileceğimiz bir yaş senin 15 yaş dediğin olay. Reşit yaş kadın için 9-12 dir erkek için 12.-15 dir.. Eğer böyle teknolojiden mahrum bi yerde bile olsa islamiyeti kafi oranda duymuşsa ve inanmamışsa bu işten sorumludur... Bu işin açlık toklukla alakası yok.. O dünya sınavıdır.. Birisi 30 yıllık yaşamı boyunca çok zengin olur tüm dünyayı satın alabilir ama iman etmemiştir sonsuz cehenneme gider... Diğer adam 30 yıl bi kuru ekmek yemiştir ama iman etmiştir sonsuz cennete gider, ya da tam tersi olabilir... Bu verilen ya da verilmeyen nimetler sadece sınavın bi parçası herkesi farklı şekillerde imtihan eden allahtır... Ben de sana o zaman şöyle soru sorayım... O çok aç olan adam inanılmaz zengin olsaydı belki de insanlara bütün o an dünyada var olan tüm insanlardan daha fazla zulmedecekti, ilahlık taslayacaktı. Bu noktadan da düşünmekte fayda var... Derler ya bi adamın asıl kişiliği eline para geçince anlaşılır... İman da paradan dolayı ya da parasızlıktan şekillenmez... Yani açlık tokluk gibi olayların, düşünülerek varılacak iman sonucuyla bir alakası yoktur... İman beleştir. Bütün günahlara dikkat edin genelde hepsi para gerektirir. Parasız adam iman etmişse günah işlememe ihtimali daha yüksektir.. Buna karşın ona da yeteri kadar nimet verilmeyerek allaha isyan edip etmeyeği sınanıyor.. Diğer taraftan iman etmiş bir zengine de insanlara zulmedecek mi, para gerektiren bütün günahlara batacak mı, parasının çokluğundan ilahlık taslayarak allaha şirk koşacak mı bunlar sınanmaktadır.... yeterki insan aklını kullansın... Gerisi sınavın teferruatıdır... Bi adamın bacağı olmaz öbürünün gözü görmez birisi bütün hayatını hastanede geçirir.. insan hiç yürüyemese eli olmasa kolu olmasa bile dinde kolaylık vardır. yeterki imanında sabretsin. başına ne gelirse gelsin isyan edenlerden olmasın..

Hz eyyub (a.s) kısaca hayatı...

Hz. Ibrahim soyundan gelen bir peygamber.

Eyyûb (a.s.)'dan Kur'an'da dört yerde bahsedilir ve sabir örnegi olarak takdim edilir (en-Nisâ, 4/163; el-En'âm, 6/84; el-Enbiyâ, 21/83; Sâd, 38/41). Tevrat'ta da "Eyûb" adiyla müstakil bir kitap, Hz. Eyyûb'un kissasina tahsis edilmistir.

Islâm kaynaklarina göre Havrân bölgesinde yasayan ve çok zengin olup, sayisiz mali-mülkü, birçok oglu kizi bulunan Eyyûb (a.s.), kendi toplumuna peygamber olarak gönderilmistir. Sabah-aksam ümmeti ve Allah'a ibâdetle mesgul olan Hz. Eyyûb, Rabbinin bir imtihânina mârûz kalmis, bütün servetini, çocuklarini kaybettigi gibi seytanin kendisine musallat olmasi neticesinde kalbi ve dili hâriç bütün vücudunda çibanlar çikmis, iltihapli yaralar açilmis, yaralarina kurtlar dolmus ve vücudu bozulup kokmaya baslamisti. Bu durumda kocasina hizmete sebât eden esi "Rahmet" hariç hiç kimse onun yanina yanasmadigindan cemiyetten çekilmek mecburiyetinde kalmis, fakat hiçbir zaman sabrini ve Cenâb-i Hakk'a bagliligini kaybetmemistir. Farkli rivâyetlere göre 3, 7, 13 veya 18 sene gibi epey uzun süren bu sikintili dönemden sonra sabriyla imtihâni kazanan Eyyûb (a.s.) Cenâb-i Hakk'in lütfu ve emriyle ayagini yere vurmus, fiskiran su kaynagindan yikanip içerek eski sihhati ve güzelligine kavusmustur. Ayrica kendisine yeniden birçok servet ve çocuk da ihsân edilmistir.

Genellikle kabul edildigine göre bu imtihana ugradigi sirada yetmis yasinda olan Hz. Eyyûb, sifâ bulduktan sonra yirmi yil daha yasamis, diger bazi rivâyetlere göre ise hastaligindan önceki kadar daha ömür sürmüstür. Kendisinden sonra Bisr adindaki bir oglu, kavmine peygamberlik yapmistir.

Ahmet ÖNKAL
Kaynak: Sâmil Islam ansiklopedisi

eğer islamiyeti duymuşşa ve inanmamışsa cehenneme gidecek diyorsun.Ama şöyle birşey var;açlıktan ölen bir insandan bahsediyoruz ve bu insan için öncelik hayatta kalmak yiyecek birşeyler bulmak.Yani diğer insanlar gibi rahat içinde yaşayıp "hangi dine inansam,hangisi doğru" diye düşünecek durumda değil.

Açlıktan ölmek üzere olan bir insan hristiyanmı olayım yoksa islamımı seçeyim diye düşünürmü sence??

Allah olmaya Allahın yerine karar vermeye ne çok meraklı insan var.
Allahın vereceği kararlar hakkında fazla yorum yapmayın bence.
Kimin ne olduğuna karar verecek selahiyyette kalbini bien kim var aranızda ki konuşuyor girer diyene de girmez diyene de sorarım Allah mısın da bir kişi için hükmü kesin veriyorsun?
Kendini ne sanıyorsun da Allahın vereceği karara yorum yapıyorsun.
Gidin meleklerin cinsiyetini tartışın.

http://www.hhportal.com/islam-ve-insan/745978-islamda-ugursuzluk-yoktur.html#post5373238

bir yazımda demiştimki:

.........................

Çünkü inanma ihtiyacı herkes için geçerli standart kurallar içermez. Bu gibi nedenlerle insanların kurtuluşunu belli bir dine bağlamak ve diğerlerini yok veya hastalıklı, bozuk kabul etmek gerçekçi bir yaklaşım olmaz.

Aklı sevip akıllara ziyan davranış veya düşüncelerle bir sistemin kendini ayakta tutmaya çalışması nafiledir. Haa ne yapabilirsin?!! Baskı, korkutma, çarpıtma, cahil bırakma yöntemleriyle ömrünü uzatmaya çalışırsın.

Bu nedenle bazı insanların inanma ihtiyacını gidermek ve sosyal hayatı düzenleyen diğer unsurlara katkı sağlama açısından dinler gereklidir. Bu gerekliliği tartışmak abestir.

Ancak inanma şeklini standart ve belli bir şekil üzerine kurgulamak yanlıştır. Sadece Hıristiyanlık kurtarır, sadece Yahudilik kurtarır, sadece İslamiyet kurtarır, sadece Şamanizm, Budizm, Taoizim kurtarır yaklaşımı doğru ve sağlıklı bir yaklaşım değildir.

Bizim bulunduğumuz coğrafyada, gözlemlediğim kadarıyla yaşanan İslamiyet, gerçek İslamiyet olmaktan öte Arap kültürüne bulanmış ve Şamanizm sosuyla servis edilmiş bir malzemeye dönüşmüştür. Halkın yaşadığı din şimdilik böyle görünüyor.

http://www.hhportal.com/islam-ve-insan/745978-islamda-ugursuzluk-yoktur.html#post5373238

bir yazımda demiştimki:

.........................

Çünkü inanma ihtiyacı herkes için geçerli standart kurallar içermez. Bu gibi nedenlerle insanların kurtuluşunu belli bir dine bağlamak ve diğerlerini yok veya hastalıklı, bozuk kabul etmek gerçekçi bir yaklaşım olmaz.

Aklı sevip akıllara ziyan davranış veya düşüncelerle bir sistemin kendini ayakta tutmaya çalışması nafiledir. Haa ne yapabilirsin?!! Baskı, korkutma, çarpıtma, cahil bırakma yöntemleriyle ömrünü uzatmaya çalışırsın.

Bu nedenle bazı insanların inanma ihtiyacını gidermek ve sosyal hayatı düzenleyen diğer unsurlara katkı sağlama açısından dinler gereklidir. Bu gerekliliği tartışmak abestir.

Ancak inanma şeklini standart ve belli bir şekil üzerine kurgulamak yanlıştır. Sadece Hıristiyanlık kurtarır, sadece Yahudilik kurtarır, sadece İslamiyet kurtarır, sadece Şamanizm, Budizm, Taoizim kurtarır yaklaşımı doğru ve sağlıklı bir yaklaşım değildir.

Bizim bulunduğumuz coğrafyada, gözlemlediğim kadarıyla yaşanan İslamiyet, gerçek İslamiyet olmaktan öte Arap kültürüne bulanmış ve Şamanizm sosuyla servis edilmiş bir malzemeye dönüşmüştür. Halkın yaşadığı din şimdilik böyle görünüyor.

inanmamakta serbestsin ama bölüm islam ve insan bölümü kardeşim ;). Adı dinler tarihi olan bir bölüm olsa yine haksızsın. Biz burada islam kitabında neyi anlatmışsa onları paylaşıyoruz... Kafanıza göre konuşmak yerine bak diyanetin sitesindeki meali biraz inceleyin... Ayrıca inanmıyorsanız da kendinizi buralara mesajlar atmak zorunda görmeyin derim... Her bölüme kimse mesaj atmak zorunda değil.. Bu islamın gerçeğidir..Sen kendini iyi hissedeceksin diye ben yumuşak konular, sadece ahlakla ilgili konular açamam buraya. İslam bunu demek zorundadır kitap ve sünnetle sabittir ki müslüman olmayan cennete GİREMEYECEK ;)... Bekleyin bakalım biz de sizin gibi bekleyenlerdeniz ;)

Dartherim denen yüce zat matematikte geometri ile ilgili bir soru sorulsa bilemesen nasıl geometri kitabını açıyorsan, eğer islama inanıyorsan indir kuran meali ve tefsirleri oku... İslamdan başka din kabul olunmayacaktır gibi birçok ayeti oku... Araştırmadan, okumadan gelip buraya ahkam kesmenin alemi yok... İnanmıyorsanız da kendinizi post kasmak için zorlamayın derim .. kendine göre şartları olan bir din ve bölüm... Bu tarz görüşlerinizi her telden tarzı bölümlerde belirtebilirsiniz... Oturduğunuz yerden allahın kitabında yazdıkları aleyhine post kasmak için dürten mi var bunu anlamadım?

Al ben de size link vereyim =)..
http://www.hhportal.com/islam-ve-insan/745978-islamda-ugursuzluk-yoktur.html#post5378161

crazyboy_9999 Allah hidayete erdirsin. Doğru yolu göstersin.

crazyboy_9999 Allah hidayete erdirsin. Doğru yolu göstersin.

Kardeşim dediğim gibi... Şu islam konusuna gelince neden herkes bilse de bilmese de konuşur anlamıyorum... Bu islam da bir ilim... Bunu öğrenmek için adamlar işin medreselerde eğitimini alıyorlardı.. Birçok ilimleri alarak konuşuyorlardı... Herkesin bir aklı var kabul... Bazı noktalar benim de mantığıma yatmıyor... Ama din kendi mantığımıza uygunsa kabul etme işi değildir... Çünkü bana mantıklı gelen de sana mantıklı gelmeyecektir emin ol... Veya sana mantıklı gelen bi yer bana mantıklı gelmez... Bir konuda 10 milyar kişi görüş belirtse 10 milyar farklı sonuç çıkar... tek sonuç çıkması için kitap ve sünnet insanlığa armağan edilmiştir. Bizim amacımız kendi mantığımızı dinimiz yapmak değil bize gösterilen yolu mantığımıza uydurmaktır. Kendi mantığımızı dinimiz yapacaksak kendi mantığıyla putları ilah yapan cahiliye arabından ne farkımız kalır? Bugünün putu da kendi mantığımızı dinimiz yapmak değilse nedir? İslamdaki kitap ve sünnette verilen bu bilgilerin hepsinin de mantıklı bir açıklaması var. Dinin bir mantığı var ve ben bu mantığı milyonlarca mantık içinde en doğru mantık kabul edenlerdenim. Bugün islam alanında profesör olmak için yıllarca okuyolar tıpkı mühendislik tıp gibi... Bu kadar kolay iş olsaydı 6 ayda öğrenilirdi bu işler... Tek işi hayatı boyunca sadece mesela islamın hadis dalını incelemek olan alimler varken, bu adam bu işe 50 senesini verip bir bilgi elde edip bununla konuşurken bizim bir kuran meali bile okumadan bölüme yorumlar yapmamız herşeyden geçtim o adamın emeğini hiçe saymaktır...

Son olarak konunun amacı edisonu cehenneme göndermek değil doğru yolun kuran ve sünnete göre neden islam olduğu ispat etmektir... Bölümdeki mantık çok basit aslında ya ne x'in görüşü ne y'nin görüşü kitap ve sünnetin görüşü... Bununla amel eden ehli sünnet alimlerinin görüşü... Çok basit... Matematik öğrenmek için matematik kitabını açmamız gerektiği gerçeği kadar basit aslında.. Mantığımıza yatmaz düşünürüz.. Ki sırf islamın hükümlerinin nasıl bir mantığının olduğunu incelemek üzere bile hikmet-i teşri diye bir ilim var... Birazcık hayatını bu işlere adayarak can vermiş nefsini köreltmeyi başarabilmiş bu değerli alimlerimize az saygı diyorum...

Bir kişi hakkında hüküm vermek de Allah olmaya soyunmaktır. İsim verilen bu konu malesef çok korkunç.
Genel hükümleri söyelmek ayrı özel olarak bir kişiye hükmetmek ayrıdır.
İnsan bir şey söylerken çok dikkatli olmalı Dini hususlarda.

Bir kişi hakkında hüküm vermek de Allah olmaya soyunmaktır. İsim verilen bu konu malesef çok korkunç.
Genel hükümleri söyelmek ayrı özel olarak bir kişiye hükmetmek ayrıdır.
İnsan bir şey söylerken çok dikkatli olmalı Dini hususlarda.

Edison cennete gidecek iddiasını atanlar islam karşıtı gruplar... İslam alimleri de konuya eğer müslüman olmadıysa gidemeyecek şeklinde yorum getiriyorlar... Burada yargılama yok ;) hala anlamak istediğin gibi anlıyorsun... Şu sözkonusu videoyu bile izlemediğini düşünüyorum nedense... Kadir mısıroğlu gidecek ya da gitmeyecek diye birşey söylemiyor... Hristiyanlığa inanarak ölenlerin neden cennete gidemeyeceğine yorum getiriyor...

Senin anlayış olayı "Memur Bu Seneki Zamla Öldü" başlığı ile aynıdır.. Bu başlıktan memurun gerçekten öldüğünü zannettiysen diyebilecek birşey yok =)... Ya da "Ben Allahım" diyen hallacı mansuru katledenlerin peşin hükümlü olması gibidir senin şu peşin hükümle sadece başlıktan konuya yaklaşıp da konunun videosu ve içeriğine anlamadan konuyu değerlendirmemen.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri