.:: Edebiyat : Biг kitap - Bir yazaг ::.

MaScHeRa

New member
Reaction score
0
Künye :

Kitap Adı : Benim Hüzünlü Orospularım
Yazar : Gabriel Garcia MARQUEZ
Yayın Evi : CAN YAYINLARI
Konu :

1982 Nobel Edebiyat Ödülü’nü de almış olan Gabriel Garcia Marquez’in, yaşayan en büyük dünya yazarlarından biri olduğunu herkes biliyor. Yazdığı son romanı Benim Hüzünlü Orospularım’la yine kitap dünyasının doruğuna oturdu. Yazar, bu kez, doksanını bulmuş çok yaşlı bir gazete köşe yazarının ağzından müthiş bir aşk serüvenini dile getiriyor. Son yılların en güzel aşk romanlarından biri. Büyülü Gerçekçilik akımının yaratıcısı bu büyük ustadan büyüleyici bir roman daha

Maschera dan :
Mükemmel bir anlatım tarzı var.Çok sürükleyici.Birden kendinizi konunun içinde buluyorsunuz.Çok farklı bir aşkı anlatıyor.Kitabın sonunda aşkın yaşı olmadığına bir kez daha ikna oluyorsunuz.Üstelik çok da kalın bir kitap değil.Bir solukda okunabilir.

Bir Yazar...

Gabriel Garcia Marquez

1928 yılında Kolombiya, Aracataca’da doğdu. Bogota’da National University’ye devam etti. 50’li yıllarda Latin Amerika’nın birçok gazete ve dergisinde gazeteci olarak çalıştı; Avrupa ve Amerika’nın pek çok yerini dolaştı. 1967'de yayınlandığında edebiyat dünyasında büyük yankılar uyandıran Yüzyıllık Yalnızlık'tan sonra Garcia Marquez çarpıcı bir anlatımla, büyülü gerçekçilikle işlediği pek çok roman yazmış, 1982'de de Kolera Günlerinde Aşk ile Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanmıştır.

Türkçeye de çevrilmiş eserleri arasında şunlar sayılabilir: Aşk ve Öbür Cinler, Ablaya Mektup Yazan Kimse Yok, Başkan Babamızın Sonbaharı, Bir Kaçırılma Öyküsü, Bir Kayıp Denizci, İyi Kalpli Erendira, Kırmızı Pazartesi, Kolera Günlerinde Aşk, Kötü Saatte, Oniki Gezi Öykü, Yaprak Fırtınası, Labirentindeki General ve Yüzyıllık Yanlızlık.

Kitaptan bir Alıntı :

"Yeni yılın başlarında,sanki birlikte ve uyanık olarak yaşıyormuşuz gibi birbirimizi tanımaya başlamıştık,çünkü ben onun uyanmadan duyabileceği yumuşak bir ses tonu bulmuştum, o da doğal bir beden diliyle yanıt veriyordu.Ruhsal durumu uyuma biçiminden anlaşılıyordu.Başlangıçtaki bitkin ve kaba saba halinden çıkarak,gitgide yüzünü güzelleştiren,uykusunu rahatlatan bir iç huzura kavuşuyordu." (sayfa 75)

İspanyolca Aslından Çeviren : İnci KUT

(Kusura bakmayın bu kadarını yazabildim.Bence en kısa zamanda okuyunuz.)

Bir Kitap...

Künye

Adı : Babil`in Kervan Taciri
Yazar : GEORGE S. CLASON
Baskı Yılı : 2005
Yayın Evi : GOA BASIM YAYIN
Sayfa : 144

Bir zamanlar Babil'de dünyanın en zengin adamı yaşardı; adı Arkad. Zenginliğinin ünü bütün dünyaya yayılmıştı. Aynı zamanda eli açıklığıyla da ünlüydü. Yardımlarında cömertti. Ailesine karşı cömertti. Kendi harcamalarında cömertti. Gene de serveti her geçen yıl harcadığından daha hızlı bir biçimde artardı.

...'Bugün, ' dedi Kobbi, 'eski arkadaşımız Arkad'la karşılaştım, altın kaplama arabasında gidiyordu. Onun gibilerden beklenen bir davranışla beni görmezden gelip geçmedi. Tam tersi herkesin görebileceği biçimde el salladı, bana, çalgıcı Kobbi'ye gülümsedi.'
'Babil'in en zengin adamı olduğunu söylerler, ' dedi Bansir dalgın dalgın.
'Öyle zengin ki kralın hazinesi dara girdiğinde ondan borç altın aldığını işittim, ' diye karşılık verdi Kobbi.
...Günün birinde gençlik günlerinden arkadaşları Kobbi ve Bansir çıkıp geldiler ve 'Sen Arkad, ' dediler, 'hepimizden daha şanslı oldun. Biz ayakta kalabilmek için didinip dururken sen Babil'in en zengin adamı haline geldin. En güzel giysileri giyip en nadide yiyecekleri yiyebiliyorsun, oysa biz, ailelerimizi eli yüzü düzgün giysilerle giydirebilir, karınlarını doyurabilirsek ne mutlu bize.
'Ama bir zamanlar eşittik. Aynı hocadan ders aldık. Aynı oyunlarda oynadık. Ne derslerde ne oyunlarda bizden üstün değildin.
'Gördüğümüz kadarıyla ne bizden daha sadakatla ne de daha çok çalıştın. Öyleyse neden kahpe kader dünyadaki tüm iyi şeylerin tadını çıkartmak için seni seçerken senin kadar hak eden bizleri görmezden geldi? '
Bunun üzerine Arkad onlara uzun bir söylev çekti: 'Gençlik günlerimizden bu yana çıplak bir varoluşun ötesinde bir şey elde edemediyseniz bu ya insan olma yasalarını öğrenemediğiniz ya da onlara uymadığınız içindir.'
'Kahpe Kader' kimseye kalıcı iyilik vermeyen kötü bir tanrıçadır. Tam tersine başına hak edilmemiş altın yağdırdığı herkese kötülük eder. Onları, tatmin olma yeteneği olmayan, altına, paraya boğulunca iştah ve tutkulara kapılan, eline geçenlerin hepsini pervasızca harcayan, hesabını kitabını bilmeyen mantıksız tüketicilere dönüştürür. Öte yandan Tanrıça'nın lütuflara boğduğu bazıları ise zenginliklerinin üstüne oturup istif ederler; yeniden kazanma yeteneğine sahip olmadıklarını bildikleri için hiç harcamazlar. Daha sonra da soyulma korkusuna kapılıp kendilerini boş bir hayata, gizli bir sefalete mahkum ederler.'

...Öğrenmek istediklerinizi artık size söyleyeceğim, çünkü artık yaşlı bir adamım ve yaşlılar gevezeliği sever. Gençlik öğüt alacak yaşa geldiğinde ona verilen geçmiş yılların bilgeliğidir. Ama genellikle gençlik, yaşlılığın yalnızca geçmiş günlerin bilgeliğini bildiğini sanır, onun için yararlanamaz. Oysa unutmayın ki, bugün parlayan güneş, babanız doğduğu gün parlayan güneşle aynı ve en son torununuz bu dünyadan gittiğinde hala aynı güneş parlıyor olacak.

saolasın bunlar guzel paylasımlar dostum ama forum kurallarına uymuyorsun tum kıtapları edıtleyıp bır mesajında topla bence bu forumda mesaj sayısı onemlı degıldır unutma bunu :)

Bir Yazar...

George S. Clason,7 Kasım 1874 de Missouri,Louisiana da dünyaya geldi.Nebraska Üniversitesi ne gitti ve İspanya-Amerika Savaşı nda Birleşik Devletler Ordusun da görev yaptı.Başarılı bir işadamı olarak Colorado,Denver da Clason Map Company i kurdu ve Birleşik Devletler in ve Kanada nın ilk yol atlasını yayımladı.1926 da verimlilik ve finansal başarı konulu, her bir konuyla bağlantılı eski Babil öykülerini kullandığı tanınmış bir kitap dizisinin birinci cildini çıkardı.Bu kitapçıklar bankalar ve sigorta şirketleri tarafından önemli miktarlarda dağırıldı ve milyonlarca insana ulaştı.Bunların içinde en meşhuru, Babil in Kervan Taciri adlı öykü.Bu Babil Öyküleri modern esin klasiklerine dönüştü.

Warn:nG' Alıntı:
saolasın bunlar guzel paylasımlar dostum ama forum kurallarına uymuyorsun tum kıtapları edıtleyıp bır mesajında topla bence bu forumda mesaj sayısı onemlı degıldır unutma bunu :)

benim için bi sakıncası yok ama :D

Warn:nG' Alıntı:

Sanırım biraz art niyet sezdim.Eğer mesaj sayısı peşinde olsaydım farklı farklı başlıklar açar göz boyardım.Özellikle araya birer hafta ara koyuyorum ki insanlar okusun,sindirsin diye.Üstelik öle bir niyetim olsa kitapları tek tek elime alıp,bölüm seçip zamanımı harcayım yazmazdım.Ben birşeyler paylaşmak istedim.Tüketip tüketmemek sizin kararınız saygıyla karşılarım.Eğer forum kurallarını çiğnersem emin ol mod. beni uyaracaktır.Kendisi bana zaten böyle birşey yaptığımda uyaracağı sözünü vermişti.ama sana da duyarlılığın için teşekkür ederim.

MaScHeRa' Alıntı:
Sanırım biraz art niyet sezdim.Eğer mesaj sayısı peşinde olsaydım farklı farklı başlıklar açar göz boyardım.Özellikle araya birer hafta ara koyuyorum ki insanlar okusun,sindirsin diye.Üstelik öle bir niyetim olsa kitapları tek tek elime alıp,bölüm seçip zamanımı harcayım yazmazdım.Ben birşeyler paylaşmak istedim.Tüketip tüketmemek sizin kararınız saygıyla karşılarım.Eğer forum kurallarını çiğnersem emin ol mod. beni uyaracaktır.Kendisi bana zaten böyle birşey yaptığımda uyaracağı sözünü vermişti.ama sana da duyarlılığın için teşekkür ederim.

paylaşımlarını ve niyetini biliyoruz MaScHeRa gerçekten bişey paylaşmak için çabalıyorsun denilebilecek tek şey tüşekkür

ve arkadaşlar lütfen bu gibi uyarıları biz yöneticelere bırakın...!

Bir Kitap...

Yüzyıllık Yalnızlık

gabriel garsia marquez

mutlaka okuyun................

O kitabıda okudum zaten yazara nobel ödülünü kazandıran kitapdır o.yanlız şu sıralar pek online olamıyorum yakında döneceğim o zaman devam edeceğim...özleyen özlemeyen herkese selamlar.....

Geri