Ecclestone: 'F1 Türkiye'de kalacak'

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0

Ecclestone: 'F1 Türkiye'de kalacak'

Bernie Ecclestone, Mayıs ayındaki grand prix'nin Türkiye'nin son yarışı olabileceği yönündeki haberleri yalanladı.

istanbul-park-2009-genel-2.jpg

İstanbul Park'taki yarışın, geçtiğimiz yıl çok az sayıda seyirci çekmesinin ardından, uzun vadeli olarak takvimde yer almama ihtimalinin yüksek olduğu yönünde söylentiler yapılıyordu.

F1 patronu Ecclestone, ilk grand prix'sine 2005'te ev sahipliği yapan İstanbul Park'taki organizasyon için sözleşme bedeli olarak ödenen 13.5 milyon doları, 2011'den itibaren 26 milyon dolara çıkarmıştı.

Son olarak Financial Times'a konuşan Ecclestone, 2009'da üç günlük yarış haftası boyunca sadece 36 bin seyircinin gelmesine rağmen Türkiye'nin takvimde kalacağını söyledi.

Ecclestone, "Türkiye devasa bir piyasa. Eninde sonunda bir çıkış yolu bulacaklar" dedi.

79 yaşındaki Ecclestone ayrıca Formula 1'in grand prix'lerin yüksek çözünürlükte sonmak için de adım attığını söyledi.

Ecclestone, "Yayın garantisi veren biri olursa, bunu yapacağız. Daha fazla insanın yarışlarla ilgilenmesini sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Türkiye F1​

Bu sezon gitmeyi düşünüyorum ama biletler pahalı. insanlar ilk gitti meraktan bilet fiyatlarına aldırış etmediler ama ekonomik sınıf biletlerin yeri çok iyi değilmiş gidenler öyle söylüyo.

Bu sezon gitmeyi düşünüyorum ama biletler pahalı. insanlar ilk gitti meraktan bilet fiyatlarına aldırış etmediler ama ekonomik sınıf biletlerin yeri çok iyi değilmiş gidenler öyle söylüyo.

Ben geçen sene silver tribünde idim fena değil di.
ama tesis bakımı olarak "0" dı.
dünyaya rezil oluyoruz. pistin etrafı nadasa bırakılmış tarla gibiydi:durdurun

Evet çevreden gelenler mangal yapıp yarış izliyomuş :durdurun

Geri