E8400 kullananlar işlemci hakkındaki yorumlarınız

STINGER

New member
Reaction score
0
yerli ve yabancı tüm sitelerde E8400 hakkında tutarsız yorumlar var bu işlemci gerçekten sorunlumu almayı düşünüyordum ama karasız kaldım anakartım gigabayte p35 ds3

arkadaşım bende e8400 işlemci alıcam çünkü piayasaki en performanslı çift çekirdekli işlemci ben bi sorunu olduğunu düşünmüyorum ki bu işlemci 3.0 ghz hızında o/c ile 4.2 ghz lara kadar çıkyor performansı bence ii bir pc de olması gereken bir işlemcidir...saygılar...

E8400

yerli ve yabancı tüm sitelerde E8400 hakkında tutarsız yorumlar var bu işlemci gerçekten sorunlumu almayı düşünüyordum ama karasız kaldım anakartım gigabayte p35 ds3

Bekohamit keşke duyduklarından bir kesit alıntı yapsaydın kimler neden şikayetçi diye ben yaklaşık 3 ayı aşkın kullanıyorum hemde günde en az 8 -10 saat ve son dereje güzel hiçbir sorun yaşamadım anakartım : Gigabyte GA-EP35C-DS3R İşlemci: Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz, 3000 MHz 6MB Rem:2Gb herşey çok stabil
tek sorunum ekran kartımın çok ısınması
ama tercih senin o olumsuzlukları biraz açıklasaydın daha net yanıt olurdu. selamlar

ben e6550 kullanıyorum oldukçada memnunum performans açısından e8400 daha iyidir herhalde

4evet Q6600

e8400 işlemciler çok güzel ama diğer arkadaşlar şikayetçi olanlar anakart seçerken dikkat etmemiş olurlar yada bios günellemesi yapmamış olurlar sana tafsiyem şöyle 2-3 aydaha beklemen 4 çekirdekli işlemilerin fiyatları düşmek üzere onlardan alderim

ben bilgisayarıyım kendime ait bir işyerim var fiyatları aylık takip etmekteyim azdaha bekle pişman olmuyaaksınız

başka bir sitede işlemci hakkında yazılanlar

konudan alıntı:
kesin konuşmak gerekirse atılan iddaalar kesinlikle dogrudur bir haftadır bu konuyla ilgili uğraşıyorum ama işlemcimin sıcaklığı ne yaptıysam idle de 50 nin altına inmedi (çekirdek sıcaklığı) ama işlemci yüzeysel olarak pek ısındığı söylenemez google den e8400 termal problem altında arama yaparsanız yurtdışında donanım sitelerindeki bu konuyla ilgili açılan topic leri görebilirsiniz şunuda söylemekte fayda var stok fanla dahi işlemci tam yükte iken elle kontrol ettiğimde soğutucu kesinlikle ısınmıyor oda sıcakılığının bile çok altında buyrun yorumlar sizin

arkadaşlar ilgniz için teşekkür ederim E8400 siparişini verdim anakartımın bios güncellemesinide yaptım şu anda F13i oldu şu anda sadece işlemci takılmayı bekliyo anakart

montaj sonrası sıcaklık değerlerini ve sonuçları sizlerle burada paylaşmaya çalışacağım teşekkür ederim saygılar...

Bekohamit keşke duyduklarından bir kesit alıntı yapsaydın kimler neden şikayetçi diye ben yaklaşık 3 ayı aşkın kullanıyorum hemde günde en az 8 -10 saat ve son dereje güzel hiçbir sorun yaşamadım anakartım : Gigabyte GA-EP35C-DS3R İşlemci: Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz, 3000 MHz 6MB Rem:2Gb herşey çok stabil
tek sorunum ekran kartımın çok ısınması
ama tercih senin o olumsuzlukları biraz açıklasaydın daha net yanıt olurdu. selamlar

hız aşımı uygulama şansınız oldumu acaba işlemci kaç ghz yapabildiniz?

E8400 işlemciyi aLdıgında tam verim alabilmen için en az 4 gb ram kullanman lazım bu da xp 64 bit yada linüx kullandırmanı gerektirir... ki xp 64 bit yerine linüx kullanmanı öneririm.. ama linüx hakkında hiç bi biLgin yoksa buLasma biLe... o kötü yorumLar bu yuzden yapılıyor... işlemciyi aLıyorLar ama ramLeri 2 gb feLan oluyor bu yuzden tam verim alamıyorLar donanımsaL sorunLar cıkıyor.. anakart yanıyor yada işLemci asırı derece ısnıp sürekLi pc yi resetLiyor...

Q6600 aLırsan rahat edersin... tabi tercih ve karar senin...

E8400 Gıgabyte P35 DS3R MSI8800 CM 2X1024 ram-Süper bir sistem fiyat perfonmas olarak tabii .Anakart ve işlemciyi ilk çıktığı haftasında almıştım.E8400
işlemci hakkında ısıl pr.ler olduğu yazıldı çizildi her kafadan bir ses çıkmıştı
buna ramen aldım memnunum.

E8400 kullanıcısıyım overclock ile 3.9 GHZ stabil olarak kullanıyorum oldukça iyi bir işlemci...
ama ileri dönük bir pc toplayacak q6600 tavsiye ederim...
Ayrıca pc yi ne amaçla kullanacağın da önemli, oyun üzerine bir pc kuracaksan E8400 derim
ama video rip veya çoklu işlem yapacaksan q6600 daha ağır basıyor

arkadaşlar bu gün itibariyle işlemcim elime ulaştı sistemi kurdum biostan sıcaklıkları kontrol ettim anormal hiç bir durum yok dedikleri gibi ısı problemide yok
işlemcim E8400
1X1 seagate 500 gb sata2 hdd 32M
2X1 samsung 500 gb sata2 hdd 16M
anakart p35ds3 gigabyte
ati 2600 xt ddr3 ekran kartı
2X1 gb kıngston ddr2 800 mhz ram
sistem şu an gayet güzel çalışıyor

ayrıntılı bilgileri için üyelerimize teşekkürler....

SpeedFan ve HWMonitor ile core (çekirdek) sıcaklıklarını paylaşırı mısın...

şu anda 250 gb hdd deki dataları 500 gb hdd ye aktarıyorum bittiğinde sıcaklık değerlerini tabiki paylaşırım saygılarımla....

SpeedFan ve HWMonitor ile core (çekirdek) sıcaklıklarını paylaşırı mısın...

E6750
case opened YES
V Core 1,348V
DDR18V 1,920 V
3,3V 3,376V
12V 11,858V
C S TEMP 39 derece
C S TEMP 42 derece
C CPU FAN 1323 RPM

E8400
case opened YES
V Core 1,220V
DDR18V 1,920 V
3,3V 3,376V
12V 11,858V
C S TEMP 44 derece
C S TEMP 47 derece
C CPU FAN 2002RPM

hocam zaten e8400 çif çekirdeklerin zirveleri hatta zirvesi sayılır amedenin x3 ve x4lerinde olmayan fsb ve ön belleğe sahip enerji tüketimiaz ısınma sorunu az x4lerin çoğuna taş çıkartır diye düşünüyorum

88794_ghz.jpg

4 GHZ çok rahat ulaştım sadece AK 965 model bir fan aldım verilen paraya değdi gerçekten pc çok stabil çalışıyor arkadaşlar kesinlikler sizlere tavsiye ederim saygılarımla...

Geri