DYP-ANAP birleşmesi seçimleri nasıl etkiler?

araghorn-g

Pentaxian
Reaction score
0
solun birleşmesi çok konuşuldu, ak parti çok konuşuldu. ama sağda birleşme bu forumda pek fazla konuşulmadı. Sizce arkadaşlar merkez sağdaki iki büyük partinin birleşmesi seçimleri nasıl etkiler. Barajı geçebilirlermi. ne kadar oy alabilirler?

Benim görüşüm; Mehmet Ağar'ın adının derin devletle birlikte anılmasından dolayı toplumun bir bölümünde kendisine karşı bir tepki oluştuğu yönünde. Bence seçimde barajı geçebilirler ama çok önemli bir sayı yakalayacaklarına inanmıyorum. DP'nin başına iki lider dışında bir kişiyi seçselerdi bence daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Yok Abİ İkİsİnİ Toplasan Yanina Bİde Chp Yİ Koysan Bİde ÜstÜne Mhp Yİ Katsan Bunlari KariŞtirdiktan Sonra Gerİ Kalan Kirinti Partİlerİde Eklesen Benİm GÜzel Ülkemİn Tek GerÇek Demokrat GerÇek Laİk Partİsİ Ak Partİmİn Yarisi Yapmaz......

bunlar korku birleşmesi,barajdan korkuyorlar.Allahın izniyle 60.Hükümet Milliyetçi Hareket

baraj sorunu olmadığına inanıyorum
ama meclisin daha renkli olması ve bütün görüşlerin temsil edilmesi şart

birleşmeleri akp ye mecliste birkaç sandalye daha ekler...

Bunların birleşmesi arkadaşımızın dediği gibi korku birleşmesidir..Birleşseler kaç yazar.. Anap ve dyp' nin birbirleri için dedikleri onca pis laf var iken birleşiyorlarsa yüzsüzlüklerini ilan ediyorlar. Ve yüzsüzlerin ve korkakların başımızda yeri yoktur..Bu böyle biline...

arkadaşlar anap ve dyp nin birleşmesi gerçeği değiştirmez. amaç oyları birleşmektir ama teorideki her zaman pratikte aynı olmaz. elbette bu birleşmede bir oy kaybı yaşayacaklardır. tabi en önemlisi bu kaybolan oyun nereye kayacağıdır.
açık olan bişey var. halkın birçoğu sağın merkezinde akp yi görmekte. dolayısıyla kayan oyların büyük kısmı akp ye kayacaktır. evet demokrat parti barajı gececektir. bu mümkün. ancak kamu oyu yoklamalarında akp tek başına %40 lara varan oy potansiyelini elinde bulunduruyor gözüküyor. bu kimine göre iyi kimine göre kötü bilemem. herkesin bi görüşü var. tabi %40 zor ama %20-25 alabileceği ağır basmakta.
benim görüşüm dyp ve anap birleşmesinde amaç oy bütünlüğü ise bence öncelikle kendilerine iyi bir lider bulmalarıdır. çünkü ne mehmet ağar ne de mumcu bu işi yürütebilecek, hakkından gelecek vasıflara sahip değil.

sorun meclise girebilmek .. girdikten sonra dagılacaklar
unutulmamalı ki; bu riskli bir iş
temennimiz tek iktidar lazım parçalanmayan onu aşan partide belli zaten... bunların dagılacagı şimdiden aşikar
seçim zaten bunu gerektirir ona göre seçmeliyiz

DP barajı geçerse en büyük yarayı AKP alır. Geçen seçimdeki oy oranını korusa dahi en az 80 milletvekilini kaybederler. Bence mevcut bu sistemde en az 4 parti mecliste olmalıki toplumun büyük bir bölümü temsil edilsin. geçen seçimde meclise giren iki partinin oy oranı %50'nin çok az üzerindeydi. yani halkın yarısı bu mecliste temsil edilmedi. Bu oran yükselmedikçe demokratikleşmeden bahsetmek mümkün değildir.

CoMiCSooN' Alıntı:
sorun meclise girebilmek .. girdikten sonra dagılacaklar
unutulmamalı ki; bu riskli bir iş
temennimiz tek iktidar lazım parçalanmayan onu aşan partide belli zaten... bunların dagılacagı şimdiden aşikar
seçim zaten bunu gerektirir ona göre seçmeliyiz

Aynen katılıyorum.Dsp-chp de dYp-anap da seçimden bir süre sonra ayrılacaklar bana göre amaç meclise girebilmek..

bırlesme ıle artan oy sayısı bence baraj problemını ortadan kaldırır...hem meclıste cok seslıgının olması demokrası acısından guzel bı durum..

Geri