DwCs5 Arkaplan Hakkında yardım

OrKuuN

New member
Reaction score
0
İyi günler ben adobe dreamweaver cs5 c5 kulanarak okul ödevim oldugundan küçük bir blog oluşturuyorum. Bir çok içeriği istediğim gibi düzenledim.Cssler kulanarak tablo yöntemi ile istemi hazırladım.Fakat bu backround resmini bir türlü istediğim gibi yapamadım

arka plan resmini belli bir çözünürlükde degilde(1024x768). Ziyaretci tarıyıcısını kaplamasını istiyorum
Kod:
width="100%"
yaptığımda olmuyor ama diger butun sablonlarımda bunu kulandıgımda tarayıcının çözünürlüğüne göre yapısını ayarlıyor.

Simdi sizden ricam bana bu backround konusunda yardımcı olurmusunuz. Acıkcası siteyide baştan yapmak istemiyorum. Acık bir sekilde kulanacağım kodu falan belirtirseniz bir yol yordam gösterirseniz sevinirim. Bu konuda fazla bilgili sayılmam sadece ödevi teslim edip kurtulmak istiyorum :D

çift tırnakları kaldırman yeterli olucaktır

onla ilgisi yok komutta bir hata olsaydı zaten dw cs5 uyarı verirdi yazmıs oldugunuz komut eksik yada yanlıs diye. farklı bir yolu olması gerekiyor yada bana tam komudu yazarsan onuda denerim

css'te
Kod:
body {
background-image: url(resim linki.jpg);
background-position: top center;
}

gibi bir kod kullanıp resmi ortalatacaksın..

benim kulandığımda bunlar css'de hatta tam seklini yazayım
Kod:
<style type="text/css">
body {
	background-image: url(file:///C|/Users/RwN/Desktop/Web%20sitelerim/Rwn/img/Anasayfa.gif);
	background-size: 100%;
	background-repeat: no-repeat;
	background-position:top center;
}
</style>

100% u autoda yapıyorum yine olmuyor. Bunu ben ilk basta bir div icinde yapmıyorum direk sayfa yapısından ayarlıyarak yapıyorum. tekrenk yada birbirine eklenebilecek görüntüler kulanmıyorum. Resim koyduım arka plana manzaralı birsey

Acaba bana yapmam icin tam bir komut yazarmısınız size'i falan ayarlanmıs bir css'de yada baska sekilde hazirlanmıs.

okadar tasarımcı geliyor su sorunu bana acıklayabilecek 1 kisi yokmu.

background-size parametresine pixel olarak değer atadığında, değişim oluyorsa
birkaç javascript koduyla siteye giren kullanıcının ekran boyutlarını pixel olarak alıp, css parametresine aynı anda atayabilirsin. ama öyle olacağını sanmıyorum..
bence sen uygun boyda bir 4:3 bir arka plan koymalısın.. top center yaptığında zaten monitor ortalayarak
gösterir kullanıcıya.

background-size parametresine pixel olarak değer atadığında, değişim oluyorsa
birkaç javascript koduyla siteye giren kullanıcının ekran boyutlarını pixel olarak alıp, css parametresine aynı anda atayabilirsin. ama öyle olacağını sanmıyorum..
bence sen uygun boyda bir 4:3 bir arka plan koymalısın.. top center yaptığında zaten monitor ortalayarak
gösterir kullanıcıya.

Javascript bilmiyorumda, pixel olarak atadıgımdada bir degisiklik olmuyor

Geri