Dvd Writer Sorun YArdım Edin :((

ademking

New member
Reaction score
0
Samsung SH-S223 Marka Bi Dvd Writer Aldim.. Sata Kablosunu Güç Kablosunu Taktim Sata KAblosunu SATA 1' e Taktim. Bilgisayara bastığımda Siyah EKran cıktı Ayni sürücü İle format aTTim ama Wİndows Logosu olan yer Dolunca HOŞ GELDİNİZ YAZISI YERİNE SİYAH EKRAN GELİYOR. KAC KERE FORMAT ATTIM AYNI . AMA Sata Kablosunu Anakarttan cıkardıgım zaman Normal olarak ESkisi gibi Acılıyor Pc. Kabloyu Takdıgım zaman Ya Siyah Ekran Geliyor Yada Hic durmadan Logu yani çubukugun gelip gitti yer hep gelip gidiyor Daha dün Aldim Dvd Writeri sorunu Düzeltemedim Suan bile bunu Yazarken Sata Kablosunu Cıkarıp Bilgisayari yeniden baslatıyorum Sata Kablosu Takılı Olunca Açılmıyor Siyah Ekran Geliyor Bir türlü Çözemedim DVD Mi bozuk acaba 0 ALdım Daha baska Bilgisayarda Denemedim Zamanım olmadı En kısa Sürede denicem Ama bi Araştırayım Neden böle yapıyor DVD :((:angry:

Bilgisayarının güç kaynağı yetmiyor olabilir, Güç çeken ve kullanmadığın donanımı geçici olarak çıkar ve bu şekilde dene, eğer yine aynı olursa anakart sürücünü güncellemeyi dene. Tabi sata slotlarına gelen yolda da arıza olabilir.

Bugün Takdığımda Güvenli mod da Bilgisayar AÇILDI ve dvd writer calisiyor cd takdıgımda okudu.satalarda sorun yok Tek sorun Normal Açtığımda Siyah Ekran Gelmesi vede Dolma Çubugunun Sürekli dolması en az 3 saat doldu sonra yine siyah ekran geldi bazen normal doluyor sonra siyah ekran geliyor ama Güvenli Modda böle bi sorun yok Birde bnm Harddisk ve Eski Cd-rom IDE bağlantılı Bu yeni DVD sata -Biosa girip nvidia Raid Function 'unuda ENABLED Yaptım- Ama yine ayni Şİmdi ne yapayim Bios umu Güncelliyim Dvd yi Geri vereyim :((

formattatıgında n dvd yı birinci sürücü yapıyorsun format bittikten sornra hdd yı görmüyor pc hdd birinci sürücü ypaman lazım

o zaman Güvenli Kip de neden açılıyor yada sata yı cıkarınca normal acılıyor :S birde öle deneyeyim.

windows açıkken sata kablosunu takınca ne oluyor?

Bişi olmuyor Windows yeniden başlamadan Satayı okumuyor Ama yeniden BAşlayınca Pc Acılmıyor :S

Sorun ÇÖZÜLDÜ. ( BİOS GÜNCELLENDİ)

Evet arkadaşlar Dvd-wr ın Sorunu Bios mus 2006 ıymış tarihi yoğun araştırmıştım gecen akşam hadi bi güncelleyeyim dedim anakartta - ASUS M2N - DH Socket AM2 - sonra Asus Update ile İnternetten Bios u Güncelledim. Sonra sata yı taktım resetledim Bios Ekranından suanki sarihi 2009 olmus Yani güncellenmiş :D sonra tıkır tıkır açıldı hiç donma filan olmadan Yani Sorun Çözüldü Çok saolun HH :)

Geri