DVD-Rw görünmüyor

Bankers

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar herkese selam,
DVD-Rw ile sorun yaşıyorum.Bilgisayarım'a tıkladığımda "DVD-RAM sürücüsü F" ikonu görünüyor.Bu ikona tıkladığımda hiç bir şey görünmüyor.Kısaca açıklarsam; Bilgisayara taktığım hiç bir CD, DVD görünmüyor.Kasayı açıp kablolarını kontrol ettim.Yine çalışmıyor."Aygıt Yöneticisi"nde sorun gidericiyle sorunu gidermeye çalıştım."Aygıt Durumu" sekmesi altında "Bu Aygıt düzgün çalışıyor" ifadesi yazıyor. Markası TSST Corp.CDDVDW SH-S202H(Samsung) Aygıt özellikleri altında Üreticisi, konum,vs. bölümünde: Konum 0(0) yazıyor.Konum satırında 0 yazması beni tereddüte düşürdü.Bunun anlamı nedir anlayamadım.
Bu DVD-RAM sürücüsünü nasıl çalıştırabilirim?Bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım var.Acemilik zor iş.Herkese iyi forumlar.

Baslat - tum programLar - donatılar -sistem aracları- sistem geri yukleme uzantısına gidip sistemi bir onceki tarihe yukle mesela kapansın ..

! Tavsiye edilen yukardaki CÖZÜM sistemi geri getirmede simdi kullandiginiz programlar o zaman kurulu olaN programlariniz ! eski tarihe geri dönderirken setup kurulumlari , geri getirdiginiz yeni gün itibaren düzgün calismayacaklardir,:( asagidaki yöntemi deneyebilirsiniz! olmazsa sürücülerini manuel Tanitin,
öncelikle sürücüleri tekrar görebilmen icin
baslat >calistir>regedit>yönetici>OK>calistir,daha sonra acilan pencereden asagidaki anahtara bakdiginda fareyi üzerine getirip sol TIKLAYIP,

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
sag tarafindaki pencerede[editor] UpperFilters ve LowerFilters, diye sürücü kaydi yapilan iki DWORD ' deger kayitlarini "Dell" Tusuna basarak sil, daha sonra bu pencereyi kapat,ve bilgisayarini da tamamen kapat,yeniden acdiginda görünmeyen sürücülerin tekrar görünmüs olacakdir, , kURTARMA CD si elde etmek icin avira kaspersky g-data vb antivirüs prolarinin ilgili versiyonlarini yükleyip,otomatik KURTARMA cd Si elde edebilirsin, baska programlara gerek kalmadan olabilir,kolay gelsin, hayirli forumlar,

İlgilenen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.Kasayı Bilgisayarı satın aldığım yere götürdüm.Onlarda baktılar ve hallademediler.Garanti süresi içinde olduğu için Bilgisayarcı söz konusu arızalı DVD-Rw'ı satın aldığı yere göndereceğini söyledi.Yaklaşık bir ay içinde gelebileceğini söyledi.Bakalım ,bekleyeceğim ve göreceğim.Herkese iyi forumlar.

Geri