dv kameradan en az kayıpla pcye görüntü nasıl atılır?

pearl84

New member
Reaction score
0
arkadaşlar forumda arattım ama tam istediğim cvbı bulamadığım için konu açtım.samsung VP-D363 dv kamera kullanıyorum ve pc ye usb kabloyla bağlayıp ulead video studio 9 SE ile capture yapıyorum.ancak görüntü istediğim kadar net olmuyor ve aldığım dosyaların boyutları da çok büyük.60 dklık bir görüntü en az 1 Gb tutuyor.İE 1394 kartı anakartımda var mı yok mu varsa nasıl bağlıcam onu da bilmiyorum anakartım msı p4m890 sizce videoları pcye kaliteli görüntü alabileceğim ve de daha tutarlı boyutlarda nasıl atarım? bana yardımcı olursanız teşekkür edderim

video çevirici programlar ile bunu halldebilirsin mesela total video converter var kullanımı gayer basit formatını değiştirirsen güzel kalitede ve düşük boyutta bir video elde edebilirsin..

video çevirici programlar ile bunu halldebilirsin mesela total video converter var kullanımı gayer basit formatını değiştirirsen güzel kalitede ve düşük boyutta bir video elde edebilirsin..

teşekkürler zaten en olmadık o şekilde halletmeye çalışıyorum.ancak dv kabloyla yani bu IE 1394 le daha kaliteli oluyomuş diyorlar doğruluğu var mı?bi de dediğim gibi benim pc de bu kart var mı bilmiyorum onu nasıl öğrenicem?sağol

kobloyla görüntümü düzelir kim demiş onu öyle bişey imkansız format ne ise odur.bilgisayarda bildiğim kadarı ile kar okuyucu olur

tak usb at bilgisayara çevir program ile izle benim önerim bu kolay gelsin..

teşekkürler o konuyu diyen beni keklemiş anlaşılan:)

arkadaşlar forumda arattım ama tam istediğim cvbı bulamadığım için konu açtım.samsung VP-D363 dv kamera kullanıyorum ve pc ye usb kabloyla bağlayıp ulead video studio 9 SE ile capture yapıyorum.ancak görüntü istediğim kadar net olmuyor ve aldığım dosyaların boyutları da çok büyük.60 dklık bir görüntü en az 1 Gb tutuyor.İE 1394 kartı anakartımda var mı yok mu varsa nasıl bağlıcam onu da bilmiyorum anakartım msı p4m890 sizce videoları pcye kaliteli görüntü alabileceğim ve de daha tutarlı boyutlarda nasıl atarım? bana yardımcı olursanız teşekkür edderim

Arkadaşım İEE 1394 kartla bilgisayara atılan görüntüler USB 2.0 ile atılan görüntülerden kat kat daha güzeldir .Sana şöyle izah edeyim USB 2.0 ile max video çözünürlüğü 640x480 iken aynı görüntüyü İEE 1394 kart ile bilgisayara atarsan 720x576 gibi bir çözünürlükle atarsınki bu DVD kalitesidir.
Senin anlayacağın İee 1394 her zaman tercihtir.Yalnız şunu söyleyeyim video kalitesi yüksek olduğu için atılan videolrın HD'de kapladıkları alan büyük oluyor sana tavsiyem bunları ya DVD diske çek veya pc'de tutacaksan MP4'e çevir sakla bu şekilde HD'de daha az yer kaplar kaliteside bozulmaz.
Biraz daha bilgi veriyorum İee 1394 ile görüntülerini pc'ye atabilmen için pc'de İEE 1394 kart takılı olması lazım bu bazı marka lap toplarda orjinal olarak vardır masa üstüpc'lere sonradan taktırman gerekli ayrıca dv kammerada İEE1394 çıkış portu olmalı portun yanında "İLink İEE1394" ibaresi yer alır.Ayrıca pc ile dv kamera arasında bağlantıyı sağlayacak İEE 1394 İLink irtibat kablosuna ihtiyacın var.
Bütün bunlardan sonra ulead veya movie maker veya nnero gibi prolarla görüntüleri pc'ye atabilirsin göreceksin çok daha güzel olacak.

16hivec.jpg

Ayrıca dv kameranda resimdekigibi dvİLink giriş veya çıkış portun olmalı

ader9y.jpg

kolay gelsin

NOT:DVkameradan pc'ye attığın videolarda tarih ve saat görünsün istiyorsan buradan
http://www.hackhell.com/resimli-pro...e-saat-eklemek-isteyenler-buraya-cok-hos.html

çok açıklayıcı bi anlatım olmuş çok teşekkür ederim ancak bu söylediğin kablo vs.fiyatları konusunda bilginiz var mı?bana ne kadara patlar?ve evet benim kamerada dv çıkışı var

çok açıklayıcı bi anlatım olmuş çok teşekkür ederim ancak bu söylediğin kablo vs.fiyatları konusunda bilginiz var mı?bana ne kadara patlar?ve evet benim kamerada dv çıkışı var

Bilgisayar olarak ne kullanıyorsun bilmiyorum ama masa üstü kullanıyorsan muhtemelen İEE 1394 İNTERFACE PCI kart kasana takılı değildir ki 25-30 liraya rahatlıkla bulursun ve kablosu kartın yanında zaten verilir .Eğer laptop varsa ve İLink in veya out portu varsa 5-10 lira arasında bir fiyata kabloyu rahat bulursun dikkat etmen gerekenbu kablolar dört pine dört pin ,altı pine dört pin,altı pine altı pin gibi bağlantı uçlarına göre isim alırlar.sen sana uygun olanı almalısın örneğin masa üstü pc'de ben kasaya kartı taktırdığımdan altı pine dörtpin bağlantı uçlu kablo kullanıyorum.laptoplarda kamerayla zannediyorum aynı şekilde port var bu yüzden dört pine dört pinlik yani her iki ucuda aynı olan kabloyla oluyor bildiğim kadarıyla yukarıda resmini verdiğim örnek altı pine dört pinliktir altı pinlik uç kasaya dört pinlik uçta kameraya.
Umarım açıklayıcı vede faydalı olmuşumdur.Ha buarada şunuda söyleyeyim dv kamerayla görüntüleri pc'ye aktardığında üzerinde çekim yaptığın tarih ve saati göremezssin.Kmeranın çekim yaparken tarih ve saat modunu etkinleştirirsen çektiklrerini kamera ekranında seyrederken tarih ve saat görrüntülenir fakat pc'ye atılan görüntülerde bu gerçekleşmez nedeni ise tarih ve saat gibi veriler dv kameralarda kaset üzerine yazılmayıp ayrı bir hafızada belleklenir ve siz seyretmek istediğinizde o bellekten ekran üzerine taşınır burada tabiiki kameranın ekranından bahsediyorum.Resimli program anlatımda linkini verdim oprogramla videolarına tarih ve saati ekleyip eşsiz anılar ve arşiv edinebilirsin iyi forumlar kolay gelsin.:victory:victory

Geri