durum baya vahim

bkent

New member
Reaction score
0
bugün maille gönderilen bir virüsle bilgisayarın ilk açılışına şifre konmuş ve bios ayarlarının girişinede şifre konmuş bu durumdan kurtulma ihtimalimiz var mi yoksa format kaçınılmaz mı ?

şimdiden yardımınız için tşkler....

açılışa konulan şifre windows oturum şifresimi? Yoksa biostan konulan windows ekranına getmeden sorulan şifre mi? Eğer windows kullanıcı hesaplarından konulan şifre ise formata gerek kalmadan açabilirsin. Eğer biostan konulmuşsa -ben böyle olduğunu tahmin ediyorum- seni format bile kurtaramaz. o zaman kasanın içini açıp bios pilini çıkarmaktan başka çaren yok ama şunu unutma pili çıkarırsan sabit diskinde hiçbir şey kalmaz. bios ayarların sıfırlanır. Bios şifresi de kalkar. Yani bilgisayar fabrikadan yeni çıkmış olur.

bios pilini çıkar olmassa bi telle kısa devre yaptır pile bios şifren gitmiş olur. hard diskin boşalmaz arkadaş yanlış biliyor. administatör şifresi çözümüde basit forumu araştır biraz bulursun.

Ah be arkadaşlar .... nerde görülmüş bios pilinin HDD yi sildiği.... ahhh ahhh yurdum insanı çok biliyonuz ama hiç bir şey bilmiyonuz....

bios pilini çıkart 10-15 sn beklet şifre fln kalmaz

açılışa konulan şifre windows oturum şifresimi? Yoksa biostan konulan windows ekranına getmeden sorulan şifre mi? Eğer windows kullanıcı hesaplarından konulan şifre ise formata gerek kalmadan açabilirsin. Eğer biostan konulmuşsa -ben böyle olduğunu tahmin ediyorum- seni format bile kurtaramaz. o zaman kasanın içini açıp bios pilini çıkarmaktan başka çaren yok ama şunu unutma pili çıkarırsan sabit diskinde hiçbir şey kalmaz. bios ayarların sıfırlanır. Bios şifresi de kalkar. Yani bilgisayar fabrikadan yeni çıkmış olur.

arkadaş bios piliyle sabit diskin ne alakası var ..böyle bişey yok sen yanliş biliyosun ...ben herzaman biosu sıfırlıyorum..ayrıca biosu sıfırlamak için illaki pil çıkarmaya gerenk yokk.hemen biosun yanındaki bios jumper ını çıkar ters tak tamamdır bios sıfırlanır ..öteki sorunuda güvenli kip ten halledebilir

bu virusun cozumu hala bulunamadi

eger sifre biosa konduysa dogru bios reset jumper'lerinin yerlerini degistir sorunun haloolur,(anakart kitabina bak orada ayrintili aciklamasi var,her anakartin jumper yerleri farkli olur unutma),ama virus kendini ram'lerde de saklayabilir,pili ram'lari cikart birkac dakika bekle sonra hepsini tak calistir,bios kulliyen sifirlanir,

eger sifre harddiske atildiysa windows'a giremiyorsan,guvenli kiptende girmezsin, harddiskini cikar, baska bir makinada slave olarak tanittir,bilgilerini al,bicimlendir veya cak formati

eger yemezse partition magic ile slave olarak tanittirdigin hdd' leri tarattir

Geri