Duke Nukem Forever’ın yapımı tamamlandı[Haber]

W.PiTToN

W.C.ConsuAllen
Reaction score
0
duke-nukem1-475x356.jpg

Başlığa bakarak şaka yaptığımızı düşünebilirsiniz, ancak bu son derece ciddi bir haber. 2K Games Duke Nukem Forever’ın yapımının sonunda tamamlandığını duyurdu ve yayına hazır durumda. Zaman zaman oyunun yayınlanacağı konusunda umutsuzluğa düşsek de sonunda geldiğimiz noktadan oldukça memnunuz, değil mi? Neredeyse 15 yıllık bir yapım sürecinin ardından başka bir aksilik olmazsa, herhalde oyunun yapımı tamamlandığında dolayı böyle bir şey olmaz, Duke Nukem Forever’ı 10 Haziran’da oynayabileceğiz. Ne diyelim, hayaldi gerçek oldu, teşekkürler Gearbox ve 3D Realms.

İnanması güç belki, ama bu kez gerçek.
Bütün bu sürecin bilinçli olarak fazlasıyla abartıldığını düşünüyorum. Özellikle de basın tarafından. Hadi ama kimse 14 yıldır Duke Nukem Forever'ı bekliyor olamaz. Yıllarca oyun motoru değiştirmekten projeyi tamamlamayı unutan 3D Realms ve George Broussard bile bu oyunu bir gün tamamlayacaklarına inanmıyorlardı muhtemelen.

Aslına bakarsanız; oyunun 3D Realms tarafından tamamlanamayacağı Haziran 1998'de, firmanın Quake II motorundan Unreal motoruna geçtiğini duyurmasıyla birlikte kabak gibi ortaya çıkmıştı. Broussard, bu değişikliğin oyunu fazla ertelemeyeceğini söylese de; 1999'a gelindiğinde Duke Nukem Forever, birkaç kez ertelenmiş ve büyük oranda tamamlanmamıştı. Bu gelişmelerin ardından gelen abartılı haberlere inanan birileri var mıydı bilmiyorum ama, projenin resmen olmasa da fiilen rafa kalktığını anlayabilmek için bir dahi olmaya gerek yoktu.
lg.php

Ne var ki; büyük patron Take Two'nun Duke Nukem'in yap boz tahtasına döndüğünü anlaması yıllar sürdü. Mahkeme kararıyla Duke Nukem'e ait bütün hakları 3D Realms'ın elinden alarak geçtiğimiz Eylül ayında Borderlands ile büyük sükse yapan Gearbox'a devretmesi ise pek şaşırtıcı değildi aslında. Bir hayli gecikmeli de olsa.
Kaldı ki Duke Nukem Forever, 3D Realms'ın geliştirme sürecinde stüdyoya hamaklar kurup siesta yaptığı ilk oyun da değildi. Yapımına 90'ların ortalarında başladıkları Prey de yıllar içinde yılan hikayesine dönmüş ve en sonunda 11 yıllık gecikmenin ardından Human Head Studios tarafından güç bela tamamlanabilmişti.
Neyse lafı da fazla uzatmayalım. Kısacası; Nisan 1997'den 1999'un sonlarına kadar geçen Quake II- Unreal geçiş sürecicini de hesaba katarsak, Duke Nukem Forever'ı yaklaşık 2.5 yıldır bekliyoruz ve doğrusunu söylemek gerekirse oyun da gerçek anlamda son 1 yıldır yapım aşamasında. Eh, hiç fena değil aslında.
Gearbox'tan bugün gelen haberlerse, oyunun tamamlanıp altın kopyasının basım işlemleri için fabrikaya gönderildiği gösteriyor. Randy Pitchford haklıymış yani. Kral, 10 Haziran'da aramızda olacak.

Kimse bekliyor olamaz diyen kişi yanılıyor üzgünüm ben bekliyordum.

Bakalım oynayabilecek bir bilgisayarım ne zaman olacak....

Geri