Dudak okuma küfür mikrop ve MHP____

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Dudak okuma, küfür, mikrop ve MHP

MHP cenahı, dudak okuma yöntemi ile Başbakan’ın dudaklarını okutarak, Devlet Bahçeli’ye küfrettiğini iddia ediyor.
Başbakan ise tam aksini söylüyor. O sırada milli eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile konuştuğuna bakılırsa böyle bir küfür iddiası insana pek inandırıcı gelmiyor. Başbakan herhalde bayan bakanın kulağına eğilip Bahçeli’yi kalaylamadı. O kadar edep dışılığı hiçbir siyasetçi yapmaz.

Ancak MHP'nin küfür konusunda bu kadar hassas olduğunu bilmiyordum. Böyle aşırı hassasiyet gösterileri, içinde her zaman biraz da samimiyetsizlik taşır. Dava, küfürden duyulan rahatsızlıktan ziyade siyasi bir rakibi ofsayt pozisyonunda yakalamış olmanın şehvetinden kaynaklanıyor. MHP yöneticilerinin yakaladık türü açıklamaları da bunu teyit ediyor.

Küfür kimseye yakışmaz, tıpkı günahın yakışmadığı gibi. İnsana en yakışan şey güzel ahlaktır. Toplum tarafından sürekli takip edilen, gençler tarafından rol model olarak görülen liderlerin söz ve hareketlerine çok dikkat etmesi gerekir. Çünkü Tayip Bey artık sadece Tayip Bey değil, Devlet bey sadece devlet bey değildir. Kendilerini takip edenlerin bir anlamda klavuzudurlar.

Gelelim MHP'nin samimi bulmadığım tepkilerine..

Biliyorum bir çok kişi bunu siyasi bir değerlendirme veya analiz olarak görecektir. Ama öyle değil.1999 yılında DSP-MHP koalisyonu kurulma aşamasındayken Rahşan Ecevit MHP ve ülkücülere demediğini bırakmamıştı. Ülkücüleri Cani, katil, kan dökücü vampirler olarak gördüğünü çok aşağılayıcı, çok onur kırıcı bir üslupla söylemişti. Devlet Bahçeli o zaman da MHP genel başkanıydı. Şimdi kıyameti koparanların hepsi MHP'de siyaset yapıyordu. Kimsenin tısı çıkmamış, haysiyetli bir ses Rahşan hanıma layık olduğu cevabı vermemişti. Katiller, caniler, mafyacılar suçlamasını hepsi kuzu, kuzu oturup sineye çekmişti.

Şimdi ise MHP milletvekilleri ciyak, ciyak bağırıyor. Rahşan Hanıma ayrı tarife, Tayip Bey’e ayrı tarife. MHP'nin susması için küfredenin adının illa Rahşan Ecevit mi olması mı lazım?

Türkiye’nin bu dudak okuma saçmalığından daha önemli meseleleri var. PKK çocukları sokağa sürerek yeni militanlar devşiriyor. DTP sözcüleri toplumu kışkırtmak için akla hayale gelmeyen açıklamalarda bulunuyor. Nitekim, Hasip Kaplan son beyanlarının birinde domuz mikrobunun Ankara’dan öte tarafa geçmediğini, mikropların hep Ankara’da olduğunu ve onların faşistler, ırkçılar olduğunu ifade etmişti. Bu mikrop sözünün muhatabı acaba kimdi. Hasip Kaplan’ın ırkçı, faşist mikroplar diye nitelediği çevrenin MHP olduğunu anlamak için siyaset bilimci olmaya gerek yok. MHP bu mikroba da cevap vermedi,üzerine alınmadı. Üstelik Kaplan’ın dudaklarını okumaya da gerek yoktu, her şeyi açıktan söylemişti. Tabi burada Kaplan’ın temsil ettiği seviyeyi, yalan dolan üzerine kurduğu politik dili de bir tarafa not etmek lazım. Mikroba cevap vermeyen bir partinin dudak okuma yöntemiyle Başbakan’ın ağzından zorlama küfürler çıkarmaya çalışması çok inandırıcı değil. MHP başbakanla uğraşacağım diye gülünç duruma düşeceğine Milliyetçilerin kendisinden beklediği politik açılımları yapmalıdır.

kynk

başbakan hiç yaparmı canım öyle edep dışı şeyler. tv lerde gördük nerler yaptıgını

"O kadar edep dışılığı hiçbir siyasetçi yapmaz."

ananıda al git.

artistlik yapma.

şimdi sövdüreceksiniz beni.

bunlar söyleyen kim?
grekromen güreşte minder amiri mi?

bir başbakana provakatörce sataşacak ,güya erkeklik edecek bir kişinin ,kendi erkekliğinden çok 'o konuşmada anasını ortaya sürmesine '' edilebilecek en hafif söz ancak ''ananıda al git'' olabilirdi.. oldu...

diğerleirnde edepsizlik görmüyorum. monşer ağızlarda yumuşak sözlere alışınca 50 yıldır millet, böylesi erkek seslere kuyruk kıstırdığı için ağır geliyordur.. ben hakaret görmedim. görenler haketmiştir. haksızsada mahkeme orada.. açar davasını alır tazminatını. ama yazıda geçtiği gibi ;rahşana düğme ilikleyenler bugün niyet tavşanları gibi dudak okumakta..ne diyelim hayırlısı olsun. biz bahçeliden çocukları koruma derneğini kurarak, çare bulduk.

Zerkli,
Geçenlerde bir üyeyle tartıştın. Sonrasında forumu bıraktığını söyledin. Ama hemen akabinde bir tek şartla geri başladın "bir daha da yorum yapmam, sadece konu açarım ve resim eklerim" dedin. Buna rağmen, bu forumda hergün görmeye alıştığın bu tarz bir habere bile, dayanamayıp yine aynı şekillerde eleştiri yapma arzusu duyuyorsun. Yani demek istediğim bu kadar çok fazla değeri olmayan durumlarda bile sabredemeyip konulara giriyorsun. Bir de Başbakana yapılanları düşün. Sen o kadar insanın içinde bir Başbakana edepsizce sokulacaksın, terbiyesizce kelimelerle sabır katsayılarını zorlayacaksın, ondan sonra da ağzının payını alınca bunu malzeme edeceksin. Evet bence de yapmasa daha memnun olurdum şahsen ama hakedilmiş bir cevaptı onunki. Sen ki forum konularına bile tahammül edemiyorsun, Başbakanın kendisine yapılan edepsizliğe verdiği cevaba -(ki bizim küfür dağarcığımıza göre orantılanırsa argo düzeyinde bir ifade sayılır)- "bunlar küfür değil mi" diye nasıl karşı çıkabiliyorsun anlaşılır gibi değil.

basbakan az bile yapti. once konusmasini ogrensin ondan sonra diyecegini desin. en nihayetinde basbakanda insan. sabirda bir yere kadar

küfür yemek kimisinin hoşuna gider olmuşta haberimiz yokmuş:)

başbakan edince anadolu ağzı olacak ha?

adam yedi ceddinizle akraba olmuş ya,ne derse doğrudur :) :)

adamın hayatı hakaret yetişme tarzı ve içinde bulunduğu siyasi ideoloji bunu gerektiriyor ŞEHİTLERE HAKARET ŞEHİT AİLELERİNE HAKARET ÇİFTÇİYE HAKARET AMA apo YA SAYIN işte tayyip

küfür yemek kimisinin hoşuna gider olmuşta haberimiz yokmuş:)

başbakan edince anadolu ağzı olacak ha?

adam yedi ceddinizle akraba olmuş ya,ne derse doğrudur :) :)

GÜYA BELDEN AŞAĞIMI VURDUĞUNU SANIRSIN degazor? adamın kimle akraba olduğunu bilmem ,ama bence akrabalık ,kan bağıdır.. yani babanın kardeşi amcadır gibi.. akraba olduysam gocunmam,, fakat senin bir sıkıntınmı varki akrabalıktan onu anlamadım.. sen yoksa hısımmı oldun başbakanla? hısımlık nasıl oluyor onu araştır istersen. gagavuzun akrabalığıyla etnik ırk bazında türkçü olduğunu sanarak bana sataşma derdindeysen, o taşıdığın türkçü sıfatını perinçekle yalçın küçükle,balbayla ,ilhan selçukla özdeşleştirdiğin ulusalcılığın gen haritasında kendine hısım seç.. vesselam.. umarım akraba bağlarını incitmessin.:)))))

sayın loopused;

bir başbakana provakatörce sataşacak ,güya erkeklik edecek bir kişinin ,kendi erkekliğinden çok 'o konuşmada anasını ortaya sürmesine '' edilebilecek en hafif söz ancak ''ananıda al git'' olabilirdi.. oldu...

söz şöyle idi "ananı da al git ulan"
Sen bir başbakana annenin ve senin aç olduğunu ve işsiz olduğunu söylerken sana bunu söylese hoşuna gider miydi ?

kardeş; ben anamı aç bırakmam bu 1..... 2.cisi aç anam varsa onu miting meydanına sürüklemem...

bu kaç yıldır dile dolanmış ana edebiyatını bırakında ;şehit analarını 30 yıldır ağlatan zihniyettten hesap sorun azıcık.. eline hani bomba tutuşturulan, 80 lerde ipe yollanan 17 lik ülkücülerin, dağda pkkya yem edilen güya düzenli tanklı toplu ordumuzun o asil evlatlarını 3-5 çapulcuya yem edenlerin , aktütünde,dağlıcada tezgah kuranların harcadığı evlatların kanlarını gidin sorun birilerinden... kementi kendi boynuna dolanan erciyes erkeklerinden hesap sorun. mehmetçik dağda iken antalyada golf oynayan paşdan sorun hesapları.... anasını heryere sürükleyen evlattan bişey olmaz... başbakan o anayı kalabalık ezmesin istemiştir belkide ne dersin..?????

yarası olan gocunmuş :)

şikayet etmek bile boşa iştir

adama sormuşlar
bu kadıyı neden şikayet etmiyorsun diye?
adamın cevabı malum :) :)

yarası olan gocunmuş :)

şikayet etmek bile boşa iştir

adama sormuşlar
bu kadıyı neden şikayet etmiyorsun diye?
adamın cevabı malum :) :)

malumun ilamı sırıtmakla olmaz değilmi? yaşına uygun davranacaksın ve direk yazacaksınki gocuntu kimden sadır oldu herkes görsün.. kadıylada işim olmaz,,hele hele o imasında bulunduğun ama sonunu getiremediğin kelimelerdende anlaşıldığı üzere kadı ile kimin sıkıntısı varsa onu ortaya koymuştur.. benimki daha açık ve anlaşılır oldu sanırım... konuya yorumun varmı kardeş..? hiç sanmam.. ne zaman olduki!!! sataşma -sulandırma-tahrik etme...her zamanki halin...

LOOPUSED güzel bir topik açmışsın eyvallah yazdıkların da hoşuma gitti allah razı olsun.

polemiğe girmeye gerek yok. anlamayanlar veya anlayıpta anlamayanlar ... sorun bu

1 zamanlar üüzülüyordum türkeş yıllarca uğraştı 1 yerlere getirdi bu siyasi hareketini ama sayın bahçeli çok kısa zamanda bu birikimi miras yedi gibi yedi bitirdi...belki böyle olmasıda bizim için iyi oldu bunların gerçek yüzünü mevlam bizlere gösterdi.

sayın bahçeli elinin tersiyle tek başına iktidarı itti hatırlayın o meşhur sözünü hoca efendiyle hanım efendi biraz dinlensinler...belki o zamanlar ecevit ve yılmaz la koalisyon yapmayıp erbakan ve çiller le yapsaydı bugun akparti olmazdı... ve seçimlerde akparti ye kayan milliyetçi muhafazakar kesimin oylarını kendi partisinde toplayabilirdi. iyiki de öyle yapmamış yukarda yazdığım gibi bunların gerçek yüzünü göremezdik.şükürler olsun rabbime bunu bize gösterdiği için :smile:

diğerleirnde edepsizlik görmüyorum. monşer ağızlarda yumuşak sözlere alışınca 50 yıldır millet, böylesi erkek seslere kuyruk kıstırdığı için ağır geliyordur.. ben hakaret görmedim. görenler haketmiştir. haksızsada mahkeme orada.. açar davasını alır tazminatını. ama yazıda geçtiği gibi ;rahşana düğme ilikleyenler bugün niyet tavşanları gibi dudak okumakta..ne diyelim hayırlısı olsun. biz bahçeliden çocukları koruma derneğini kurarak, çare bulduk.

(birinin) anası ağlamak
çok sıkıntı çekmek, eziyet çekmek, bitkin duruma gelmek.
Deyim

TÜRK DİL KURUMU - Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü Veri Tabanı

başbakana söylediği laf

anamız ağladı

başbakanın söylediği laf

ananıda al git.

aslında söylenmesi gereken laf (bence)

sorununuz nedir bilmiyorum ancak burası konuşulacak bir ortam değil. arkadaşlarım sizi dinlesinler. sorununuzu anlatın yardımcı olalım.

neden böyle söylemesi gerekiyor?

çünkü o türkiye cumhuriyetinin başbakanı. o 70 milyon insanıngeçiminden sorumlu. bize oy verenler kadar oy vermeyenlerinde sorumluluğunu taşıyoruz diyen biri.

eğer erkek ses duymayı özlediysen sana tavsiyem hasan mutlucan dinlemen.

eğer başbakan olmuşsa bir insan bütün milletin anasının neden ağladığını bilmek, dinlemek zorundadır. iyi oku. dinleyebilir demiyorum. dinlemesi gerekir diyorum. bu bir zorunluluktur.

darfur'da soykırım olmadığını bilecek kadar araştırmacı bir başbakan halkının anasının neden ağladığını merak etmeyecek kadar duyarsız mıdır?

ya siz nezaket nedir bilmiyorsunuz, ya da biliyorsunuz da birilerini savunmak babında inanmadığınınz şeyleri söylüyorsunuz.

bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.
eğer bir şeyin doğrusunu biliyor ve tam aksini iddia ediyorsan şaşkınlık içindesin demektir.

eğer kabadayılıkla bir yerlere gelinseydi başımızda bugün tayyip erdoğan değil dündar kılıç gibi bir adam olurdu.

dava açmaya gelince, adam zaten yılmış vaziyette. erdoğan mersine geldiğinde adam erdoğan gidene kadar gözaltında tutuluyor. hakkınd açılmış onlarca dava var.

bana inanma. oku kendi gözlerine inan.

tumgazeteler

herkese biraz izan diliyorum. en çok ta size.

Umarım bu iki fotoğraf bu gerginliğe son verir...

Kardeşlerim ben susayım fotoğraf söylesin..

41737815320411860391911.jpg

sigpic3958922gc9.jpg

Ayrıca şunu söylemek isterim....

-Ölen askerlerin arkasından arkasından sokaklardaki yaygaraları görüyorsunuz..

Bunu diyen de ben değilim...

Zerkli,
Geçenlerde bir üyeyle tartıştın. Sonrasında forumu bıraktığını söyledin. Ama hemen akabinde bir tek şartla geri başladın "bir daha da yorum yapmam, sadece konu açarım ve resim eklerim" dedin. Buna rağmen, bu forumda hergün görmeye alıştığın bu tarz bir habere bile, dayanamayıp yine aynı şekillerde eleştiri yapma arzusu duyuyorsun. Yani demek istediğim bu kadar çok fazla değeri olmayan durumlarda bile sabredemeyip konulara giriyorsun. Bir de Başbakana yapılanları düşün. Sen o kadar insanın içinde bir Başbakana edepsizce sokulacaksın, terbiyesizce kelimelerle sabır katsayılarını zorlayacaksın, ondan sonra da ağzının payını alınca bunu malzeme edeceksin. Evet bence de yapmasa daha memnun olurdum şahsen ama hakedilmiş bir cevaptı onunki. Sen ki forum konularına bile tahammül edemiyorsun, Başbakanın kendisine yapılan edepsizliğe verdiği cevaba -(ki bizim küfür dağarcığımıza göre orantılanırsa argo düzeyinde bir ifade sayılır)- "bunlar küfür değil mi" diye nasıl karşı çıkabiliyorsun anlaşılır gibi değil.

öncelikle yanlışı düzelteyim.
ben bir üyeyle tartıştığım için forumu bırakıyorum demedim.

onlarca clon üyeliği olan bir üyeyi clon üyelik kullanıyor diye şikayet edip banlatttığım için o üyenin yoğun ve sabredilemez derecedeki küfürlerine ve hakaretlerine maruz kaldığım için böyle bir karar aldım.

yani oratada tartışma yok. saldırı var.

ve aldığım bu karardan sonra beni seven üyelerin bana yolladıkları özel mesajlarda forumu bırakmamam konusunda fazlaca talep oldu ve ben de bu üyelerin mesajlarından dolayı yorum yapmaya devam etmeye karar verdim.

yani pire için yorgan yakmanın manasızlığını kavradım. onun için de bana destek mesajı yollayan bütün üyelere teşekkür ederim.

ve bu ilk yorumum değil o günden sonra bir sürü yorum yaptım. beni daha sıkı takip etmeni dilerim.

gelelim olaya.

olay seninle benim aramda geçse hiç sorun olmaz. çünkü biz iki sıradan vatandaşız. ama olayın bir atarfında bir başbakan var. ve bu başbakan bir çiftçiye bu tarz bir yaklaşımda bulunamaz. ama devlet adamlığından çok mahalle delikanlısı edasıyla hareket eden biri için fazla yadırganacak bişey değil.

Geri