DTP kapatıldı Türklüğümden utandım

WaTcHFuL

EVERYWHERE
Reaction score
0
Bizim Muhattap Olduğumuz Tek Gerçek Zihnimizde Yaş
Kapatma sonrası en ağır manşeti onun gazetesi attı.. En ağır köşe yazısı da ondan geldi..

19003.jpg

Anayasa Mahkemesi tarafından ‘terör odağı’ olduğu gerekçesiyle kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk, parti genel merkezi önünde bundan sonraki yol haritalarını açıkladı. Türk, ''Gurubumuz bugünden itibaren Parlamento'dan fiili olarak çekilmiştir'' dedi. Kapatma sonrası en ağır manşeti atan Taraf gazetesi genel yayın yönetmeni Ahmet Altan, kapatma sonrası en ağır köşe yazılarından birini yazdı..

ANAYASAYI ÇİĞNEYEN ANAYASA MAHKEMESİ
Bir hükümle bir ülkeyi paramparça ettiler. Ve, bunu yapmak için öylesine aceleciler ki “gerekçesi yazılmadan karar açıklanmaz” diyen anayasayı da çiğnediler. Anayasayı çiğneyen bir Anayasa Mahkemesi’ne mi güveneceğiz? Kürtleri siyasetten attılar. Nereye gidecek Kürtler, kime güvenecek? Yıllarca ezdiniz bu insanları, yıllarca işkencelerden geçirdiniz, sokaklarda vurdunuz, köylerini yaktınız, evlerini tarumar ettiniz, dillerini yasakladınız. Yetmedi mi? Şimdi de siyasetten çıkartıyorsunuz. Ahmet Türk olmasın ki “barışı “destekleyen inandırıcı bir yüz de kaybolsun siyasetten. Anayasası bir “darbe anayasası “olan bir ülkede Anayasa Mahkemesi’nden ne beklenir ki zaten? Barış umutlarını ezip geçtiler.

HANGİ KÜRT GENCİ BU ÜLKEYE GÜVENİR
DTP’yi mahkûm etmediler yalnızca, bu ülkeyi mahkûm ettiler. Acıya, yoksulluğa, düşmanlığa, güvensizliğe mahkûm ettiler. PKK boşuna acele etmiş barışı torpillemek için, biraz bekleseymiş zaten birileri bu işi onlardan çok daha iyi yapacakmış Ankara’da. Bize ümit haram. Bize hayal haram. Bize barış haram. Hangi Kürt genci bir daha bu ülkeye güvenir? Hangi Kürt insanı bir daha adalete güvenir? Her şeyin bir kandırmaca, bir yalan, bir aldatmaca olduğunu düşünmez mi? Böyle düşünmekte haklı olmaz mı?

TÜRKLÜĞÜMDEN UTANDIM
Barışın, huzurun, mutluluğun kıyısına kadar gelmiştik, parmaklarımızla dokunabilmiştik bir umuda. Siyasetten, adaletten umudunu kesen Kürt gençleri ne yapacak şimdi? Onlar akın akın dağa giderse bundan kim sorumlu olacak? Kim onları, Türkiye’de adaletin onların hakkını da gözettiğine inandıracak, kim onlara güven verecek? Türk olmak bu mu? Türk olmak, kendi hukukuna uymamak, kendi vatandaşlarını sahipsiz bırakmak, kendi ülkeni silahların egemenliğine terk etmek mi? Eğer Türklük buysa ben böyle Türklükten utanıyorum.

ANAYASA MAHKEMESİ'NDE BEN KÜRDÜM DİYEN ÜYE VAR MI
Anayasa Mahkemesi “oybirliğiyle” karar vermiş. Mahkeme değil kararı veren, oradaki “Türk” yargıçlar. Türk yargıçlar, Kürtleri siyasetten attılar, bütün Kürtler bunu böyle görecek. Haksızlar mı böyle görmekte? “Ben Kürdüm” diyen bir yargıç var mı Anayasa Mahkemesi’nde, aralarında bir tane bile “ben Kürdüm” diyen bir üyenin olmadığı mahkeme, Kürtler hakkında adil bir karar verebilir mi? Kürtler bu ülkenin vatandaşıysa, neden Anayasa Mahkemesi’nde “ben Kürdüm” diyen bir yargıç yok?

HEM KÜRT HEM VATANDAŞ OLAMIYORLAR
Kürtler bu ülkenin vatandaşı değil, zaten sorun da bu, Türkler bu ülkenin vatandaşı, Kürtler “hem Kürt hem vatandaş” olamıyorlar. Öyle bir zorluyorlar ki o insanları, ya Kürtlükten vazgeçecekler ya vatandaşlıktan. Kürtlükten vazgeçmezler. Neden vazgeçsinler? Türkler Türk olmaktan vazgeçmiyorsa Kürtler neden vazgeçsin?

YA TÜRK OLURSUN YA DAĞLARDA ÖLÜRSÜN
O zaman onları vatandaşlıktan vazgeçmeye zorluyorsunuz, siz yapıyorsunuz bunu, siz bölüyorsunuz, siz onları dışlıyorsunuz, siz onlara “gidin” diyorsunuz. Siyasetin yolunu kapatıyorsunuz, hukukun yolunu kapatıyorsunuz, dağdan başka bir yol bırakmıyorsunuz o insanların önünde. “Ya benim dediğimi kabul eder Türk olursun ya da dağlarda ölürsün”, söylediğiniz bu işte Kürtlere. Sonra da neden dağa çıktılar diye bir de onlara kızıyorsunuz. Kürtler isteklerini, taleplerini kime, nasıl, nerede anlatacaklar? Nerede çıkacak onların sesi?

BARIŞI SİZ ÖLDÜRDÜKÇE BİZ YAŞATACAĞIZ
“Sesleri çıkmasın” diyorsunuz. Bir halkı susturamazsınız, ne hakkınız, ne gücünüz var buna. Barışı öldürüyorsunuz. Bir Kürdüm ben bugün, içim ölü evi gibi, ümidim, hayalim, ışıksız odalar gibi kapkaranlık, oturacağım, direneceğim, önce kendi içimde bir mum yakacağım. Titrek, küçük, zayıf bir ışık. Ve sonra diğer ışıkları görmek için bekleyeceğim. Her vicdanda bir ışık yanacak ve biz o küçücük titrek ışıklardan yeni bir aydınlık, yeni bir umut, yeni bir hayal yaratacağız. Siz öldürdükçe biz yaşatacağız.

kaynak

Ekli dosyalar

• 19003.jpg
    19003.jpg
    7.9 KB · Görüntüleme: 5,788
yazıda da söylendigi üzere, bence de bu darbe anayasası deismeli, hem de hemen

Parti kapatmak çözüm olmasada hakkatten bunlar apaçık terörist gibi bişiydiler.Bunlar hakketti malesef.Kötü oldu diyemem.

Eldeki delillere göre,açık anayasal hükümlere göre kapatılmasında,baş tacımı edilsin.Anayasayı değiştirsinler,önüne gelen istediği gibi zurnasını öttürsün,Demokrasi,hak ve özgürlükler deniliyorsa,Demokraside ki hak ve özgürlüklerde bir yere kadardır.Buna uyulmadığı sürce böyle olaylar olur,yasalardaki yazılan maddelerde uygulanmak zorundadır.Olmaz böyle bir hak aramak,teröriste sahip çıkacaksın,Devletin temeline dinamit koyanlarla,kargaşa çıkartıp,halkın malını ve canını yakanlarla birlik olacaksın,Kınama bile,kınayamıyorsun,o zaman bu ülkede siyaset yapmıyacaksın.Ey vatandaş niçin Türklüğünden utanıyorsun,o zaman sende aynı zihniyettesin,geriye dön soyunu araştır.......

o zaman bu ülkeyi terket ! sen kendinden utan ilk önce bu ülkenin ekmeğini yiyip de nankörlük eden namussuz

yaptığınız yorumlar forum kuralları çerçevesinde olsun arkadaşlar aksi halde ceza alacaksınız..
forum kurallaına aykırı mesajlar silinmiştir..

Si..tirsin gitsin şerefsiz. Utanmışmış bilmem neymiş, ulan onca şehit veriyoruz hala mal mal DTP'nin kapatılmasına tepki adı altında zırvalayanlar var.
DTP demek PKK demektir.
DTP'nin kapanışına tepki göstermek, PKK sempatizanlığının kanıtıdır. Ölen şehitlerimize sebep olan PKK'nın sözcülüğünün yapan DTP'nin dili kesildi. (kısa süreliğinede olsa) Bunun nesine tepki gösterir insan hayret ediyorum. Bu kansızlıktır başka bişey değildir..

dağda ordusu olan "demokrat" bir partinin temsilcileri utanmıyor da, yıllardır bu ülkenin kahrını, yoksulluğunu çekmiş ancak hiç bir zaman ihaneti düşünmemiş insanlar mı utanacak! ayrıca nasıl hiç bir parti tek başına türkleri temsil etmiyorsa dtp de tek başına kürtleri temsil etmiyor. bugüne kadar o bölgedeki insanların işsizliğinden, yosulluğundan, töre sorunundan, toprak reformundan, aşiret ağalarından, insan hakları ihlallerindenden......... hiç bahsettiğini duymadım ben. bu partililer hem kürt halkına hem de türkiye'ye ihanet etmeyi adet edinmiş. bunların temsil ettiği tek grup dağdakidir; onların da ne istediği bellidir.
oradaki halkın sorunu gerçekten kürtlerin haklarını savunabilecek bir siyasi oluşumun ve hükümetin yokluğudur. siyasi partiler ve hükümetler sorunları kendi siyasi çıkarları doğrultusunda ele alıp kullanmaktadır. sorun bundan ibarettir. bu sorunun halledilmesi için de partilerden önce insanların bilinçli ve demokrat olması gerekir. toplum demokrat olmazsa partilerin demokratlığı sadece isminde kalır. Atatürk bu meselenin çözüm altyapısını yüzyıl önce hazırlamıştı ancak toplum içindeki yobazların ve işbirlikçilerin oyunu sayesinde sorunlar günümüze bu şekilde tezahür etti. şimdi demokrasiden en çok söz eden onlar. ta başından beri biz de onu diyoruz zaten.

Düzgünce herkese ait bir yolda yürürken, kapısının önünden geçtiğimiz bir sırada art niyetli komşumuz köpeğini üstümüze salarda bizi yaralatırsa ve bizde kendimizi mecburen savunmak için köpeğe bir kaç değnek sallarsak...

A) Biz utanırız.

B) Köpek utanır.

C) Köpeğin sahibi utanır.

D) Köpek olan yada köpeğin sahibi gibi düşünen kişi bizim adımıza utanır.

Kısacası temel değerlere karşı suç işleyenleri ayıplamak yerine bu saldırıları engellemek isteyenleri ayıplamak... Bunu anlayabilirsem bende vatanına, bayrağına, şerefine ihanet edenleri taktir etmeyi, sevmeyi öğrenirim.

Ben Türklügümden Gurur Duyuyorum

Hemen hemen dünyanın her bölgesinde sırf kaynakları daha kolay sömüreyim yada diğer halklar benim ilerleme hızımdan çok daha geride kalsın diye bir kısım ülkeler diğer ülkelerde sürekli karışıklık çıkartırlar. İnsanların en temel hakkı olan yaşama, geçinme, üretme, özgür olma haklarına saldırırlar. Ardından da insan haklarını savunan, çağdaş ülkeler olup karşımıza hayasızca dikilirler. Fransa, İngiltere, Almanya, A.B.D, İtalya... v.b. Zihin olarak böyle düşünen yada yaşayan insanların karşısında zavallı Yemen, Kuzey Yemen-Güney Yemen, Kore, Kuzey Kore-Güney Kore, Türkiyenin burnunun dibindeki Kıbrıs adası Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olup karşımıza çıkar. Dip not Kıbrıs adasında yaklaşık bir milyon insan var. 250 bin Türk, 750 bin Rum. Senin Toprağın, Bayrağın, Paran, Kaynakların, Şerefin, Tarihi varlık nedenin önemli değilse, üstelik genel anlamda seni yönetenler bile bu değerleri tartışmaya açık, yeniden ele alıp düzenlenecek basit konular olarak dile getiriyorlarsa, örneğin Avrupa Birliğine girebilmek uğruna bu gruba ekmek dilenen, yal uman köpek edasıyla kuyruk sallayarak yaklaşıyorsan kendini bu seviyede görüyorsan senin kanından, dininden, insanlığından şüphe edilir. Bu ve benzeri daha bir çok nedenle Üyelik için baş vurduğun kapıda seni aşağılayarak bekleten güçler, nüfus ve diğer şartlar açısından bir İl bile sayılmayacak bir kesimi, devlet olması bile bir garip olan 750 bin kişilik Rum kesimini Avrupa birliğine üye yapar. Seni kapıda bekletir. Bu güçler bilinen nedenlerle dünyanın bir çok yerinde yapay bölgeler, yapay devletler, yapay halklar oluşturup dururlar. Kurtuluş savaşından beri bizi hiç rahat bırakmadılar, bizde tabi bu arada bir türlü uyanıp kendimizi toplamadık. En son 1980 li yıllarda amca oğlu dayı oğlunu sen sağcısın, sen solcusun, sen dincisin diye bir birini boğazlarken, bizi birbirimize boğazlatanlar, Samsung, Nokia, İntel, Amd, Asus, Lg, Hp teknolojilerini bize satmak için üretmekle uğraşıyorlardı. Coğrafi bölge, doğal kaynakların zenginliği ve rezervleri açısından ne yazık ki Arap yarım adası ve Akdeniz havzası verimli bir alan. O nedenle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bu bölgesi ve Kıbrıs gibi alanlarda karışıklık sona ermeyecektir. Bu bölgede şu an için Lazlar yaşıyor olsa dünyanın ileri gelen çağdaş ve insan haklarını savunan ülkeleri zavallı Lazların haklarını korumaya ve kazandırmaya çalışacaklardı. Çerkezler yaşasa onları kurtaracaklardı, Avşarlar yaşasa onları kurtaracaklardı, falan falan..... Eğer Türkiye Cumhuriyeti Devletinde kürt kökenli öğretmen arkadaşlarım, üniversite okuyan kürt vatandaşlarımız, kürt sanatçılarımız, devlet adamlarımız, bakkalımız, doktorumuz, mafyamız v.b. olmasaydı derdim ki '' Evet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bünyesinde yaşayan kürt halkına karşı bir tavır içindedir. Okuma, iş edinme, üretme, yaşama hakkı tanımıyor. '' Pkk Ağalık ve toprak dağılımı üzerine kurulu sömürü için dağa çıksaydı yada örnekleri uzatmak istemiyorum, gerçekten o bölgede insanların gerçek anlamda haklarını sömüren unsurlara karşı savaşmayı amaçlasaydı vicdanı, aklı, tarihi... olan beyinler tarafından taktir edilirdi. Benimde köyümde okul yok, kışın Sinopta da yolllar kapanıyor, Karadeniz bölgesinde çay ve fındık üreten karşılığını alamıyor. Farklı kesimlerden insanlar her zaman bir şekilde mağdur. Bu insanlarda dağamı çıksın. Şehitlerimizin insan hakları yok. Teröristlerin insan hakları var. O nedenle avrupalılar bir ziyarette önce soluğu kasıtlı olarak güney doğudaki illerde alıyorlar. Ahmet Altan bağımsız ve gerçek düşünen bir beyin taşıyorsa utanmamalıydı.

Türk'mü...bu adam Türk'mü....Türklüğü küçültmeyin lütfen....Bu ülkenin bir anayasısı ve kanunları vardır dtp denilen hain yuvasıda bu kanunlara açık seçik ve net olarak uymamıştır...yıllardır kürt meselesi kürt meselesi diyerek bu halk uyutulmuş binlerce sorunun üzeri örtülmüş Ve kapatılmıştır, kürtle yatılmış kürtle kalkılmıştır, bakın maden işçilerinin cesetlerine bile ulaşılamıyor bu ülkede işçi sorunları vardır, bu ülkede öğrenci sorunları vardır, bu ülkede açlık sorunu vardır, yokluk sorunu vardır ama bu şerefsizler yüzünden varsa yoksa kürt vede meselesi....

önce Türk olduğunu Türk olmanın değerlerine haiz olduğunu ve yaşamak yaşatmak için uğraştığını ispatla şerefsiz
bir çift kadın memesine vatanı satarım diyecek kadar aşağılık bir adam zaten Türk olamaz
hangi kürt genci devlete güvenirmiş
esas şunu sor hangi kürt genci devletini sevip sahip çıkar pkklı itleri desteklemez ve biz bunu nasıl anlarız

yıllarca ezmişiz,köylerini yakmışız...
utanmasa soykırım yaptınız diyecek rezil...
yıllardır köy yakan,öğretmen vuran,bebek katili kimmiş bu halk iyi bilir
sırça köşkünüzden kasıtlı olarak köşe yazısı yazmak marifet değildir
gidip doğuya ne hizmetler getirmiş bu pkk(pardon dtp) araştırmak gerek

"Nereye gidecek Kürtler, kime güvenecek? Yıllarca ezdiniz bu insanları, yıllarca işkencelerden geçirdiniz, sokaklarda vurdunuz, köylerini yaktınız, evlerini tarumar ettiniz, dillerini yasakladınız. Yetmedi mi? Şimdi de siyasetten çıkartıyorsunuz."

bunu yazan adamdan ne beklenir ?
kürt'üm diyen vatandaşın eğitim hakkı mı yok? iş yeri açmasına engel olan mı var?insanca yaşaması için gerekli olan hangi hakkı elinden alınmış? biz toprağımızda yaşayayan hangi vatan evladına işkence yapmışız? ayıp be ayıp!

Eldeki delillere göre,açık anayasal hükümlere göre kapatılmasında,baş tacımı edilsin.Anayasayı değiştirsinler,önüne gelen istediği gibi zurnasını öttürsün,Demokrasi,hak ve özgürlükler deniliyorsa,Demokraside ki hak ve özgürlüklerde bir yere kadardır.Buna uyulmadığı sürce böyle olaylar olur,yasalardaki yazılan maddelerde uygulanmak zorundadır.Olmaz böyle bir hak aramak,teröriste sahip çıkacaksın,Devletin temeline dinamit koyanlarla,kargaşa çıkartıp,halkın malını ve canını yakanlarla birlik olacaksın,Kınama bile,kınayamıyorsun,o zaman bu ülkede siyaset yapmıyacaksın.Ey vatandaş niçin Türklüğünden utanıyorsun,o zaman sende aynı zihniyettesin,geriye dön soyunu araştır.......

o zaman bu ülkeyi terket ! sen kendinden utan ilk önce bu ülkenin ekmeğini yiyip de nankörlük eden namussuz

Si..tirsin gitsin şerefsiz. Utanmışmış bilmem neymiş, ulan onca şehit veriyoruz hala mal mal DTP'nin kapatılmasına tepki adı altında zırvalayanlar var.
DTP demek PKK demektir.
DTP'nin kapanışına tepki göstermek, PKK sempatizanlığının kanıtıdır. Ölen şehitlerimize sebep olan PKK'nın sözcülüğünün yapan DTP'nin dili kesildi. (kısa süreliğinede olsa) Bunun nesine tepki gösterir insan hayret ediyorum. Bu kansızlıktır başka bişey değildir..

dağda ordusu olan "demokrat" bir partinin temsilcileri utanmıyor da, yıllardır bu ülkenin kahrını, yoksulluğunu çekmiş ancak hiç bir zaman ihaneti düşünmemiş insanlar mı utanacak! ayrıca nasıl hiç bir parti tek başına türkleri temsil etmiyorsa dtp de tek başına kürtleri temsil etmiyor. bugüne kadar o bölgedeki insanların işsizliğinden, yosulluğundan, töre sorunundan, toprak reformundan, aşiret ağalarından, insan hakları ihlallerindenden......... hiç bahsettiğini duymadım ben. bu partililer hem kürt halkına hem de türkiye'ye ihanet etmeyi adet edinmiş. bunların temsil ettiği tek grup dağdakidir; onların da ne istediği bellidir.
oradaki halkın sorunu gerçekten kürtlerin haklarını savunabilecek bir siyasi oluşumun ve hükümetin yokluğudur. siyasi partiler ve hükümetler sorunları kendi siyasi çıkarları doğrultusunda ele alıp kullanmaktadır. sorun bundan ibarettir. bu sorunun halledilmesi için de partilerden önce insanların bilinçli ve demokrat olması gerekir. toplum demokrat olmazsa partilerin demokratlığı sadece isminde kalır. Atatürk bu meselenin çözüm altyapısını yüzyıl önce hazırlamıştı ancak toplum içindeki yobazların ve işbirlikçilerin oyunu sayesinde sorunlar günümüze bu şekilde tezahür etti. şimdi demokrasiden en çok söz eden onlar. ta başından beri biz de onu diyoruz zaten.

Düzgünce herkese ait bir yolda yürürken, kapısının önünden geçtiğimiz bir sırada art niyetli komşumuz köpeğini üstümüze salarda bizi yaralatırsa ve bizde kendimizi mecburen savunmak için köpeğe bir kaç değnek sallarsak...

A) Biz utanırız.

B) Köpek utanır.

C) Köpeğin sahibi utanır.

D) Köpek olan yada köpeğin sahibi gibi düşünen kişi bizim adımıza utanır.

Kısacası temel değerlere karşı suç işleyenleri ayıplamak yerine bu saldırıları engellemek isteyenleri ayıplamak... Bunu anlayabilirsem bende vatanına, bayrağına, şerefine ihanet edenleri taktir etmeyi, sevmeyi öğrenirim.

Ben Türklügümden Gurur Duyuyorum

önce Türk olduğunu Türk olmanın değerlerine haiz olduğunu ve yaşamak yaşatmak için uğraştığını ispatla şerefsiz
bir çift kadın memesine vatanı satarım diyecek kadar aşağılık bir adam zaten Türk olamaz
hangi kürt genci devlete güvenirmiş
esas şunu sor hangi kürt genci devletini sevip sahip çıkar pkklı itleri desteklemez ve biz bunu nasıl anlarız

begenmiyosan defol git rezilllll

yıllarca ezmişiz,köylerini yakmışız...
utanmasa soykırım yaptınız diyecek rezil...
yıllardır köy yakan,öğretmen vuran,bebek katili kimmiş bu halk iyi bilir
sırça köşkünüzden kasıtlı olarak köşe yazısı yazmak marifet değildir
gidip doğuya ne hizmetler getirmiş bu pkk(pardon dtp) araştırmak gerek

"Nereye gidecek Kürtler, kime güvenecek? Yıllarca ezdiniz bu insanları, yıllarca işkencelerden geçirdiniz, sokaklarda vurdunuz, köylerini yaktınız, evlerini tarumar ettiniz, dillerini yasakladınız. Yetmedi mi? Şimdi de siyasetten çıkartıyorsunuz."

bunu yazan adamdan ne beklenir ?
kürt'üm diyen vatandaşın eğitim hakkı mı yok? iş yeri açmasına engel olan mı var?insanca yaşaması için gerekli olan hangi hakkı elinden alınmış? biz toprağımızda yaşayayan hangi vatan evladına işkence yapmışız? ayıp be ayıp!

Arkadaslarimin tamamina cani gönülden katiliyorum birkac basit cümleyle:
Hangi Kürt vatandaşımız, Türk vatandaşlarımızdan daha az haklara sahip? Okul, hastane, mahkeme ve bunlar cogaltilabilir hangi birisine sen kürtsün diye okutulmamış iyileştirilmemis veya hapse atılmış. neyin kavgası bu ben anlamadim. bence hak bu partinin kapatilmasi DTP Kürt vatandaşımızı değil dağdaki teröristleri imralıdaki apo (o.c)'yu temsil ediyor. kürt vatandaslar kendilerini temsil edecek millet vekilleri secsinler onlarda kürt vatandasların partisini kursunlar ne pkk'nin nede Aponun partisi olsun.

Dtp

DTP Güneydoğudaki vatandaşlarımızı değil dağdaki teröristleri temsil ediyor, İmralıdaki apo denen o.r.o.s.p.u.ç.o.c.u.ğ.u.n.u.n sözcülüğünü yapıyor.

Düşüncesine katılıyorum.

Geri