PsychosociaL'
нєα∂вαηg
- Reaction score
- 0
New Yorklu Progresif Metal devi Dream Theater , ilk kez çıkacağı kıtalararası Progressive Nation turnesinde ; Eylül , Ekim ve Kasım 2009 boyunca Avrupa ‘ yı dolaşacak.
Şu ana kadar açıklanmış turne tarihleri ise şöyle :
Eyl. 23 - Ice Hall - Helsinki, Finlandiya
Eyl.. 25 - Hovet - Stockholm, İsveç
Eyl. 27 - KB Hallen - Copenhagen, Danimarka
Eyl. 29 - Arena - Berlin, Almanya
Eyl. 30 - Luczniczka Hall - Bydgoszcz, Polonya
Eki. 02 - Sporthalle - Hamburg, Almanya
Eki. 04 - Zenith - Paris, Fransa
Eki. 06 - Ahoy - Rotterdam, Hollanda
Eki. 07 - Zenith - Lille, Fransa
PROGRESSIVE NATION‘ın kurucusu ve lideri Mike Portnoy : " Amerika‘ daki turnede Progressive Nation‘ın gördüğü ilgi ve başarısından dolayı ,artık kıtalararası bir turne düzenleyerek Avrupa‘daki hayranlarımızla buluşmamız gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.
Turneye, geçtiğimiz yılki Progressive Nation 2008 ‘ de Dream Theater ‘ a eşlik eden Opeth de katılacak. Vokal / gitarist Mikael Akerfeldt , yeniden Progressive Nation ‘ da çalmak için sabırsızlandığını söyledi : "Öncelikle ; adamım ‘The Port’ ( Portnoy) , Avrupa ‘ da Progressive Nation turnesini çıktıklarını , bizi de yanlarında görmek istediklerini söylediler. Geçtiğimiz yılki Amerika turnesinde hem grup olarak iyi bir iş çıkarmıştık. Bu seferki için de aynı şeyleri düşünüyorum ve turneye çıkmak için sabırsızlanıyorum ! "
Bu turne ayrıca , Dream Theater ‘ ın Haziran sonunda çıkması beklenen yeni albümü "Black Clouds & Silver Linings" ilk kez çalınacağı turne olma özelliğini de taşıyor.