Dr.mud' ın Elinden :))

icemen

New member
Reaction score
0
Geyik Yahnisi

yapılışı:
Önce patatesleri, soğanları ince ince kıyıcan, bi tencereye atıcan, soğanlar pembeleşiceye kadar pişiricen, baktın pembeleşmiyo, içine biraz renk veren kimyasallardan atabilirsiniz.
Sonra önceden hazır terbiyesi verilmiş geyiğin (terbiye nasıl verilir altta açıklayacağım) boynuzlarını Folyo kağıda sarıp, geyiği canlı canlı atıyoruz tencereye. ( Canlı atmakta ki sebebi ise terbiyesi bozulmasın diye) Kısık Ateşte 10 Dk piştikten sonra geyiğin terbiyeli olmasından dolayı, saygıyı elden bırakmayarak kaderine boyun eğmesine acıyarak geyiği tencereden çıkarırız.
Bi kasap bulup geyiği Uygun şekilde kestiririz. Derisini de THY ye bağışlarız. Boynuzlarını da isteğe göre odanıza süs olarak asabilirsiniz ya da borazan niyetine de kullanabilirsiniz.
neyse yemeğe dönelim biz. Geyiği çıkardıktan sonra ateşi kapatmayı unuttuğumuzdan patatesler ve pembeleşen soğanlar kapkara olmuştur. yenisini yaparız. Kuş başı yaptığımız Geyiği de içine atarız biraz salçayla kavururuz.
İçine de bi tutam Mutluluk ve Huzur kattık mı tadında yenmez.

Yenilişi:
Mümkünse çatal, bıçak kullanmadan, ekmeğimizi banarak yiyelim. Afiyet olsun efenim

Geyiğin terbiyesi nasıl yapılır:
Efenim okul öncesi eğitim şart. 1 yıl kadar kreşe gönderiyoruz geyiğimizi. burda temel pratik bilgiler edindikten sonra hepimizin başına gelen eğitim-öğretim süreci başlıyor, sırasıyla ilköğretim, lise ve üniversite. Bu aşamalar da sürekli ilgilenmeliyiz. Pc başında fazla vakit geçirmesin. derslerine çalışsın. O kendini doktor olucam zannedicek ama bizim onun hakkındaki planlarımız bilmiycek

İmam Bayıldı
yapılışı:

Öncelikle İmamın Of' lu olmasına dikkat edin. Bunun nedeni, Allah' a daha yakın olmalarıdır.

Of' tan etine dolgun, besili bi imamı kaçırırız. neden kaçırırız? çünkü işin içinde adrenalin olması lazım bunun nedeni ise Oflu hocayı herhangi bi dış kuvvet uygulamadan korkudan bayıltmaktır. eğer eter kullanırsak içindeki kimyasallar İmamın tadını bozar. kafaya bi cisimle vurursak bu da şekli bozar ki yemek de esas olan, görüntüdür. bunun içinde yakışıklı bi imam seçmemiz gekekir, tercihen Kumral olanı makbüldür.
Neyse İmamı eve getirdiğimizde önce imamın güvenini kazanmamız lazım. onu kaçırmakta ki amacımızı, onu Allaha daha yakın yapmak olarak söyleyebiliriz ki bu yalan değildir biyerde. hemen inanacaktır. Bir gece beklemesi lazımdır yalnız. Önce evin en güzel odasında yer yatağı yapılır. uyumazsa ninni de söylenebilir bu onu yumuşatır. Sonra beyaz bi çarşaf bulup Bu çarşafa iki adet delik açılır ki önümüzü görelim yoksa ters tepebilir imam bayıldı yerine siz bayılabilirsiniz. Sabah ezanı okunmaya yakın Hoca abdest almaya kalktığında karşısına çarşaf giymiş vaziyette çıkarız. mümkünse iki kişi olun diğerinin omuzuna binin büyük görünün. ve şöyle seslenin "Ey İmaaaamm efendiiiii, günahlarını biliyoruuzzzz, Ofta ne naneler karıştırdığını hepsini tek tek biliyoruuzzzzz. Namaz Kıldırırken dua yerine Türkü mırıldandığı gelir aklına. Bu imamın bacaklarının ve dişlerinin tireyerek yalvarıp bayılmasına yeter.
Burda da İmamı baygın halde tencereye atıp haşlamak lazım tabi bu da pembeleşinceye kadar. yoksa yenmez.

yenilişi:
Kabuğunu Soyun da Yiyin.

geyikli menemen

yapılışı:

Yine terbiyesi yapılmış bi geyik lazım. yalnız bu sefer geyik yalnız değil ona bi de eş lazım ki, menemenimiz parmak yedirtecek lezzette olsun. önce bildiğimiz menemen malzemelerini hazırlarız 4 domates biber vs. domateslerin kabuğunu soyun. ve rendeleyin. sadece bi tane bütün bırakın domatesi. biberleri de küçük küçük parçalara ayırdıktan sonra. isteğe göre soğan da koyabilirsiniz. yine az kızdırılmış geyik yağımızın içine boşaltalım bunları. biraz piştikten sonra boynuzlarından arındırılmış iki geyiği de boşaltalım bütün olarak tabi. canlı fakat baygın olsunlar. onlar pişe dursun. siz oturma odasına geçip sabah programındaki eşi tarafından aldatılıp terkedilmiş kadının dramını izleyin ve biraz ağlayın, Göz yaşlrınızı da boşa akıtmayın menemen için lazım onlar. Program bitip siz ağladıktan sonra. yemeğimizin başına gidelim. göz yaşlarımızla beraber bi tutam da merhamet katalım içine.
yenilişi:
bu da ekmek banarak yenir. ama üflemeden sıcak sıcak yiyin
bütün olan domatese noldu diyceksiniz 4 tane domates fazla çünkü 3 yeter.

geyikli omlet
yapılışı

Bunun için deve kuşu yumurtasına ihtiyacımız olacak, Deve kuşu yumurtasını temin etmek için ilk önce efenime söyliim, yani nası desem. Deve Ve bir kuşun dest-i izdivacını mümkün kılmak olacaktır. Kız isteme faslını geçiyorum. malum gecenin sabahı Kuşun altından Nur topu gibi 2 adet yumurta alınır. Büyükçe bi tava da daha önceden hazır ettiğimiz geyik yağı az bişey kızdırılır. ve terbiyesi daha önce verilmiş olan geyimiz getirilir ( bkz geyik terbiyesi: geyik yahnisi tarifi) kabuğu soyulur. tavanın içine atılır. 10 dk pembeleşinceye kadar pişirilir kısık ateşte. terbiyesi verildiğinden mahcup olur çabuk pembeleşir efendim. Sonra yumurtaları çekiç vasıtasıyla kırarız. deve dna sı olduğundan serttir. ve yumurtanın önce yeşili. evet içinde yeşil var bunun içinde beyaz yok. sonra kırmızı konur. karıştırmadan pişirin.

yenilişi:
buna da ekmek banarak yemek makbüldür

yapılışı:
Yine terbiyesi yapılmış bi geyik lazım. yalnız bu sefer geyik yalnız değil ona bi de eş lazım ki, menemenimiz parmak yedirtecek lezzette olsun. önce bildiğimiz menemen malzemelerini hazırlarız 4 domates biber vs. domateslerin kabuğunu soyun. ve rendeleyin. sadece bi tane bütün bırakın domatesi. biberleri de küçük küçük parçalara ayırdıktan sonra. isteğe göre soğan da koyabilirsiniz. yine az kızdırılmış geyik yağımızın içine boşaltalım bunları. biraz piştikten sonra boynuzlarından arındırılmış iki geyiği de boşaltalım bütün olarak tabi. canlı fakat baygın olsunlar. onlar pişe dursun. siz oturma odasına geçip sabah programındaki eşi tarafından aldatılıp terkedilmiş kadının dramını izleyin ve biraz ağlayın, Göz yaşlrınızı da boşa akıtmayın menemen için lazım onlar. Program bitip siz ağladıktan sonra. yemeğimizin başına gidelim. göz yaşlarımızla beraber bi tutam da merhamet katalım içine.
yenilişi:
bu da ekmek banarak yenir. ama üflemeden sıcak sıcak yiyin
bütün olan domatese noldu diyceksiniz 4 tane domates fazla çünkü 3 yeter.

Geyikli Pasta

malzemeler:
1 adet taze sıkılmış geyik ( canı sıkılmış yani, morali bozuk)
2 su bardağı, geyik sütü
1 bira bardağı, un
1 çorba kaşığı, nişasta
1 çorba kasesi rendelenmiş geyik boynuzu
3 tatlı kaşığı, tatlı kaşığı

Birazda ceviz meviz ne bulursan işte japon çekirdeği de olur. en iyisi kuruyemişçiden karışık kuruyemiş alın daha iyi.

Yapılışı:
önce süt,un,nişasta bi kaba boşaltılır karıştırılır. geyiği uzak tutun ama canı sıkkın geyik lazım bize. sizi izlerken can sıkıntısı gidebilir. malzemeleri 15 dakka karıştırın. sonra hamurun kabarması için bi 45 dk filan bekletin, bu arada da morali düzelmeye yüz tutan geyiğin canını sıkmaya çalışın, TRT de açıköğretim yayınlarını izletin mesela. kabarmış olan hamurumuzun içine geyiği atın bebek kakası kıvamına gelene kadar yoğurun. sonra kek kalıbına koyun. fırına atın. yarım saat pişsin. piştikten sonra süslemelerini yapıcaz

daha önceden hazır ettiğimiz karışık kuruyemişi üzerine serpiyoruz.

Yenilişi:

Bu da ekmek banarak yenir efenim. o 3 tatlı kaşığıyla rendelenmiş geyik boynuzlarını yiyin

SEL308.JPG

AFİYET OLSUN EFENİM BEĞENMENİZ HALİNDE YENİ TARİFLERLE KARŞINIZDA OLUCAM​

:) :) işte ben buna güLerim :)

süper tarifLer denemesi bedava:durdurun du bende mercimekLi köfte yaptım onu ekLicem sonra foruma :) yemekteyiz programı bütün hızıyla devam ediyor..notLarı aLaLım..
ben aç kaLktım sofradan eTLer pişmemişti..içindede bir metre saç çıktı :lol:eLine sağLık 8 puan:durdurun

süper tarifLer denemesi bedava:durdurun du bende mercimekLi köfte yaptım onu ekLicem sonra foruma :) yemekteyiz programı bütün hızıyla devam ediyor..notLarı aLaLım..
ben aç kaLktım sofradan eTLer pişmemişti..içindede bir metre saç çıktı :lol:eLine sağLık 8 puan:durdurun

Bizim Köyde böyle yapılıyo işine gelirse :)

tamam tamam ağlama. bi dahaki sefere sana davetliyiz sen yap yemekleri =)

Bu forum hayatta aç kalmaz.

Böyle usta aşçılar varken =) :p

Mami bu ne da.Rusyada yaparsın bunları :D

ben yapmak isterdim ama beceriksizimdiir dövünmek gibi olmasında :biggrin:

eline saglik =)

Sen cok yasa emiiiii :)))))Süperdii:001_rolleyes:

kanka size yemege gelınce nıye yapmıyon boyle yemekler :)

bı mangalla kandırıyon oysakı sende ne cevherler varmış :)

Geri