dosyayı birlikte aç kullanımı hakkında

taner74

New member
Reaction score
0
selamlar benim bir sorunum var o da şu.bir program dosyasını yalnış bir program ile birlikte aç
yaptım ve şu anda o dosyaya çift tıkladığımda başka programla açmaya çalışıyor.bunu şu örnek ile açıklamaya çalışayım: xxx.prj uzantılı bir dosyam vardı ve ben bu dosyayı açmaya çalıştığımda bana bir uyarı penceresi geldi bu pencerede ise iki seçenek vardı 1.internete bağlanayımmı 2.açmak istedeğiniz dosyayı pc den mi seçin ..ben 2.şıkkı seçtim ve program files dan program seçtim.şimdi benim dalgınlığıma geldi ben a programını seçecek iken b programını seçtim ve ben bu xxx.prj uzantılı programa her tıklayışımda b programı açılyor.bu dosyayı nasıl a programı ile açabilirim.program üzerindeyken sağ tıklayıp birlikte aç seçeneğine a programını da ekledim ama o üsteki b programı ile açılyor.belki biraz karışık oldu ama anlayanlar yardımcı olurlarsa sevinirim

shifte basılı iken dosyaya sağ tıkla;

birlikte açı seç;

ordan da istediğin programı sec...

o bahsettiğin türdeki dosyaları daha evvel hangi programla açıyorsan yada açmak istiyorsan ilgili programı seç ve her zaman bu programla açılsın kutusuna işaret koyarak uygula ve tamam de...

doğru anladıysam eğer...

Shifte basılıyken sağ tıkla o zaman birlikte aç ibaresini tekrar göreceksin.
Birlikte aç a tıklayıp program seç dersen istediğin programı seçip sorununu halledebilirsin.

Ve ya klasör seçeneklerinde dosya türleri diye bir kısım var. Oradan istediğin uzantıyı bulup. Birlikte açılmasını istediğin programı seçebilirsin.

o bahsettiğin türdeki dosyaları daha evvel hangi programla açıyorsan yada açmak istiyorsan ilgili programı seç ve her zaman bu programla açılsın kutusuna işaret koyarak uygula ve tamam de...

doğru anladıysam eğer...

evet doğru anlamışsınız.yaptım ve oldu ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Geri