akifb
New member
Kemal Kılıçdaroğlu'na tazminat davası
Yazar Talip Doğan Karlıbel, kitaplarında CHP'nin Alman Friedrich Ebert Vakfı'ndan
yardım aldığını yazdığı için Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'nin kendisine iftira atıp
kişilik haklarını zedelediğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkında "dolandırıcılık suçundan hapis yattığına ve hüküm yediğine" dair yazılar yazdığını
savunan Karlıbel, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CHP'nin Alman vakıflarından para aldığı yönünde soruşturma başlatmasının ardından beni yazar değil sahtekar ilan ettiler. Kılıçdaroğlu geçen yerel seçimlerde ortaya çıkan 'Dosyacı Kemal'in Dosyaları' isimli kitabı da benim yazdığıma dair gerçekdışı açıklamalarda bulundu" dedi. CHP'nin karalama kampanyasının ticari hayatını etkileyerek kişilik haklarını zedelediğini ileri süren yazar Karlıbel, Kılıçdaroğlu'ndan 10 bin lira manevi tazminat istedi.
Hayati ARIGAN / AHT (ÖZEL HABER)
Üsküdar Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran yazar Talip Doğan Karlıbel, "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi internet sitesi ve basın kuruluşları aracılığıyla hakkında asılsız iftiralarda bulunduğunu" öne sürdü. Karlıbel, Kılıçdaroğlu'nu "kişilik haklarını zedelemekle" suçladı.
"BANA 'HÜKÜMLÜ' DEDİ"
Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkında "dolandırıcılık suçundan 1999-2000 yıllarında
hapis yattığına ve hüküm yediğine" dair yazılar yazdığını savunan Karlıbel, bu
yazıların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Karlıbel dilekçesinde, Necip Hablemitoğlu
cinayeti ile ilgili TBMM'ce başlatılan soruşturmada CHP'li milletvekillerinin
kendisini araştırmacı yazar olarak kabul ettiklerini hatırlattı.
2007'de çıkan "Alman Gizli Servislerinin Türkiye Operasyonları" ve hazırlamakta
olduğu "Alman Derin Devletinin Piyonu, CHP" adlı kitaplarda CHP'ye rahatsızlık veren iddiaları dile getirdiğini savunan Karlıbel, "Bu kitaplarda CHP'nin Alman Friedric Ebert Vakfı'ndan yardım aldığını ispat ettim. Kitabımın yayınlanmasından sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı CHP'nin Alman vakıflarından para aldığı yönünde soruşturma başlattı" dedi.
CHP BENİ SAHTEKAR İLAN ETTİ
Soruşturmanın ardından CHP'lilerin tavrının birden değiştiğini savunan Karlıbel
dilekçesinde, "Beni yazar değil sahtekar olarak ilan ettiler. Doğrular ortaya
çıkınca çamur atmaya başladılar. Bunların başında da Kemal Kılıçdaroğlu
bulunmaktadır" dedi. CHP'nin karalama kampanyasının ticari hayatını etkileyerek
kişilik haklarını zedelediğini ileri süren yazar Karlıbel, Kılıçdaroğlu'ndan 10 bin
lira manevi tazminat istedi.
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=158611&cat=160&dt=2009/07/13
Yazar Talip Doğan Karlıbel, kitaplarında CHP'nin Alman Friedrich Ebert Vakfı'ndan
yardım aldığını yazdığı için Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'nin kendisine iftira atıp
kişilik haklarını zedelediğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkında "dolandırıcılık suçundan hapis yattığına ve hüküm yediğine" dair yazılar yazdığını
savunan Karlıbel, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CHP'nin Alman vakıflarından para aldığı yönünde soruşturma başlatmasının ardından beni yazar değil sahtekar ilan ettiler. Kılıçdaroğlu geçen yerel seçimlerde ortaya çıkan 'Dosyacı Kemal'in Dosyaları' isimli kitabı da benim yazdığıma dair gerçekdışı açıklamalarda bulundu" dedi. CHP'nin karalama kampanyasının ticari hayatını etkileyerek kişilik haklarını zedelediğini ileri süren yazar Karlıbel, Kılıçdaroğlu'ndan 10 bin lira manevi tazminat istedi.
Hayati ARIGAN / AHT (ÖZEL HABER)
Üsküdar Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran yazar Talip Doğan Karlıbel, "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi internet sitesi ve basın kuruluşları aracılığıyla hakkında asılsız iftiralarda bulunduğunu" öne sürdü. Karlıbel, Kılıçdaroğlu'nu "kişilik haklarını zedelemekle" suçladı.
"BANA 'HÜKÜMLÜ' DEDİ"
Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkında "dolandırıcılık suçundan 1999-2000 yıllarında
hapis yattığına ve hüküm yediğine" dair yazılar yazdığını savunan Karlıbel, bu
yazıların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Karlıbel dilekçesinde, Necip Hablemitoğlu
cinayeti ile ilgili TBMM'ce başlatılan soruşturmada CHP'li milletvekillerinin
kendisini araştırmacı yazar olarak kabul ettiklerini hatırlattı.
2007'de çıkan "Alman Gizli Servislerinin Türkiye Operasyonları" ve hazırlamakta
olduğu "Alman Derin Devletinin Piyonu, CHP" adlı kitaplarda CHP'ye rahatsızlık veren iddiaları dile getirdiğini savunan Karlıbel, "Bu kitaplarda CHP'nin Alman Friedric Ebert Vakfı'ndan yardım aldığını ispat ettim. Kitabımın yayınlanmasından sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı CHP'nin Alman vakıflarından para aldığı yönünde soruşturma başlattı" dedi.
CHP BENİ SAHTEKAR İLAN ETTİ
Soruşturmanın ardından CHP'lilerin tavrının birden değiştiğini savunan Karlıbel
dilekçesinde, "Beni yazar değil sahtekar olarak ilan ettiler. Doğrular ortaya
çıkınca çamur atmaya başladılar. Bunların başında da Kemal Kılıçdaroğlu
bulunmaktadır" dedi. CHP'nin karalama kampanyasının ticari hayatını etkileyerek
kişilik haklarını zedelediğini ileri süren yazar Karlıbel, Kılıçdaroğlu'ndan 10 bin
lira manevi tazminat istedi.
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=158611&cat=160&dt=2009/07/13