dosya uzantıları sorunu

ysn13

New member
Reaction score
0
arkadaşlar sizden yardım istiyorum.bütün dosylarım uygulama olarak gözüküyor ve içlerini açamıyorum 37 kb gözüküyor.taşıdığımda sadece klasör taşınıyor içi kayboluyor bütün arşivim tehlikede virüs mü nedir anlamadım.kaspersky 6 ve nod 32 ile tarattım bişi bulamadılar. format attım hiç bişi değişmedi şu an hiç bi dosyayı açamıyorum.

Böyle Bir Olayı Hiç Duymadım..

bende duymamıştım ama başa gelince çözüm arıyorum.klasör seçeneklerini kurcaladım yine bişi değişmedi.daha öncede olmuştu sistem geri yükleme ile düzelmişti fakat şimdi sistem geri yükleme noktası da yok.acronis le sistemi sıfırladım bu seferde hiç bişi kuramıyorum çünkü program setuplarımın olduğu dosyalarda açılmıo tıkandım kaldım.mutlaka bu olayı düzeltmenn bir yolu olmalı.:saskin

eevet arrkadaşım dosyalarına virüs bulaşmış aynı olay bende de oldu diyelimki sen bir dosyanın boyutuna baktın 15 mb(mesela) eğer bu virüs bilgisayarında ise bu dosyası açman ile o dosyanda 37 KB olur sen en iyisi mi F-Secure antivirüs yükle ve tarat ben öyle yaptım buldu virüsü yalnız temizleyemiyor sen tez elden dosyalarını yedeğini al ve format çünkü ben bütün interneti taradım bunun çözümünü bulamadım yardımcı olabildiysem ne mutlu

saol dostum temizleyen bi virüs programı yok sanırım çünkü ben kaspersky ile tarattım hiç bişi bulamıyor hatta bu dosyaları exe olarak gördüğü için silmeye kalkıyor bazılarının içi boş görünüyor halbuki içi dolu taşımaya çalışıncada sadece kalsör taşınıyor içi yok oluyor.benim 330 GB verim var gözüm yedeklemeye kesmiyor.çünkü bütün klasörlerin içlerini alıp bir yere atmam pc yi formatlayıp tekrar onları klasörlere koymam gerekicek buda sanırım 1 haftamı alır:Dçözüm bulana kadar pc yi açmıyacağım yoksa farketmeden biraz biraz veriler kayboluyor.başına bizim gibi bişi gelen varsa paylaşsın lütfen

ben bu virüs yüzünden bitirme tezimi 3 kere yazmak zorunda kaldım çok lanet bi virüstür arkadaslar dosyaların yerini değiştirdiğin zaman içindekiler gidiyor ayrıca dosyaların adını değiştirirsende içindekiler gidiyor:))garip bi virüs dosyanın adını tekrar eskisiyle değiştirirsen içindekiler geri geliyor anlamadım nasıl bi virüstür çözümü bulanlar varsa lütfen haber versin

dostum aynısı gecen bana oldu yerel disklerinme erisim engellendi klasörlerim bilinmeyen dosya bicimini aldı aCmadı vS . VS.. KaspeRsky . Ad aware Se peRsoneL . ßunlarla tarattım bi kaC virüs buldu daha sonra yenilediği icin virüs eSet Nod 32 indirip denedim ( Son Sürümünü ) Temizledi SuaN Rahatım . .

antivirüs programları ile taratmaktan başka çare yok, silebilirlerse ne ala..

yalnız taratmalarını güvenli kip'te yap, bir de avast'ın boot scan'ı var, yani windows açılmadan taratma yapıyor, bunu dene, diğer programları da sırayla yükleyip tarat hepsiyle, onca verinin kaybolmasından iyidir bununla uğraşmak herhalde:)

Geri